Skip to main content

Facebook şi Youtube, acuzate de Casa Albă că ar fi răspândit informaţii false despre vaccinul anti-Covid

 
Foto: hepta
Foto: hepta

Facebook şi Youtube sunt într-un conflict deschis cu Casa Albă. Cele două platforme de socializare sunt acuzate că ar fi răspândit informaţii false despre vaccinul anti-Covid, scrie Reuters.

Publicitate

Criticile vin la o săptămână după ce Joe Biden a numit Facebook-ul şi alte platforme de socializare drept „ucigaşe”, fiindcă ar fi răspândit dezinformări despre vaccinuri.

„Facebook şi Youtube sunt judecătorul, juriul şi călăul când vine vorba de ceea ce se întâmplă pe platformele lor”, a declarat un reprezentant al Casei Albe, potrivit Reuters.

Cel mai recent raport al Centrului pentru Contracararea Urii Digitale (CCDH), care a fost evidenţiat şi de Casa Albă, a arătat că 12 conturi ale unor persoane răspândesc aproape două treimi din dezinformarea anti-vaccin din online. Saşe dintre aceste persoane au conturi şi pe Youtube.

Pe primul loc în această „listă” se află un doctor osteopat - Joseph Mercola. După Mercalola, în top mai sunt Robert F. Kennedy Jr., Ty and Charlene Bollinger şi Sherri Tenpenny.

Lista completă - AICI

Administraţia Biden se luptă în aceste zile cu o dezinformare puternică în America, acolo unde campania de vaccinare a încetinit, iar varianta Delta a Coronavirusului se răspândeşte rapid în ţară. 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Camelia Camelia
    Aceste rețele se vor certa cu Biden, mai rău decât cu Trump. Este inevitabil ca progresiștii sa sfîrșească prin a se sfasia intre ei, atât timp cat ideologia lor NU are la bază libertatea de exprimare.
  • mile mile
    inseamna ca sunt minciuni si la ei la casa alba de le frica

Trimite un comentariu

sus