Skip to main content

ANALIZĂ. Presa pro-Kremlin: cine vrea să adere la UE şi NATO poate ajunge ca Afganistanul! Rusia ar fi cel mai bun sprijin pentru ei

 
Foto - Hepta
Foto - Hepta

Presa pro-Kremlin speculează situaţia din Afganistan, acolo unde talibanii au preluat puterea după retragerea trupelor americane, şi vrea să descurajeze trei ţări vecine cu România să nu mai adere la NATO şi Uniunea Europeană.

Publicitate

Mesajul: cine vrea să adere la cele două organizaţii ar putea ajunge ca Afganistanul, iar Rusia ar putea fi cel mai bun sprijin pentru ţări ca Moldova, Ucraina şi Georgia.

O analiză Veridica.ro, site la care publisher este jurnalistul TVR Marian Voicu (specializat pe fenomenul Fake-News), iar redactor-şef este Cătălin Gomboş (jurnalist Radio România).

Potrivit unei analize Veridica.ro, jurnaliştii unor site-uri apropiate de Moscova încearcă să convingă ţări precum Ucraina, Georgia şi Republica Moldova să nu mai aibă încredere în NATO.

Conform analizei jurnaliştilor ruşi, care citează surse apropiate de guvernul de la Moscova, NATO ar lăsa cele trei ţări anterior menţionate într-o situaţie asemănătoare cu Afganistanul. Doar Rusia, spun ei, i-ar putea proteja.

Câteva idei din analiza celor de la Veridica.ro:

- Site-ul ria.ru, de exemplu, notează că Ucraina nu o să fie susţinută de NATO şi SUA în conflictul cu Rusia şi că Washingtonul va trimite câteva avioane pentru a evacua diplomaţii săi de la Kiev, după modelul Kabul

-  Tot RIA Novosti, publicaţia anterior menţionată, compară Ucraina, Georgia şi Republica Moldova cu Afganistanul şi trage următoare concluzia: situaţia din Afganistan a falimentat ideea de „parteneri ai NATO”.

- Într-un articol de pe Sputnik intitulat „Pe cine vor mai duce de nas SUA după Afganistan” se scrie că Estonia, Letonia şi Lituania, trei ţări baltice, vor fi folosite de SUA în scopuri politice.

- Un alt portal de ştiri, Ukraina.ru, care aparţine de de trustul guvernamental Russia 24, a publicat o analiză cu titlul „Americanii nu se vor dezminţi, iar ruşii nu ne vor ierta”, prin care citează anumiţi jurnalişti sau experţi pro-ruşi din Ucraina, care susţin că ţara „este condamnată să coopereze cu Rusia”, în contextul „trădării de către americani ai partenerilor lor”. 

Citeşte analiza completă pe Veridica.ro

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Fla Fla
    Cum au grijă de toți. Rusul de rând abia are ce mânca totuși…
  • DODO DODO
    e adevarat ! daca rusii fac ca talibanii
  • didi didi
    atata pot rusii, atata scriu. cei care au mai mult de 10 neuroni stiu ca publicatiile rusesti sunt de evitat.

Trimite un comentariu

sus