Skip to main content

Daţi vaccinul înapoi! Rusia acuză Slovacia de Fake News, după ce slovacii au cumpărat vaccinul Sputnik V

 
Foto: DW
Foto: DW
Scandal între Rusia şi Slovacia. Ruşii îi acuză pe slovaci de „Fake News”, după ce o agenţie slovacă de medicamente şi-a exprimat neîncrederea în vaccinul rusesc Sputnik V, scrie Reuters.
Publicitate
 
Ca urmare, Rusia le-a cerut autorităţilor să returneze sute de mii de doze de vaccin, pe motiv că Slovacia a „încălcat condiţiile contractului”. 
 

Slovacia a cumpărat 200.000 de doze de vaccin Sputnik V în urmă cu o lună, dar nu a început încă să le administreze oamenilor, fiindcă Marek Krajci, ministrul sănătăţii, a dorit o evaluare a vaccinului din partea agenţiei de reglementare a ţării.
 
Slovacii susţin că au primit din partea Rusiei un dozaj diferit de vaccin faţă de cel evaluat de Agenţia Europeană a Medicamentului. 
 
Fondul suveran rus, cel care se ocupă de vânzarea vaccinului Sputnik V, a negat acuzaţiilor slovacilor şi le-a pus eticheta de „fake news”. Totodată, ruşii mai susţin că vaccinul nu a fost testat într-un laborator autorizat şi că s-a încălcat contractul încheiat.
 
„Fondul suveran rus a trimis o scrisoare pe data de 6 aprilie 2021 prin care cere returnarea dozelor de vaccin, fiindcă au fost încălcate drepturile contractului. Dozele de vaccin vor fi folosite în alte ţări”, a fost mesajul pe Twitter al oficialilor ruşi, potrivit Reuters.
 
Vaccinul Sputnik V este folosit în Ungaria şi Cehia, deşi nu a primit încă aprobarea din partea Agenţiei Europene a Medicamentului.
Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    @dodo

    n-ai inteles. slovacia a comandat de la rusi sputnik si se astepta sa primeasca exact acelasi vaccin sputnik trimis la teste la agentia europeana a medicamentului. a primit altceva si refuza sa il foloseasca.

    e ca si cum te-ai uita tu pe un site, ai comanda un tricou cu guns n roses si primesti unul pe care scrie pusti si trandafiri. si ala care ti-l trimite face gat ca tu raspandesti fake news cand spui ca nu ai primit ce ai comandat.
  • didi didi
    nu inteleg de ce e stirea asta considerata fake news? acuzatiile sunt reale, slovacia a descoperit ca vaccinul primit nu e conform cu ceea ce rusia a trimis spre autorizare la agentia europeana a medicamentului. faptul ca rusia considera ca e fake news e treaba ei. de cand ne luam dupa ce spun rusii? suntem *** sau cum?

    aveti si o gresela in textul tradus: slovacia nu a descoperit ca dozajul e diferit ci COMPOZITIA vaccinului.
  • Paul Paul
    Vad ca nu va place sa cititi Reuters integral si doar partial. Prim ministrul si-a dat demisia dupa ce a suparat opozitia comandand 2 milioane doze Sputnik, din care au primi 200k. Acum se schimba guvernul si o sa fie fericiti.

    Vorbind de fake news, avem chiar azi de la CNN
    April 13. /TASS/. Russian Foreign Ministry:
    "Dear CNN TV channel and its friendly staff, we understand that you have no time for fact-checking. You are so deeply absorbed in the ideological struggle in the name of the triumph of liberalism, but not to the same extent when you palm off Ukrainian tanks at a Ukrainian railway station against the background of Ukrainian rail cars as Russia’s preparations for war,"
  • DODO DODO
    adica astia intii au cumparat si apoi au vazut ce ? miroase a spaga sau trfic de influenta

Trimite un comentariu

sus