Skip to main content

Poveştile lui Cove: „Surprize, Suprize”, emisiunea care l-a făcut instant vedetă. Şi Florin Piersic jr. a fost la casting. Ce spune despre Andreea Marin şi despre Valeriu Lazarov

 
Valeriu Lazarov a lansat formatul emisiunii „Surprize, Surprize” în 1999. Din al doilea an al emisiunii, din sezonul 3, Gabriel Coveşeanu alias Cove a fost numit coprezentator / colaj: Paginademedia - foto: arhiva personală
Valeriu Lazarov a lansat formatul emisiunii „Surprize, Surprize” în 1999. Din al doilea an al emisiunii, din sezonul 3, Gabriel Coveşeanu alias Cove a fost numit coprezentator / colaj: Paginademedia - foto: arhiva personală

Povestea lui Cove, actorul care a ajuns „vedetă” după doar câteva emisiuni „Surprize, Surprize”, acum peste 20 de ani. O poveste spectaculoasă, despre cum a fost cooptat în echipa emisiunii prezentate de Andreea Marin, practic producţia numărul 1 a acelor ani.

Publicitate

Gabriel Coveşeanu alias Cove, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, la Interviul Lunii.

Cum a început colaborarea sa cu celebrul producător Valeriu Lazarov, care l-a denumit „acest Radu Beligan al Surprizelor”?

Abia după două sezoane şi două castinguri pentru coprezentator (dintre care unul pierdut), a reuşit Cove să ajungă în platou. Chiar lui i s-a făcut o surpriză, plină de emoţii, şi asta la prima lui prezenţă în emisiune.

Lazarov l-a îndrăgit atât de mult pe Cove încât, de dragul său, a schimbat „reţeta” emisiunii, dar apoi l-a scos din „graţii”.

Toată povestea, direct de la Cove...

Emisiunea „Surprize, Surprize” a debutat la TVR 1 în 1999, cu Andreea Marin la prezentare şi cu actorul Mihai Răzuş în rol de coprezentator.

Cove, acum la Prima TV

Acum face echipă cu Diana Bart, în prezentarea reality-show-ului matrimonial de la Prima TV, „Cursa iubirii” / foto: Prima TV

În prezent, Cove prezintă „Cursa iubirii” de la Prima TV, reality-show difuzat în fiecare sâmbătă, de la ora 20.00, şi în fiecare duminică de la ora 22.00.

Pe scurt, declaraţiile lui Cove despre „Surprize, Surprize” şi relaţia cu Valeriu Lazarov şi cu Andreea Marin:

  • „Am fost foarte bun la acel casting, dar a luat un alt coleg de-al nostru atunci, Duiu Onofrei, care a fost doar două luni.”
  • „Când s-a făcut din nou casting, m-au chemat din nou, dar m-am bâlbâit. Eram ferm convins că nu iau castingul.”​​
  • Cu Andreea am avut din prima secundă o chimie. Atunci am cunoscut-o, în direct. Ne-am simţit unul pe celălalt şi am făcut echipă din prima.”
  • „Nu ştiu dacă cineva îşi poate imagina acum ce însemna emisiunea Surprize, Surprize atunci. După doar trei emisiuni, toată lumea mă cunoştea.”
  • „Niciodată nu am avut discuţia asta cu Valeriu Lazarov, să-mi spună de ce m-au ales pe mine.”
  • Şi vine bomba, că se organizează din nou casting pentru coprezentator. Nu ştiam de ce vor să mă schimbe, dacă îmi spuneau că sunt atât de bun. Şi Piersic jr. a participat atunci la casting.”

​Interviul lunii este un proiect Paginademedia.ro susţinut de Banca Transilvania.

VIDEO. Cove: „Am fost foarte bun la acel casting”

Regretatul Liviu Tudan, fost fondator al trupei Roşu şi Negru, avea o emisiune muzicală la Televiziunea Română, unde difuza nişte videoclipuri. Voia să facă şi nişte scenete cu actori şi aşa am ajuns să intru în televiziune, ca actor în aceste scenete. ”

„În 1999 s-a lansat emisiunea «Surprize, Surprize» şi coprezentator era actorul Mihai Răzuş. După un sezon, Valeriu Lazarov schimba baletul, decorul, coprezentatorul... Iniţial avea în minte să schimbe chiar prezentatorul emisiunii. Doar că Andreea Marin s-a aşezat atât de bine pe format, încât nu s-a mai pus problema.

S-a organizat un casting pe postul naţional de televiziune, pentru postul de prezentator. Când am ajuns acolo, aveai senzaţia că e un miting, toată strada era plină de oameni. Eu eram angajat la Teatrul Ion Creangă şi eram acolo cu mai mulţi colegi de-ai mei.

Când am ajuns acolo şi am văzut ce e am zis că nu avem nici o şansă să participăm. Şi aşa a fost... Dar un coleg de-al nostru ceva mai îndrăzneţ a făcut el rost de un număr din redacţie, a sunat şi ne-au programat în altă zi la casting.

Am fost foarte bun la acel casting, dar a luat un alt coleg de-al nostru atunci, Duiu Onofrei, care a fost doar două luni.”

CITEŞTE ŞI:

Cove, amintiri din Armata la Paraşutişti?: „Eram obligaţi să sărim. Dacă nu o făceam eram aruncaţi şi gata”

VIDEO. Momentul de la „Surprize, Surprize” când Andreea Marin a anunţat că Gabriel Coveşeanu alias Cove este noul coprezentator al emisiunii

Când s-a făcut din nou casting, m-au chemat din nou, dar m-am bâlbâit. Eram ferm convins că nu iau castingul. N-am primit nici un semn... M-au băgat în sală, la spectatori... A început emisiunea. Şi Andreea a anunţat că toţi cei care au dat casting sunt în sală şi vor fi anunţaţi în direct...

Nu că mi-a plăcut de ea... Cu Andreea am avut din prima secundă o chimie. Atunci am cunoscut-o, în direct. Ne-am simţit unul pe celălalt şi am făcut echipă din prima.

Nu ştiu dacă cineva îşi poate imagina acum ce însemna emisiunea «Surprize, Surprize» atunci. După doar trei emisiuni, toată lumea mă cunoştea.

Niciodată nu am avut discuţia asta cu Valeriu Lazarov, să-mi spună de ce m-au ales pe mine. Eram foarte fericit că intram într-o lume nouă. Am intrat într-o echipă care făcea televiziune din pasiune. Ne vedeam cu o zi înainte la repetiţii. Toată lumea îşi dorea să fie cât mai bine. Erau oameni care ştiau ce înseamnă televiziunea şi de la care aveai ce învăţa.

Cove: „Am lăsat orgoliul deoparte şi m-am întors la Surprize, până în 2007”

„Şi vine bomba, că se organizează din nou casting pentru coprezentator. Nu ştiam de ce vor să mă schimbe, dacă îmi spuneau că sunt atât de bun. Şi Piersic jr. a participat atunci la casting. Mama m-a liniştit, mi-a zis că o să fie bine. Şi aşa a fost. M-au păstrat. Mi-au făcut o surpriză.

Am rămas până în 2004, când Valeriu Lazarov a făcut un alt proiect la TVR, se numea «Soţ şi soţie», tot cu nişte cupluri căsătorite. Am filmat cu actriţa Ioana Moldovan. Şi pentru că am trecut la această emisiune am plecat de la «Surprize» pentru un sezon. În locul meu a fost Lucian Ghimişi alături de Liliana Mocanu, care e acum la Teatrul Tănase.

Apoi am revenit la Surprize. Am fost din nou coprezentator pentru un sezon. Apoi Valeriu Lazarov a făcut prima telenovelă de la Antena 1, «Secretul Mariei» şi a vrut să joc acolo. Rolul era provocator, dar eu mai aveam ceva: o emisiune de copii la TVR, o emisiune de Radio la Star FM (actualul Magic FM)...

Mi se cerea să renunţ la tot şi să mă axez doar pe filmările de la serial. Nu am fost de acord, am intrat într-un oarecare conflict cu Valeriu Lazarov, m-a scos şi de la «Surprize»...

Am avut diverse colaborări, şi într-un serial la Pro TV, apoi domnul Lazarov i-a spus Andreei «Ce mai face acest Radu Beligan al Surprizelor?», aşa îmi ziceau... Am lăsăt orgoliul departe şi m-am întors până în 2007, când s-a încheiat.”

Gabriel Coveşeanu alias Cove, despre cele mai importante lucruri învăţate de la Valeriu Lazarov.

De la Valeriu Lazarov am învăţat ceea ce mi-a spus şi profesorul meu de Actorie, Florin Zamfirescu: faptul că în lumea asta nimeni nu e de neînlocuit. Cu Lazarov am experimentat asta.

Era un vizionar, dar era şi un om corect. Era un profesionist adevărat. Am mai învăţat de la el că noi facem tot ceea ce depinde de noi, dar singurul care decide dacă ceea ce am făcut noi este bun sau rău este publicul.”

VIDEO. În ce relaţii a rămas cu Andreea Marin

„Am păstrat o relaţie extrem de puternică de prietenie cu Andreea, chiar dacă nu ne mai vedem atât de des. Când ne auzim la telefon sau ne vedem e ca şi când ne-am auzit sau văzut şi ieri. Ea a fost la mine şi la nuntă, şi la botez. Eu am fost la nunta ei...”

Ar mai merge azi o emisiune ca „Surprize, Surprize”?

„«Surprize, Surprize» a mers foarte bine atunci, pentru că se baza pe reîntâlnirile dintre rude de gradul I care nu se puteau revedea, pentru că locuiau foarte departe.

Acum nu mai e atât de greu să comunici cu cei de la distanţă, aşa că nu cred că ar mai merge un astfel de format şi astăzi, pentru că acele întâlniri pe care se baza formatul nu mai sunt greu de făcut. Poate ar mai merge pe partea umanitară.

Comparaţia dintre televiziunea de ieri şi cea de azi

E destul de greu să faci o comparaţie între ce însemnau prezentatorii, coprezentatorii şi oamenii care lucrau în televiziune atunci şi ceea ce se întâmplă astăzi.

Persoanele care apăreau în faţa camerei nu erau doar persoane care apăreau şi trebuiau să spună un text. Andreea Marin, de exemplu, a fost inclusiv producător al emisiunii, după ce a plecat Dana Mladin. Ştia tot ceea ce se întâmplă în emisiune.

Oamenii de atunci făceau în primul rând din pasiune, acesta era principalul interes, nu conta câştigul financiar. Şi exista mult mai mult profesionalism. Dacă mă deranjează ceva mă deranjează această deprofesionalizare.

Televiziunea a fost a doua dragoste. Prima mea pasiune e teatrul. Televisiunea a apărut apoi şi a fost o iubire foarte puternică. Dar mie cel mai mult îmi place televiziunea în direct.”

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus