Skip to main content

INTERVIUL LUNII. Ioana Cosma: "Da, domne', am fost dată afară de la Pro TV! Dar acum pot din nou, în sfârşit, să Gândesc liber!"

 
INTERVIUL LUNII. Ioana Cosma: "Da, domne', am fost dată afară de la Pro TV! Dar acum pot din nou, în sfârşit, să Gândesc liber!"

INTERVIUL LUNII. "Ce e atât de complicat să accepţi că ai fost dată afară? Da, am fost dată afară! Da, Ioana Cosma a fost dată afară!". Un interviu deschis, fără ocolişuri, cu Ioana Cosma, jurnalist sportiv cu 30 de ani de experienţă.

Publicitate

"Dar nu am fost dată afară pentru incompetenţă, cu pur şi simplu s-a oprit emisiunea şi, în aceste condiţii, încetăm calităţile contractului", continuă ea. "Acum, în sfârşit, pot să gândesc, din nou, liber!", spune jurnalista.

Un interviu despre aproape 30 de ani de carieră (28 numai la Pro TV) cu poveşti emoţionante, cu momente mai dificile, dar şi cu satisfacţii. Despre începuturi, despre cât de mult a însemnat Pro TV, despre şi despre situaţii precum venirea (şi apoi plecarea) la sport a directorului Vlad Enăchescu. 

Omul la cărui părere ţine cel mai mult? "Felix Drăghici", răspunde emoţionată. "Ceea ce sunt azi, i se datorează şi lui Felix Drăghici. A crezut în mine.Fir-ar să fie, m-am emoţionat!", spune cu ochii în lacrimi. Ce spune despre fostul ei şef (cu care a avut perioade în care nu a vorbit luni de zile - "Sfânta muţenie"), în interviu.

Câteva idei, pe scurt, apoi fragmente video din interviu şi, la final, Interviul Integral:

Începuturi:

"Am vrut din start să fiu reporter, dar la început, la Cluj, am fost prezentatoare. După patru luni, i-am spus şefului că nu mai vreau. Am căutat o fată, am pregătit-o, eu am învăţat-o şi am adus-o în locul meu. Eu sunt reporter, îmi place să merg pe teren, să caut poveşti."

Pro TV:

"Gândeşte liber este cel mai mişto concept pe care l-am auzit vreodată. Rămân fidelă lui Gândeşte liber. Fiecare dintre noi este liber să gândim în felul nostru. Gândeşte liber a fost o construcţie. De masă.

Spiritul Pro TV? Gândeşte liber. Dar nu aş mai spune acelaşi lucru azi, pentru că e schimbare de societate.

Tot ce însemn eu sunt Pro TV. M-a definit complet. M-a făcut să nu-mi fie frică. Sunt construită în acest sistem. Nu mi-e frică de muncă. Până şi frica îmi place! Mie nu mi-e frică să vorbesc, să spun ceva."

Adrian Sârbu:

"Toată presa din România a avut de învăţat de la Adrian Sârbu. Când erau situaţii de genul "faci asta că aşa a zis Sârbu", te gândeai care erau argumentele lui, dar cu siguranţă erau bune. Erau argumente. Ştia ce zice."

Momentul venirii şi plecării lui Enăchescu, când redacţia a protestat, iar numirea lui a fost anulată:

"Am crezut că nu există o chimie între oameni şi locuri. Iar orice jurnalist cred că trebuie să îţi spună părerea. Redacţia era formată din oameni care au crescut împreună, s-au dezvoltat împreună, au creat un produs împreună şi l-au livrat împreună. CIneva venit din exterior părea prea intruziv."

"Eu nu cred că acum s-a scos emisiunea de pe post nu cred că are legătură cu acel moment."

Momentul cel mai emoţionant: Când a murit Dobrin. Am plâns în direct.

Plecarea:

"Mi s-a spus că eu sunt prezntator şi că au tăiat emisiunea. Dacă asta a fost decizia instituţiei, respect decizia insituţiei. La revedere, drum bun! Ai văzut Up in The Air? Nu-i aşa că e drăguţ George Clooney? Îmi place de el, are o precizie de chirurg."

Secvenţe din interviu, dar şi discuţia, integral, în continuare:

Interviul Lunii este un proiect Paginademedia susţinut de Banca Transilvania.

1. "Da, Ioana Cosma a fost dată afară!"

"Ce e atât de complicat să accepţi că ai fost dată afară? Da, am fost dată afară!", spune Ioana Cosma. Nu pentru că am fost incompetentă, ci pentru că s-a oprit emisiunea"

VIDEO 1. Ioana Cosma - Da, am fost dată afară

2. "Gândeşte liber, cel mai fain concept! Toată presa a avut de învăţat de la Adrian Sârbu"

"Rămân fidelă lui Gândeşte liber! M-a definit complet! E cel mai mişto concept. Dar nu aş mai spune acelaşi lucru azi". Plus ce spune despre Adrian Sârbu

VIDEO 2. Cel mai fain concept: Gândeşte liber. Despre Adrian Sârbu

3. Totul despre plecarea din Pro TV: "Ai văzut Up in the Air"

Cum a fost anunţată că nu mai lucrează la Pro TV? Ce s-a întâmplat? I s-a oferit o alternativă?

VIDEO 3. Totul despre plecarea din Pro TV

4. Cu ochii în lacrimi. Felix Drăghici, omul a cărui părere contează cel mai mult

Felix Drăghici este omul a cărui părere contează cel mai mult, spune emoţionată Ioana Cosma. Povesteşte despre "Sfânta muţenie", perioade de timp în care nu vorbea cu şeful ei.

VIDEO 4. Ioana Cosma, emoţionată la Interviul Lunii.

5. Momentul Vlad Enăchescu: când redacţia sport a schimbat un şef

Ce s-a întâmplat când Vlad Enăchescu a fost numit şef la sportul Pro TV, dar a fost schimbat rapid? Momentul în care jurnaliştii au protestat în faţa şefilor Pro TV. "Am crezut că nu exsită o chimie"

VIDEO 5. Ioana Cosma, despre momentul Vlad Enăchescu

6. Interviul cu Ioana Cosma, INTEGRAL

Poveşti despre începuturi. Poveşti dintr-o carieră de reporter. Momente dificile. Momente emoţionate. Şi multe altele, toate în interviul integral.

VIDEO 6. Ioana Cosma în Studioul Paginademedia, Interviul Integral

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus