Skip to main content

INTERVIUL LUNII. Mihai şi Elwira Petre, câştigătorii Asia Express: “Pe mine m-a spart dorul de copii”. Povestea emoţionantă a cuplului

 
INTERVIUL LUNII. Mihai şi Elwira Petre, câştigătorii Asia Express: “Pe mine m-a spart dorul de copii”. Povestea emoţionantă a cuplului

INTERVIUL lunii. VIDEO. "Pe mine m-a spart dorul de copii", se destăinuie acum Mihai Petre. "Din cauza" sau, mai degrabă, "datorită" copiilor (pentru că au câştigat!) a şi mers împreună cu soţia lui, Elwira, la Asia Express.

Publicitate

"Argumentul principal pentru mine a fost Catinca, fiica mea. Mă gândeam că dacă o să merg, fiica mea o să fie mândră", spune acum. Elwira îl completează: "Catinca a ieşit pe stradă şi ţipa „părinţii mei pleacă în Asia Express”. Toate reacţiile ei mi-au dat curaj".

Un interviu special, cu o poveste de ascultat până la capăt, cu informaţii în premieră şi, mai ales, cu poveste!

Doamnelor şi domnilor, la Interviul lunii, în Studioul Paginademedia.ro, Mihai şi Elwira Petre, câştigătorii Asia Express 2021!

Cum a pornit totul?

Informaţie în premieră la Paginademedia.ro: "Dacă ne referim la prima propunere pe care a primit-o unul dintre noi să participe la Asia Express, să ştii că a fost Elwira cea care a primit propunerea pentru primul sezon". 

De ce nu au mers?

Elwira Petre: "Din păcate nu am putut să o accept pentru că am rămas însărcinată la vremea respectivă".

Apoi am primit el propunerea: "Eram chiar imediat după Românii au talent. Eram uşor confuz şi nu ştiam unde mă voi îndrepta. Până la urma a fost o decizie foarte bună, bazată şi pe emoţie, nu doar pe raţiune."

Despre concurs?

Mihai Petre: "Noi acasă am stabilit că o las pe ea să aleagă. Eu nu găsesc lucruri. Dacă mă trimiţi în cămară să iau un borcan de murături, nu-l văd. Ea e mai bună la asta.

Am avut probe în care unul trebuia să descrie ceva, iar celălalt să caute. Eu descriam, iar ea căuta pentru că observă foarte bine."

"Ne-au uimit cameramanii. Parcă nu erau acolo. Nu vorbeau cu noi şi cu nimeni. Erau ca nişte roboţi. Când urcam în maşină, iar el se aşeza în faţă, să ne filmeze, mai încerca şoferul să-l bage în seamă. Nimic! "I don't exist" şi zicea".

"Eram singur şi am avut instinctul, atunci când nu mai găseam nimic, să mă uit ca un căţeluş la cameramanul ăla să spună şi el ceva. Oamenii aia sunt antrenaţi. Am un mare respect pentru ei. Erau stană de piatră."

Elwira Petre: 

"Au fost şi multe care nu ne-au plăcut. Mie nu mi-a plăcut mâncarea, eu nefiind mâncătoare de oaie sau carne de miel".

Impresii:

Mihai Petre: Pe mine m-a spart dorul de copii, iar concursul m-a exploatat mult emoţional. Am accesat nişte zone pe care le accesezi doar la psiholog.

Toţi am fost duşi în zonele alea. Ele sunt bune în contextul ăsta. Eu m-am simţit vulnerabil în momentele acelea. Suntem oameni, e foarte simplu.

Elwira Petre

"Asia Express nu îţi arată numai părţile bune. Îţi arată cum eşti tu ca om şi, până la urmă, fiecare dintre noi simte. Asia te arată aşa cum eşti. Nu ai cum să eviţi momentele tensionate."

Cât e real şi cât e jucat?

"Dacă această emisiune ar fi jucată, ar trebui să îmi daţi un Oscar. Eu am şi jucat în telenovele şi nu mi-a ieşit aşa", spune Mihai Petre.

"Asia Express a fost şi o lecţie pentru mine. M-am uitat şi o să încerc să corectez multe lucruri la mine. Să încep să conştientizez cum reacţionez în anumite situaţii", punctează el despre experienţă.

"Noi am învăţat multe unul despre celălalt. Am învăţat cu reacţionează celălalt la stres, la victorie", completează Elwira Petre.

A fost greu să păstreze secretul, după ce s-au întors şi până s-a terminat emisiunea?

"Copilul nostru nu a ştiut că am câştigat. A văzut totul la televizor. Nu a ştiut nici măcar câte amulete am câştigat. Ea intuia că am ajuns departe, pentru că am stat două luni. Aveam amuletele ascunse undeva şi le scoteam pe rând."

Proiectul Paginademedia - Interviul Lunii este susţinut de Banca Transilvania 

VIDEO. Interviul Lunii. Mihai Petre şi Elvira Petre, câştigătorii Asia Express 2021

Mai multe din interviul cu Mihai & Elwira Petre:

DECIZIA

Mihai Petre: Dacă ne referim la prima propunere pe care a primit-o unul dintre noi să participe la Asia Express, să ştii că a fost Elwira cea care a primit propunerea pentru primul sezon.

Elwira Petre: Din păcate nu am putut să o accept pentru că am rămas însărcinată la vremea respectivă.

Mihai Petre: Pentru sezonul patru eu mai primit propunerea, vara trecută. Am spus că mă gândesc pentru că era o perioadă în care aveam de luat nişte decizii. Nu mă simţeam pregătit pentru proiectul ăsta. Undeva în sufletul meu era mai mult nu decât da pentru că nu credeam că voi face faţă.

Eram chiar imediat după Românii au talent. Eram uşor confuz şi nu ştiam unde mă voi îndrepta. Până la urma a fost o decizie foarte bună, bazată şi pe emoţie, nu doar pe raţiune. E vorba de fiica mea care era mare fan Asia Express şi a contribuit decisiv la decizia pe care am luat-o. 

Elwira Petre: Am avut multe consilii de familie înainte să luăm hotărârea. Trebuia să punem pe hârtie dacă reuşim să facem asta. Trebuia să stabilim clar cu cine rămân fetele, cine le duce la şcoală, că astea erau problemele noastre. Nu e aşa uşor să laşi doi copii şi o şcoală de dans.

Mihai Petre: Două luni de absenţă înseamnă ceva. Argumentul principal pentru mine a fost Catinca, fiica mea. Mă gândeam că dacă o să merg, fiica mea o să fie mândră. Ştiam că o să lipsim două luni. Dacă simţeam o urmă de îndoială, nu plecam.

Elwira Petre: Catinca a ieşit pe stradă şi ţipa „părinţii mei pleacă în Asia Express”. Toate reacţiile ei mi-au dat curaj.

Mihai Petre: Nu ai cum să pleci dacă nu eşti liniştit pe subiectul copii. Am adus şi bunicii din Polonia în ţară. Nu am ţinut legătura cu ele timp de două luni, dar ştiam că echipa are legătură cu familia şi ştiam că am fi aflat dacă se întâmpla ceva.

Elwira Petre: Experienţa Asia Express a fost departe de a fi un concediu.

PRIMELE IMPRESII

Mihai Petre: Am avut o oarecare teamă legată de prezenţa mea în astfel de proiecte. Nu aveam îndoieli legate de echipă. Ştiam echipa şi ştiam că se produce bine. Era ca o garanţie a calităţii.

Elwira Petre: Plecarea a fost ca în excursie. Noi toată seara ne-am distrat în autocar.

Mihai Petre: Am stat toată noaptea şi i-am cunoscut pe ceilalţi. Eu, personal, îl ştiam doar pe Natanticu. Nu ştiam pe nimeni, îi cunoşteam, dar nu îi ştiam.

Am stat toată noaptea şi am discutat, iar dimineaţa am ajuns în Turcia. Am primit un mic-dejun superb, iar apoi trebuia să mergem la hotel şi să ne pregătim.

A urmat spectaculoasa plecare a autocarului, iar în spatele lui erau aliniaţi cameramanii care arătau ca un pluton de execuţie. Şoferul autocarului ne-a făcut cu mână şi a trebuit să începem. Eu mă aşteptam să înceapă cumva fără să mă aştept, dar niciodată nu crezi că a început.

Elwira Petre: Efectiv nu ştiam ce să facem.

Mihai Petre: Ca dovadă, în prima cursă, la primul autostop, noi aveam şi portofel şi telefon, dar pe care nu le-am folosit. Am înţeles că alţii le-au folosit. Noi am uitat de ele. Eram setaţi că în Asia Express nu ai telefon şi bani, deşi le aveam cu noi la prima cursă.

DESPRE PROBE şi ASPECTE NEPLĂCUTE

Mihai Petre: Noi acasă am stabilit că o las pe ea să aleagă. Eu nu găsesc lucruri. Dacă mă trimiţi în cămară să iau un borcan de murături, nu-l văd. Ea e mai bună la asta.

Am avut probe în care unul trebuia să descrie ceva, iar celălalt să caute. Eu descriam, iar ea căuta pentru că observă foarte bine.

Amuletele au fost preferatele noastre. Ne-a plăcut să ne jucăm.  Simţeam că ne-am întors în copilărie.

Elwira Petre: Au fost şi multe care nu ne-au plăcut. Mie nu mi-a plăcut mâncarea, eu nefiind mâncătoare de oaie sau carne de miel. M-a trumatizat proba aceea cu mielul. Erau lucruri care îţi provocau sila, dar ştiam că suntem într-un concurs.

Mihai Petre: Pe mine m-a spart dorul de copii, iar concursul m-a exploatat mult emoţional. Am accesat nişte zone pe care le accesezi doar la psiholog. Toţi am fost duşi în zonele alea. Ele sunt bune în contextul ăsta. Eu m-am simţit vulnerabil în momentele acelea. Suntem oameni, e foarte simplu.

În Asia Express ajungi să simţi ceea ce de multe ori noi am simţit ca sportivi.

Elwira Petre: A fost şi o perioadă în care acumulezi foarte multe. Eşti obosit, supărat, nemâncat, iar toate se adună. E foarte multă emoţie acumulată.

Mihai Petre: Eu îmi asum tot ce am spus în Asia Express. Îmi era teamă înainte cu privire la reacţiile celor care se uită, dar m-am durizat din punctul acesta de vedere. Cred că asta ar trebui să se întâmple în fiecare produs TV.

Cu cât devenim mai reali, mai umani, mai autentici şi ştergem poleiala cu care ne-am obişnuit de atâţia ani, eu cred că cu atât va fi mai bine. Până la urma ăsta sunt. Ce urmează de la Asia încolo, vom vedea.

Elwira Petre: Asia Express nu îţi arată numai părţile bune. Îţi arată cum eşti tu ca om şi, până la urmă, fiecare dintre noi simte. Asia te arată aşa cum eşti. Nu ai cum să eviţi momentele tensionate. Nici nu mai observi camera.

Mihai Petre: Când am decis că merg într-un reality show, aşteptarea era să merg într-un reality show. Nu m-am gândit să fac un show din asta. M-am dus să mă joc. M-am dus să trăiesc o experienţă care speram să mă îmbogăţească. Şi aşa a fost.

Elwira Petre: Eu cred că oamenii simt că emisiunea este reală şi cred că de asta le place. Simt că e totul real.

Mihai Petre: Dacă această emisiune ar fi jucată, ar trebui să îmi daţi un Oscar. Eu am şi jucat în telenovele şi nu mi-a ieşit aşa.

Asia Express a fost şi o lecţie pentru mine. M-am uitat şi o să încerc să corectez multe lucruri la mine. Să încep să conştientizez cum reacţionez în anumite situaţii.

Elwira Petre: Noi am avut noroc că ne cunoaştem destul de bine şi ne cunoaştem din zonele astea dificile, din concursuri. Stăteam în sală de dimineaţa până seara. Nu era totul roz. Noi am învăţat multe unul despre celălalt. Am învăţat cu reacţionează celălalt la stres, la victorie.

Mihai Petre: Cu excepţia perioadelor de somn, aveam camere mereu pe noi. Şi am avut instinctul, atunci când nu mai găseam nimic, să mă uit ca un căţeluş la cameramanul ăla să spună şi el ceva. Oamenii aia sunt antrenaţi. Am un mare respect pentru ei. Erau stană de piatră.

Echipa de producţie şi cameramanii dormeau mai puţin ca noi. Aveau de pregătit camerele după ce dormeam noi, iar dimineaţa aveau o anume rutină şi era nevoie să se trezească înainte.

Elwira Petre: Noi am avut parte de cazări bune şi am dat peste oameni care, deşi erau săraci, ne-au primit cu cu braţele deschise.

Mihai Petre: Eu am prins o cazare neplăcută cu nu eram cu Elwira, în Iordania, când nu mă primeau pentru că îmi spuneau că mă uit la femeile lor.

Cel mai greu moment a fost semifinala când tot ajungeam ultimii. Eram siguri că o să plecăm acasă. Ne bucuram că o să ne vedem cu fetele, dar mă ofticam pe interior pentru că am avut un parcurs bun.

DEZVĂLUIREA

Elwira Petre: Copilul nostru nu a ştiut că am câştigat. A văzut totul la televizor. Nu a ştiut nici măcar câte amulete am câştigat. Ea intuia că am ajuns departe, pentru că am stat două luni.

Mihai Petre: Aveam amuletele ascunse şi le scoteam pe rând. Şi chiar le-am spus oamenilor de la început că nu o să spunem până unde am ajuns decât după ce se dă la televizor. Pentru că noi luăm totul foarte în serios.

Elwira Petre: Mi-a fost uşor să ţin secretul pentru că mă bucuram să văd cum oamenii descoperă emisiunea. Chiar dacă au fost zvonuri, oamenii tot se uită pentru că emisiunea e foarte bine făcută.

Mihai Petre: Da, e cea mai mare desfăşurare de forţe pe care am văzut-o. E cel mai dificil de realizat. Sunt atât de mulţi oameni implicaţi.

Au o capacitate de adaptare incredibilă. Noi am aflat, când eram acolo, că nu mai putem merge în Azerbaijan. Ce faci? Nu e atât de simplu, trebuie să vorbeşti cu statul respectiv. S-au adaptat rapid. Există aprobări de luat. Au schimbat lucrurile din mers.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus