Skip to main content

EXCLUSIV. Dr. Vasi Rădulescu, un interviu cu cărţile pe masă! Ce spune despre articolele-plagiat

 
EXCLUSIV. Dr. Vasi Rădulescu, un interviu cu cărţile pe masă! Ce spune despre articolele-plagiat

EXCLUSIV. Interviurile Paginademedia. Un interviu cu cărţile pe masă cu Dr. Vasi Rădulescu, despre cazul articolelor-plagiat care au fost publicate pe blogul drvasiradulescu.ro.

Publicitate

Răspunsuri directe date de Dr. Vasi Rădulescu la toate întrebările din acest caz:

  • De ce studentele care scriau pentru site-ul lui nu aveau semnătură?
  • Consideră că este etic sau nu ca sub genericul "drvasiradulescu.ro" să semneze altcineva?
  • De ce atunci când Marius Fersigan a descoperit că articolele erau traduceri, a spus că nu le scria el, ci două colaboratoare? De ce le-a dat direct numele?
  • Unde consideră că a greşit?
  • Cum a ajuns la suma de 10 lei pentru un articol?

Dacă, în medicină, asistentele nu au dreptul să dea reţete cu parafa medicului, de ce ar putea studentele să scrie în numele altcuiva?

"Asta este greşit, acum când stau să mă gândesc în urmă", spune dr. Vasi Rădulescu." "Principial vorbind, nu este etic", admite el.

Cazul, pe scurt: Pe 30 ianuarie, Marius Fersigan publică o postare în care a descoperit că o serie de materiale de pe site-ul Paginadesănătate erau traduse din alte surse, fără a fi precizată sursa lor. A doua zi, publică un alt text, din care reiese şi că pe site-ul drvasiradulescu.ro sunt, de asemenea, articole copiate.

Marian Godină publică o postare în care spune că "Doftoraşul Vasi tocmai ce a fost depistat că nu făcea altceva decât să fure cu copy paste articole medicale".

Dr. Vasi Rădulescu publică apoi un text în care spune că textele erau scrise de două studente, cărora le dă şi numele. Ulterior, şterge şi postarea, dar şi 1.700 de articole de pe site-ul drvasiradulescu.ro.

Petrişor Obae: Ce pot spune eu, ca cititor, când aflu că sub numele Vasi Rădulescu era, de fapt, alt nume. Că m-a păcălit?

Dr. Vasi Rădulescu. Corect. Da. Ai perfectă dreptate. Şi îmi asum, cu scuzele de rigoare şi cu tot. Pot să arunc nişte scuze sub umbrela ipocriziei. Nu e greu să fac o postare în câteva minute.

Dar pentru mine, toată experienţa asta a fost jalnică. Încă o dată, îţi spun sincer. Pornind de la o idee care s-a dovedit a fi frumoasă, de a avea nişte materiale, de a avea un conţinut, încă o dată, cu respect. 

De ce a publicat numele studentelor?

Dr. Vasi Rădulescu. "Din greşeală. A fost o reacţie la emoţie, la nervi, pe care încă o dată, o regret. De asta am şi şters-o. Comunicarea a fost dezastruoasă atunci. Cel mai fair-play era să stau puţin să cântăresc lucrurile la rece. E basic.

Nu ai voie să iei o decizie când eşti încărcat. În 90% din cazuri o vei lua prost. La emoţie, nu la raţiune. E biologie."

Gestul de a arunca vina asupra fetelor poate fi interpretat ca un act de laşitate?

Dr. Vasi Rădulescu: Da, poate fi şi ca un gest de laşitate, sigur. Dar pentru mine a fost un şoc pentru că s-a întâmplat asta. Eu luni de zile nu am fost în stare să verific.

Vorbim de delegare, de ghost writing, că era altă persoană în spate, că dr Vasi era ocupat sau că nu avea el chef să scrie, lumea poate să gândească în fel şi chip. A pus pe altcineva, şi nu era Gigel de pe stradă, ci avea o pregătire minimală în partea de sănătate, să scrie nişte articole super simple.

Cât despre postarea pusă de Marian Godină (cel care a realizat şi un interviu cu studenta care scria articole pe site-ul lui), dr. Vasi Rădulescu spune că a fost "un atac la persoană":

Vasi Rădulescu: "A fost un clinci între mine şi Marian Godină pe seama poliţistului care a accidentat două fetiţe, dintre care una a murit. El m-a atacat la persoană, nu pe opinie. De aici şi reacţia cu "Doftoraşul Vasi". A fost o răfuială."

Petrişor Obae: De ce un "scandal" şi nu o revelare a unor fapte adevărate? Doar acele materiale care nu aveau semnătură puteau fi asociate cu numele dr Vasi Rădulescu?

Dr. Vasi Rădulescu: E o lecţie foarte importantă pentru mine. (...) Dar eu ştiu tehnic şi în relaţia cu fetele că lucrurile nu au stat aşa. Ce vede publicul, e raţionamentul corect. Nu am de ce să-l ascund. A fost un lanţ de greşeli care pot părea mărunte, dar care, toate însumate, au dus la aşa ceva.

VIDEO. Dr. Vasi Rădulescu, la Interviurile Paginademedia:

Puteţi să închiriaţi Studioul Video Paginademedia.ro pentru podcast, audiobook, voice-over, interviuri audio video. Înregistrări video şi audio cu echipament profesional - detalii!

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Obeala Pestisor Obeala Pestisor
    Ai incercat sa-l speli si pe asta, activistule
  • radulica radulica
    pe agaricii astia i a facut oameni pandemuia …
  • Dan Dan
    @cvasi Rădulescu
    Super tare, nu cred că se putea găsi ceva mai potrivit!
    Doftorasul e cum e, problema e și la presa care îl tot umfla
  • Daniela Daniela
    Doamne, de când așteptăm să îl prindă cineva! Ce răfuială am tras eu cu el! Și ce m a beștelit el pe mine, că l am demascat! Un nimic închipuit, un *** in poleială!
  • Zare Zare
    Sa faci un interviu cu acest impostor dupa ce l-ai avut pe Negru la interviurile paginademedia :)) puteati baga si voi macar 1-2 interviuri intre sa nu arate asa penibil
  • Ana Ana
    Doamne fereste ce personaj sinistru
  • Florin Florin
    "Vasi Rădulescu: "A fost un clinci între mine şi Marian Godină pe seama poliţistului care a accidentat două fetiţe, dintre care una a murit. El m-a atacat la persoană, nu pe opinie. De aici şi reacţia cu "Doftoraşul Vasi". A fost o răfuială.""

    "Unii politicieni și persoane publice au găsit și ei un bun prilej de a se băga în seamă urcându-se pe valul de ură pentru a mai câștiga puțină simpatie și notorietate.
    ...
    Aceeași idee e prezentată și de doctorul Vasi Rădulescu, medicul influencer care scrie cărți și le oferă gratis publicului, acesta trebuind să plătească doar transportul (care e de fapt costul tiparului, livrării și al cărții, asta dacă nu ești suficient de naiv încât să crezi altceva).
    Medicul Vasi se arată oripilat de imaginile pe care abia le-a putut privi cu polițistul dând cu piciorul într-un copil ca să vadă dacă mai mișcă și spune că gestul arată cât de animal este polițistul."
  • Florin Florin
    Minte din start, 2 minciuni chiar:
    1. "nu a sharuit postarea initiala, cu dovezi ci doar a scris ca eu as fi plagiat"
    Ba da, a dat in primul comentariu si linkul spre postarea in cauza
    2. "a facut trimitere catre site-ul lui, ca sa faca un ban."
    Nu, nu e niciun link in postarea aceea, doar o captura de ecran de pe site-ul vasiradulescu.ro...
    Mancator de *** pana in panzele albe.
  • Cvasi Radulescu Cvasi Radulescu
    Un impostor, care nu mai are nicio legatura cu profesia de medic, ipocrit, care se autovictimizeaza, mincinos pana la stele, a copiat pana si textul de pe canile pe care le vinde si care nu si-ar asuma absolut nimic daca n-ar fi obligat de fapte.

Trimite un comentariu

sus