Skip to main content

INTERVIUL LUNII. Virgil Ianţu: Mi-aş dori ca oamenii care prezintă TV să fie pregătiţi pentru asta. Să văd apărând pe TV o Andreea Marin, un Mircea Radu, un Dan Negru sau un Horia Brenciu

 
INTERVIUL LUNII. Virgil Ianţu: Mi-aş dori ca oamenii care prezintă TV să fie pregătiţi pentru asta. Să văd apărând pe TV o Andreea Marin, un Mircea Radu, un Dan Negru sau un Horia Brenciu

INTERVIUL LUNII. "Mi-aş dori ca oamenii care prezintă emisiunile TV să fie pregătiţi pentru asta", spune Virgil Ianţu, prezentatorul Câştigă România (TVR) şi Copiii spun (pe online).

Publicitate

"Mi-ar plăcea să văd astăzi apărând pe TV o Andreea Marin, o Mihaela Rădulescu, un Mircea Radu, un Dan Negru. Mi-ar plăcea un Horia Brenciu. Dar nu apar", punctează Ianţu, care a intrat în televiziune în urmă cu peste 20 de ani, la Vrei să fii miliardar.

Înainte de a intra pe TV, "a fost o pregătire intensă şi mi-aş dori s-o reîntâlnesc la cei care fac televiziune"

A ajuns prezentator dintr-o întâmplare: a fost la locul potrivit, la momentul potrivit - "la o petrecere, unde era şi cineva din echipa de producţie."

Virgil Ianţu: 

"Era ziua lui Lulu - Laurenţiu Niculescu. Am fost la ziua lui, deşi nu voiam să merg, pentru că nu aveam bani să iau cadou şi m-am împrumutat de nişte bani. Am luat-o un spumant de la metrou şi până la urmă m-am dus la cheful respectiv, unde era cineva din echipa de producţie. Şi erau în perioada în care se organiza casting. M-a chemat la un prim casting, n-am vrut, a insistat, de ce nu?

Ce îl deranjează la piaţa TV?

"Nu-mi place vulgaritatea, nu-mi place umorul facil."

"Nu cred că televiziunea trebuie să se adapteze vulgarităţii pe care o întâlneşti în online", este de părere omul de televiziune.

Virgil Ianţu:

"Dacă îi ferim pe copii de online, apoi îi lăsăm la televizor şi tot asta găsesc. Încep să zică: mamă, tată, lăsaţi-mă în pace, ăsta e treaba, ăsta e trendul, asta e direcţia acum."

Ce nu ar face pentru audienţă?

"Nu aş fi altul decât sunt eu. Nu aş face compromisuri legate de conţinut, legate de valorile pe care le am, legate de măsura pe care o am, de felul meu de a fi. Nu m-aş transforma în altcineva doar pentru bani, chiar dacă ar veni cu o sumă foarte mare.

Nu aş putea trăi cu sentimentul ăsta şi suma aia foarte mare dispare imediat."

Câştigă România, emisiunea pe care o prezintă, este acum pe TVR 1, patru zile pe săptămână. Este o "avansare"?

Glumeşte: "Da, am avut două trese mai late şi am primit o stea. Eu n-am văzut-o ca pe un upgrade, nu am văzut această trecere ca pe o avansare a formatului, pentru că TVR 2 era altceva, era dedicat cumva emisiunilor de divertisment.

Eu chiar m-am luptat să nu ne mutăm de acolo, pentru că, după ce publicul se aşează pe pe format, pe oră, pe pe canal, nu ştiu dacă face bine orice schimbare. Din fericire, merge bine, publicul a venit după emisiune."

Despre Jocul cuvintelor, cu Dan Negru: 

"Faţă de Te pui cu blondele, ăsta e un upgrade, mai în glumă, mai în serios. E un soi de rebus foarte drăguţ "

Cabral şi Ce spun românii:

"O joacă frumoasă, foarte potrivită pentru ora respectivă, când te pregăteşti de ştiri. E bună, e relaxantă."

Un interviu în care vorbeşte şi de momente speciale la Câştigă România (o nevăzătoare a câştigat zece ediţii: "Dacă te uiţi la cele zece ediţii, îţi dai seama că n-ai voie să te plângi de nimic"), dar şi de un alt proiect "de suflet": Copiii spun, pe care acum o face online.

Interviul Lunii este un proiect susţinut de Banca Transilvania.

VIDEO. Virgil Ianţu, la Interviul Lunii:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • martin mos martin mos
    wapciu wari wari
  • duros duros
    stie cineva daca tvr vrea sa ne mai dea ceva sau ramine iantu for ever cu acest concurs anost unde jumatate din raspunsuri sint ,,la plesneala ,, Ce reting face ?
  • MIRION claudion MIRION claudion
    Iantu are votantii din categoria :pensionari de scoala veche cu geografia URSS la biografie .
    Oricat s-ar stradui acestia sa imprime un curent in dinamica culturala actuala nu pot concura cu generatiile actuale ale internetului.
    Televiziunea e in declin total datorita monstrilor gen andrea marin.
  • margo margo
    @dragos, serios, ma, baiatule? uite ca mai comenteaza pe aici si oameni din presa care au facut emisiuni si in direct, si inregistrate, si breaking news, si maraton de alegeri. nu suntem toti ”vedeate” ca iantu al matale si nici nu avem proptelele lui.
  • Dragos Dragos
    Au aparut parerologii de serviciu, dar daca-i pui pe ei sa faca ce a facut (si face) Iantu, nu rezista nici 3 secunde in fata camerelor de filmat. E misto de dat din gura din fata unui ecran, nu?
  • margo margo
    mda, ce sa zic, iantu, marele profesionist... in afara de copiii spun lucrari traznite, a mai facut ceva in viata? eu personal nu vreau sa il vad pe mircea radu pe sticla... nici pe mihaela radulescu. cu cine sa ai profesionisti la teve? cu intact media academy? hai sa fim seriosi...
  • Acciduzzu Acciduzzu
    Toata cariera tv a dlui Iantu este o indelungata citire de pe promptere. Vine acum si da lectii cu aerul aluia care chiar stie raspunsurile la toate intrebarile pe care le recita in emisiune. E cam mult, totusi.
  • Marian Marian
    Un *** prezentat profesionist sau neprofesionist...tot *** ramane! Trebuie sa se umble la formatul emisiunilor..iar ptr asta, trebuie sa ai angajati profesionisti in sistem...nu d'astia facuti de niste incompetenti la scoli de televiziune, si platiti cu minimum pe economie :)))

Trimite un comentariu

sus