Skip to main content

Marian Olteanu, din Clanul: Singur Acasă, filmul care a "setat" direcţia către actorie. "Mă uitam cu mama de Crăciun - Uite, ăsta seamănă cu tine!"

 
Marian Olteanu, din Clanul: Singur Acasă, filmul care a "setat" direcţia către actorie. "Mă uitam cu mama de Crăciun - Uite, ăsta seamănă cu tine!"

VIDEO. Singur Acasă, difuzat şi redifuzat de zeci de ori pe TV (mai ales pe Pro TV) i-a influenţat, în copilărie, pe actorii de azi. Marian Olteanu, interpretul unuia dintre rolurile principale ale serialului Clanul de la Pro TV, a povestit, pentru Paginademedia.ro, când şi-a dat seama că ar vrea să se facă actor. Are legătură cu celebru film cu Macaulay Culkin.

Publicitate

Invitat în primul episod al seriei de interviuri Face Off, acesta a dezvăluit că are două amintiri care au contribuit la decizia de a da admitere la Actorie, la UNATC, în Bucureşti.

Originar din Vaslui, Marian Olteanu, era doar un puşti atunci când i-a „încolţit” acest gând. Totul a pornit de la o discuţie mai în glumă, mai în serios, pe care a avut-o cu mama sa, în timp ce urmărea unul dintre cele mai populare filme difuzate de Crăciun, Singur acasă, cu Macaulay Culkin în rolul principal. Asemănarea dintre el şi acesta a fost „profetică”.

Marian Olteanu:

„Eram cu ai mei acasă, în Vaslui, era în perioada unui Crăciun, cred că ne uitam la PRO TV şi se dădea Singur acasă, cu blondul ăla, cu ochii albaştri (n.r.: Macaulay Culkin) şi ne uitam toţi trei. Şi eu eram mic, blond, cu ochi albaştri.

Ţin minte că m-a întrebat maică-mea «Uite, ăsta seamănă cu tine. Nu ţi-ar plăcea să ajungi şi tu la televizor, să fii actor?». Şi în momentul ăla m-am ruşinat şi am zis «Probabil da». Asta e povestea cu prima amintire concretă cu mine având primul gând către actorie.

După care, în liceu, am intrat la limbi străine, bilingv franceză, şi dirigintele meu, Alexandru Mâţă, a făcut nişte spectacole şi două filme amaturiceşti. În clasa a IX-a – a X-a se întâmplau proiectele astea”, a povestit Marian Olteanu, pentru Paginademedia.ro.

VIDEO. Marian Olteanu: Se dădea Singur acasă... m-a întrebat maică-mea, «Uite, ăsta seamănă cu tine. Nu ţi-ar plăcea să ajungi şi tu la televizor, să fii actor?»”

După ce a dat examenul de Bacalaureat, în 2011, Marian Olteanu s-a înscris la examenul de admitere la Actorie şi în Iaşi, şi în Bucureşti. A fost admis la ambele universităţi, dar a decis să vină în Capitală.

„Aşa am simţit. Am simţit că ar trebui să vin la Bucureşti. Prima admitere am dat-o la Iaşi, pentru că aşa era programată, prima. A fost în iunie. Şi cea din Bucureşti a fost în septembrie”, a mai spus Marian Olteanu, în cadrul interviului Face Off, pentru Paginademedia.ro.

A absolvit Facultatea de Actorie, specializarea Arta actorului, în 2014, la clasa prof. Florin Zamfirescu, apoi a urmat cursurile de Masterat, pe care le-a finalizat doi ani mai târziu, sub îndrumarea prof. Gelu Colceag, unul dintre cei mai importanţi regizori de teatru, film şi televiziune.

Galerie foto

În 2017, s-a angajat la Teatrul Mic din Capitală, unde a fost distribuit în spectacole precum „Deşteptarea primăverii”, de Frank Wedekind (regia şi scenografia: Vlad Cristache), „Anul dispărut. 200/7”, de Peca Ştefan (regia: Ana Mărgineanu), „Romeo şi Julieta”, de William Shakespeare (regia: Liliana Pană) – unde îl interpretează din 2018 pe Romeo, „Mama”, de Stanisław Ignacy Witkiewicz (regia şi adaptarea: Nona Ciobanu), „Omul din oglindă”, după Teatru descompus de Matei Vişniec (regia: Teodora Petre) şi „A douăsprezecea noapte”, de William Shakespeare (regia şi adaptarea: Nona Ciobanu).

În seriale tv a debutat în 2019, tot la Pro TV, când a făcut parte din distribuţia de la Vlad, producţie regizată de Jesús del Cerro şi Camelia Popa. Au urmat, apoi roluri în Sacrificiul (2019, regia: Radu Grigore, Ruxandra Ion şi Ciprian Nistorescu) – difuzat de Antena 1 şi RUXX (2021, regia: Iulia Rugină şi Octav Gheorghe).

Din 2022 îl interpretează pe David Pribeag, „un mafiot infiltrat în poliţie”, în serialul care înregistrează audienţe-record pentru Pro TV, Clanul, producţie regizată de Anghel Damian şi care are o distribuţie impresionantă – George Mihăiţă, Carmen Tănase, Şerban Pavlu, Maria Obretin, George Ivaşcu, Bogdan Farcaş, Mădălina Craiu, Cătălina Grama alias Jojo, Denis Hanganu, Theo Rose şi alţii.

Poţi urmări aici interviul integral, în care Marian Olteanu a mai povestit cum decurg filmările pentru serialul Clanul.

Acum este în vacanţă de filmări, dar a recunoscut că se lucrează deja la cel de-al treilea sezon şi sunt speranţe că se va realiza şi un al patrulea. 

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus