Skip to main content

VIDEO. Octavian Strunilă, aşa cum nu îl ştiaţi. Lansează primul lungmetraj, după un film de Cartea Recordurilor. Cu actori din Las Fierbinţi

 
VIDEO. Octavian Strunilă, aşa cum nu îl ştiaţi. Lansează primul lungmetraj, după un film de Cartea Recordurilor. Cu actori din Las Fierbinţi

VIDEO. Octavian Strunilă, aşa cum nu îl ştiaţi: mai nou, îşi lansează primul lungmetraj, o adaptare după un film de Cartea Recordurilor. 

Publicitate

Octavian Strunilă, care a jucat mulţi ani în telenovele la Acasa TV, a trecut şi în rol de regizor şi producător. Cum s-a produs schimbarea şi despre ce e filmul pe care-l va lansa la TIFF zilele acestea? 

Printre actorii din film se numără Leonid Doni (Robi din Las Fierbinţi), Anca Dumitra (Gianina din Las Fierbinţi) şi Ada Galeş.

Acţiunea filmului, pe scurt. Într-o seară la un pahar de vin, 7 prieteni (soţ-soţie, iubiţi, amici), intră într-un joc periculos: pun telefoanele pe masă şi hotărăsc ca la tot ce primesc în acea seară, telefoane, mesaje, mail-uri, să răspundă pe speaker sau să citească cu voce tare. De aici... totul o ia razna.

Actorul a rememorat provocările unui film făcut în pandemie. Unul dintre cele mai dificile momente a fost chiar înainte de startul filmărilor, când unul dintre actori s-a îmbolnăvit de Covid-19. Cum s-a repliat şi pe cine a găsit în loc? Explică în discuţia cu Petrişor Obae, editorul Paginademedia.ro. 

Nu a povestit doar despre lungmetrajul Complet Necunoscuţi, ci şi despre viaţa sa de actor, iar apoi trecerea în spatele camerelor, care regizor şi producător. Puţini ştiu despre el că este unul dintre primii stand-uperi din România! De ce s-a lăsat de stand-up? Răspunsul, tot în interviu.

VIDEO. INTERVIU - De Cartea Recordurilor! Octavian Strunilă îşi lansează primul film de lungmetraj

Filmul porneşte, după cum spune Strunilă, de la o premisă simplă: 

„Este vorba despre cele trei vieţi pe care le are orice om, o viaţă publică, una privată şi alta secretă. Se pare că nu e chiar foarte bine să intrăm în viaţa secretă pentru că lucrurile se complică foarte mult. Întrebare e: cât de mult intrăm în viaţa partenerului nostru şi dacă merită să facem asta?

Despre ce este vorba în Complet Necunoscuţi? 

„Este o petrecere, nişte oameni care se cunosc din copilărie şi la un momentdat cineva zice: „Hai să jucăm un joc!” Ce joc? Scoatem telefoanele pe masă şi tot ce primim în seara asta: apeluri, mail-uri, whatsapp, citim cu voce tare şi vorbim prin speaker. Şi de aici haosul”

Film turnat în pandemie. Un actor a făcut Covid înainte de startul filmărilor

Octavian Strunilă a povestit cum a venit ideea filmului, de ce a vrut să făcă un film de „Cartea Recordurilor” şi cu ce probleme s-au confruntat în timpul filmărilor. Actorii au fost testaţi permanent pe tot parcursul filmărilor, însă unul dintre ei s-a îmbolnăvit chiar înainte de start. Povesteşte şi cum s-a repliat. 

„E un film făcut în pandemie, un film care s-a născut din nevoia mea de a face. Am găsit acest film care se preta pentru a fi filmat în pandemie. Şapte oameni la o masă într-o casă. Şi de aici mi s-a părut foarte uşor, dar s-a părut a fi foarte greu. Toţi de la masă au un rol principal şi stau de la începutul filmului până la sfârşit şi joacă toţi, nu e acel standard de film. Ăştia de la cap la coadă ei sunt ei sunt personaje principale”, explică actorul. 

Tot el a vorbit şi de una dintre cele mai mari probleme cu care s-a confruntat:

„Am avut o problemă: a fost exact înainte să începem filmările, ultimul test. Mâine începeau filmările, platoul era gata, probele de costum erau la ora 5, iar Alex Botăgean a ieşit pozitiv Covid la ultimul test. Eu de la 5 după-amiaza până a doua zi dimineaţa am găsit un actor în timpul nopţii, norocul meu că îl cunoşteam foarte bine pe Alexandru Conovaru.

L-am sunat la 11 noaptea. Nu voia să îmi răspundă. A răspuns până la urmă şi l-a întrebat: „Eşti liber în perioada următoare?” Şi a zis „Da”. I-am zis: „Hai să joci în filmul ăsta. Îţi trimit scenariul”. Mi-a zis: „Păi stai să mă gândesc” şi i-am răspuns: „Păi îţi trimit scenariul, ce să te mai gândeşti”. Şi asta s-a întâmplat peste noapte şi Alex a făcut o treabă foarte bună. Aveam încredere în el pentru că îl cunoşteam şi ştiam că face treaba asta”, îşi aduce aminte Octavian Strunilă. 

Mai spune: 

În fiecare noapte mă gândeam cu gândul că a doua zi cineva putea să facă Covid.

Am filmat 12 zile continuu. Dacă se îmbolnvea un actor, atunci totul se oprea. Am stat cu testele la uşă. O să vedeţi la making-of cum actorii fac testul, ies afară şi apoi intră din nou să filmeze fără mască. Aşa am stat 11 zile pentru că a 12-a zi am filmat în exterior.”

Cum de s-au gândit să-l facă?

Lungmetrajul „Complet Necunoscuţi” este varianta românească a filmului record „Perfetti Sconosciuti”, de Paolo Genovese, ecranizat în peste 20 de ţări.

„19 ţări s-au gândit să-l facă în 2018. De atunci au mai luat câteva ţări drepturile, printre care şi noi. L-am luat pentru că e o temă general valabilă peste tot în lume. Cu toţii avem device-ul ăsta la îndemână. Telefonul sigur îl avem noi şi în jurul acestui device se învârte toată viaţa noastră”, spune regizorul Octavian Strunilă. 

VIDEO. Trailer - Complet Necunoscuţi

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • frate, am vazut filmul asta in 2 variante, italiana si spaniola. aia italiana e cea mai tare. de ce crede nea strunila ca o sa dea lovitura cu un cover, ma depaseste... daca asa considera el ca poate debuta ca producator si ca regizor...

Trimite un comentariu

sus