Skip to main content

VIDEO. Basti Ţopescu, fiul lui Cristian Ţopescu, despre emisiunea de la TVR: "Eu sper ca indiferent ce crede lumea: că e sau nu pe merit, să le placă emisiunea"

 
VIDEO. Basti Ţopescu, fiul lui Cristian Ţopescu, despre emisiunea de la TVR: "Eu sper ca indiferent ce crede lumea: că e sau nu pe merit, să le placă emisiunea"

VIDEO. Ce spune Sebastian – Basti – Felix Ţopescu despre emisiunea sa de la TVR, Vis sau realitate. Cât a contat că mama lui, Christel Ungar Ţopescu, face parte din Consiliul de Administraţie al Televiziunii Publice? Un scurt interviu realizat în redacţia Paginademedia.ro.

Publicitate

Sebastian Ţopescu:

„Nu a existat o conexiune directă între procesul de admitere a proiectului meu şi intrarea mea în TVR şi poziţia mamei mele. Acum, eu pot spune asta până mă îngrop. Eu şi Don Quijote ce ne mai batem cu morile de vânt... Lumea tot o să creadă ce vrea, ceea ce e foarte ok”.

„Eu sper ca indiferent ce cred: că e sau nu pe merit, să le placă emisiunea şi ca munca mea în televiziune să vorbească mai tare decât controversele...”, a completat Sebastian – Basti – Ţopescu, pentru Paginademedia.ro.

Fiul cel mic al regretatului comentator sportiv Cristian Ţopescu, Sebastian – Basti – Felix Ţopescu, a debutat pe micile ecrane ca realizator al emisiunii Vis sau realitate de la TVR 1 chiar în ziua în care era sărbătorit tatăl său, 26 martie. Spune că asta a fost doar o coincidenţă.

VIDEO. Sebastian – Basti – Ţopescu: „Nu a existat o conexiune directă... Lumea tot o să creadă ce vrea”

Sebastian Ţopescu a povestit, cu amănunte, cum a cunoscut-o pe Carla Tompea, producătoarea care a făcut nota de argumentaţie prezentată consiliului pentru aprobarea proiectului Vis sau realitate:

„Eu am fost la o emisiune care se numeşte «Rivalii», cu Marina Almăşan, pe TVR 2. Acolo, fiind un format mai lung, de două ore, poţi vedea mai multe stări prin care trec, nişte nuanţe. Doamna Carla Tompea a văzut emisiunea cu mine, a văzut potenţial în mine, a venit spre mine”.

„S-a nimerit bine, pentru că eu aveam deja acest proiect în minte. Şi am zis, ok, o să scriu formatul, cât de bine ştiu eu, chiar dacă nu mai scrisesem un format până acum. Şi am scris formatul, le-a plăcut foarte mult ideea.

O astfel de idee umană cred că e mereu binevenită, fie că e din partea mea, a unui nume care are o putere, fie de la cineva care nu are un nume de genul ăsta. Mi se pare că proiectele făcute cu pasiune şi din dorinţa e a schimba ceva să fie mereu primite cu braţele deschise.

La începutul lunii martie, jurnaliştii de la Libertatea au dezvăluit ce se explică în argumentaţia adusă pentru susţinerea acestui nou proiect de televiziune, Vis sau realitate, argumentaţie semnată de Carla Tompea, producător general în SRTv: „Ne dorim un prezentator ancorat în această zonă, de creator de conţinut online, care să atragă un alt segment de public la TVR1 şi să realizeze un program de televiziune, completat de o succesiune de postări online”.

În acelaşi extras din argumentaţia pentru Vis sau realitate, prezentat în Libertatea, se mai spune:

„Din tot ceea ce a realizat până acum şi datorită numărului mare de urmăritori pe care îi are în zona de online, cel mai potrivit pentru rolul de gazdă a emisiunii este Sebastian Felix Ţopescu”.

Însă potrivit cifrelor prezentate de Libertatea, Sebastian Ţopescu are cifre modeste faţă de influencerii celebri de la noi: 3.900 pe Instagram, 1.300 pe facebook şi 22.900 pe TikTok.

Sebastian Ţopescu:

„Proiectul a început acum doi-trei ani în capul meu. Mereu m-am gândit ce frumos ar fi să fac un show care să fie complet uman şi mi-am dat seama că în România este o piaţă care chiar are nevoie de asta. Eu nu am mers nicăieri (n.r. – cu referire la alte emisiuni tv) fără să mă simt defensiv un pic.

Şi vorbind cu alţi prieteni, tot persoane publice, mi-am dat seama că toată lumea este în asentiment cu mine”.

„Te simţi cumva defensiv când mergi în media din România. Şi atunci m-am gândit să fac o emisiune în care oamenii să vină şi tot ce trebuie ei să facă e să fie ei: acesta să fie singura necesitate. Faptul că ei îşi împlinesc un vis, acesta este doar mediul, scuza circumstanţială, ca să poţi face omul să fie natural... Asta a fost dorinţa mea principală, să fac un show complet uman, la care şi eu aş merge. Şi cred că s-a dovedit a fi adevărat, pentru că reacţiile vedetelor cu care noi am vorbit au fost pozitive”, a mai spus Basti.

Basti Ţopescu, contract de colaborare cu TVR

„Este vorba despre o colaborare, eu mă consider prea tânăr ca să mă angajez. Nu au fost negocieri foarte multe, pentru că nu sunt genul de om chitit pe bani. Cred că nimeni din familia mea nu a fost.

Poate pentru unii e cea mai bună emisiune pe care au văzut-o vreodată, poate pentru alţii este o bătaie de joc”.

Basti Ţopescu: „Nu mă afectează cuvintele oamenilor... Mai ales dacă sunt opinii despre cum mă îmbrac”

„Şi aş vrea ca oamenii să-şi formeze o opinie despre mine vorbind cu mine. Orice părere ar fi: că le place sau că nu le place. Chiar dacă li se pare că sunt vulgar, să port coreset, că mă îmbrac cum mă îmbrac şi că am 300 de inele la mână. Dar asta e idealism deja şi eu sunt foarte idealist. Din păcate şi din fericire.

Pentru că fiind idealist şi văzând scopul final nu mă afectează cuvintele oamenilor absolut deloc. Mai ales dacă sunt opinii despre cum mă îmbrac. Până la urmă eu din asta îmi fac banii, din cum mă îmbrac, aşadar există şi oameni care apreciază.

Dar doza mea de idealism mă ajută să continuu eu pe drumul meu”, a mai spus fiul regretatului comentator sportiv, pentru Paginademedia.ro.

GALERIE FOTO: Sebastian – Basti – Ţopescu a povestit, pentru Paginademedia.ro, tot traseul proiectului emisiunii sale Vis sau realitate, de la idee la debutul pe micile ecrane.

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus