Skip to main content

VIDEO. De ce nu mai prezintă Huidu Cronica Cârcotaşilor? "Dacă m-aş retrage cu totul, proiectul n-ar mai exista"

 
VIDEO. De ce nu mai prezintă Huidu Cronica Cârcotaşilor? "Dacă m-aş retrage cu totul, proiectul n-ar mai exista"

INTERVIURILE Paginademedia.ro. "Pentru mine, Cronica asta e primul născut. Aş renunţa la emisiune când n-aş mai putea să o fac (din diferite motive) sau n-ar mai fi dorită. E şi asta o variantă", spune Şerban Huidu la Interviurile Paginademedia, după ce a decis să renunţe la prezentarea emisiunii Cronica Cârcotaşilor, de la Prima TV.

Publicitate

"Emisiunea e dorită în continuare şi este un tip de emisiune care nu există", continuă Huidu. Rămâne în continuare "la butoane", punctează el.

Şerban Huidu, la Interviurile Paginademedia:

- Dacă m-aş retrage cu totul, proiectul n-ar mai exista. A fost o perioadă în care nu puteam să fac nimic (nr.red după accident) şi altcineva făcea emisiunile în locul meu. S-a văzut.

- Emisiunea se face de către mine, subiectele sunt alese de către mine, montajul iniţial se face de către mine. Eu asta fac şi acum, asta am făcut de 21 de ani. Nu mă duc în spate.

Şerban Huidu, la Interviurile Paginademedia.ro:

- Nu s-a pus niciodată problema să plec de la Cronică. N-am ţinut niciodată cu dinţii să prezint Cronica. Ideea e să o produc şi o să fac aşa cum este. Asta fac de 21 de ani. A mai fost o perioadă în care am fost plecat, vreo 4 ani şi jumătate.

A trebuit să revin din motiv arhicunoscute, au plecat oamenii care au plecat din faţă şi un an nu au funcţionat formulele de înlocuire. Şi a trebuit să revin ca să refacem problema.

Ce nu a mers în formulele de prezentare, după plecarea lui Mihai Găinuşă:

- Prima formulă care a funcţionat imediat după ce a plecat Mişu a fost Ioana şi cu Alex Bogdan. Alex Bogdan, un actor senzaţional, iar din punctul meu de vedere pot spune că pe lângă partea asta cu actoria, mai era şi o parte care trebuie să fie importantă când intri într-un proiect de genul ăsta.

Când am gândit emisiunea, am gândit-o ca eu să scriu textul şi cineva să citească. Nimeni n-a putut să livreze ceea ce am vrut să transmit eu. Dar formula respectivă n-a funcţionat.

E foarte complicat de lucrat în emisiunea asta ca producător cu nişte oameni care sunt doar actori.

- După ce a plecat Alex, Ioana a rămas dar a fost cu Hrubaru. Care Hrubaru avea nişte presiuni de la radio de unde plecase. Grupul radio avea o problemă cu el din cauză că lucra la Cronică. Şi atunci era o poziţie incorfortabilă pentru el. Am înţeles asta şi de asta am revenit.

Accidentul: "Ca să pot trece peste răutăţile şi toate reproşurile care se execută asupra persoanei mele, a trebuit să fac eu pace cu mine"

- Revenirea mea în 2015 s-a făcut în baza unor date. Datele au fost făcute de Prima TV pe baza unui sistem care se numeşte Sistem 7, pe baza căruia se evaluează o dată pe an emisiunile şi oamenii din televiziune.

Oamenii care se uitau la Cronică erau foarte ok cu ce s-a întâmplat, am revenit la 4 ani şi jumătate după ce am avut accidentul respectiv şi la 3 ani şi jumătate după al doilea accident. Pe de altă parte, eu am scris aşa: „Nu voi mai fi în primul plan al prezentării”. Eu scriu, eu aranjez subiectele, eu le pun, dar e un lucru foarte greu.

Cronica Cârcotăşilor e ceva greu de făcut pentru piaţa din România şi de imitat. Credeţi că dacă cineva voia să facă o Cronică, nu o făcea până acuma?

Se spune că Dumnezeu îi dă unui om cât poate duce. Şi o s-o duc până pot

- Atunci când există o astfel de problemă, oamenii care sunt negativişti sunt foarte vocali. Ceilalţi care înţeleg despre ce e vorba nu sunt vocali. Ca să trec peste problema asta (nr.red legat de accident) a trebuit să fac pace cu mine.

Am pus pe o hârtie ce puteam face eu ca să nu se întâmple accidentul şi ce nu puteam face eu şi ce s-a întâmplat cu accidentul. Mie mi-a dat bine pentru mine, am înţeles că asta s-a întâmplat. Dar ca să pot trece peste răutăţile şi toate reproşurile care se execută asupra persoanei mele, a trebuit să fac eu pace cu mine. E o evaluare: îţi dă cu plus sau cu minus. Şi mie mi-a dat cu plus. Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă îmi dădea cu minus.

- Există două tipuri de infracţiuni: cu intenţie sau fără intenţie. E un accident, nu e nimic voit. Ăsta e şi discursul în emisiune.

Emisiunea se foloseşte de umor, dar este de opinie. În general se spune că Dumnezeu îi dă unui om cât poate duce. Şi o s-o duc până pot.

După accidentul ăla de schi, primul exerciţiu a fost să merg un etaj. Asta s-a întâmplat într-o oră şi 6 kg de transpiraţie. La fel cu vorbitul, acum nu mă apuc să vorbesc cum vorbesc când fac emisiunea pentru că suntem între prieteni. Când am şcoala de radio, încerc să vorbesc cu cuvintele care îmi ies.

Mihai Găinuşă şi o încercare de reunire

- La un an după ce a plecat (nr.red Mişu), am vorbit cu el şi a vrut să revină, pentru că revenise doar Dezbăcratu.

Făcusem pregătirile să revină, filmam promo ul, echipa era adunată. L-am sunat şi l-am întrebat: „Unde eşti?” Şi a zis că în DisneyLand. „Păi nu mai vii?” „M-am gândit şi nu mai vin”, mi-a răspuns.

Anul trecut am făcut 20 de ani. N-a avut nimeni în pandemie curiozitatea ce se întâmplă. Unii nu au vrut să vină, în schimb alţii au venit care au fost în Cronică şi nu mai sunt. Mihai Găinuşă nu mi-a mai răspuns la telefon. De ce? Asta ar fi să-l întrebaţi pe el.

Asta se întâmpla în 2015 şi după am făcut emisiunile de 20 de ani, unde oamenii care au fost în Cronică au fost invitaţi să povestească. Mihai Găinuşă nu a apărut pentru că nu mi-a răspuns la telefon.

Ce va fi la toamnă la Cronică?

- Încă am dezbatere şi n-aş putea să spun ce se va întâmpla în toamnă. Mai avem de căutat şi o bebeluşă. Mai sunt lucruri de făcut, încă nu s-a încheiat sezonul. Mai avem o ediţie miercuri.

- Sunt nişte variante de lucru, iar dacă va fi cazul să interpretez un personaj, să prezint când cineva o problemă, atunci o să fac.

- Sunt nişte variante care sper să funcţioneze ok şi trebuie să aleg între ele. Mai sunt aproape 3 luni până atunci.

- Tot timpul facem schimbări. Emisiunea îţi aduce idei, dezbateri, dar nu şi primul loc în audienţe. Formatul Cronica e unul original, nu se încadrează în baze mari de emisiuni. De asta emisunea asta are 21 de ani şi 43 de sezoane.

Se duc şi spre zona de online cu emisiunea?

- Avem o rubrică care se numeşte TikTok, avem clipuri luate de pe net. Avem un lucru interesant: un om interesant, pe Zaiafet (nr.red Horia Sîrghi), e un om care spune lucrurilor pe nume aşa cum o facem noi.

Mă bucur pentru succesul lui. Există oameni care apreciază astfel de activitate în online.

VIDEO. De ce a renunţat Şerban Huidu să prezinte Cronica Cârcotaşilor

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus