Skip to main content

INTERVIUL LUNII. Şerban Huidu: Antena 1 ne-a oferit milioane de euro să plecăm de la Prima TV. Cum şi de ce a refuzat

 
Şerban Huidu a revenit primăvara aceasta la pupitrul de prezentare de la Cronica Cârcotaşilor. Îl revedeţi pe micile ecrane şi din toamnă, când începe sezonul cu numărul 48 al emisiunii / foto: Prima TV
Şerban Huidu a revenit primăvara aceasta la pupitrul de prezentare de la Cronica Cârcotaşilor. Îl revedeţi pe micile ecrane şi din toamnă, când începe sezonul cu numărul 48 al emisiunii / foto: Prima TV

De 23 de ani încoace, emisiunea Cronica Cârcotaşilor rezistă în grila de programe de la Prima TV. Un record, având în vedere succesul de care s-a bucurat show-ul de-a lungul timpului. Cârcotaşul-şef Şerban Huidu a povestit, la Interviul Lunii de la Paginademedia.ro, ce post tv a ofertat cel mai mult până acum pentru a „fura” emisiunea.

Publicitate

Antena 1 a oferit până acum cel mai mult pentru a aduce în grila sa de programe emisiunea Cronica Cârcotaşilor. Şerban Huidu a explicat, pentru Paginademedia, cum de a refuzat această ofertă.

Şerban Huidu: Cred că cea mai generoasă ofertă a fost de la Antenă, când era Sorin Enache acolo, fostul director executiv de la Pro TV. Şi a fost o sumă... consistentă, cu şase zerouri. De ordinul milioanelor, nu erau spre zece, dar erau. Era o ofertă pentru trei sezoane.

Cum de a refuzat oferta de la Antena 1

Şerban Huidu: Am rezistat şi atunci şi cum rezistăm şi acum. Atunci tatăl lui Găinuşă tocmai fusese porcăit în Jurnal Naţional, nu mai ştiu ce i-au zis. El e un om foarte, foarte simpatic, militar de carieră, care nu merita.

Şi îmi aduc aminte de faţa lui Mişu de-atunci. A zis „Ăştia, care şi-au bătut joc de tata, să-şi pună pofta în cui”. Aş fi vrut să fiu o mică muscă, să-i văd când le-am spus Nu, pentru că le-am spus la telefon.

Ce planuri are pentru Cronica Cârcotaşilor

Şerban Huidu: „Cronica Cârcotaşilor, tipul ăsta de emisiune, este strict legat de postul Prima TV. Deci eu aici am crescut şi probabil că aici o să şi opresc activitatea.”

Iată ideile principale ale discuţiei. Interviul integral poate fi urmărit pe contul de YouTube Paginademedia şi mai jos, în articol.

În acest interviu deschis despre viaţă şi caerieră, Şerban Huidu a realizat şi radiografie a peisajului mass-media din România. A povestit ce îi place cel mai mult să asculte astăzi la radio, ce îi place să urmărească pe micile ecrane şi, de asemenea, ce filme româneşti se află în topul preferinţelor sale.

Şerban Huidu: „La radio, cei mai corecţi sunt Morar şi Buzdugan.”

Şerban Huidu: „Există o mână de vedete, 20-30, care sunt învârtite de toate posturile. Ba se duc la Asia Express, ba se duc Survivor... Dacă ai să te uiţi ai să realizezi că toţi au fost şi acolo, şi acolo...”

Şerban Huidu: „La radio e mult mai greu, pentru că trebuie să faci omul să-şi imagineze, să fie vesel şi să aibă starea asta din imaginaţie. La TV e mai simplu: te mai strâmbi o dată, mai dai dintr-o mână, mai dai nişte imagini... ”

Şerban Huidu: „Eu n-am plecat niciodată din Cronică, doar n-am mai prezentat-o uneori. Emisiunea asta o fac de 20 şi de ani... Dacă încă mai pot, de ce să mă retrag? De 20 de ani mi se tot cântă prohodul, dar încă n-am crăpat.”

Şerban Huidu: „Munca m-a ţinut pe linia de plutire când mi-a fost greu. Îmi place foarte multe ceea ce fac.”d

 

Interviul integral. Şerban Huidu: Munca m-a ţinut pe linia de plutire când mi-a fost greu. Îmi place foarte multe ceea ce fac.

 

Şerban Huidu: „Dacă întrebi oamenii pe stradă, 9 din 10 spun nebunul”

     

    Paginademedia.ro: Ieşi foarte rar la interviuri...

    Şerban Huidu: Cred că e o reticenţă în a mă chema la interviuri. Pot să răspund la orice întrebare, oricând, oricât de greu ar fi. Oricum.

    Paginademedia.ro: Adică tu spui că nu eviţi interviurile, ci a fost o reticenţă a oamenilor de media să te cheme?

    Şerban Huidu: E vorba de imagine şi de vorba aia: e nebun.

    Paginademedia.ro: Te-am auzit zicând asta în mai toate interviurile pe care le-ai acordat în ultima vreme. Crezi că aşa te consideră lumea?

    Şerban Huidu: Da... Ai lucrat la un ziar care a încercat şi a şi reuşit... A pus din greu umărul ca să se împământenească această sintagmă, „nebunul ăla”. Orice articol era despre nebunul ăla. Dacă întrebi oamenii pe stradă, 9 din 10 spun „nebunul”.

    Într-un fel e bine, într-un fel e rău, pentru că unii sunt curioşi să vadă ce mai spune „nebunul ăla”. S-ar putea să înţeleagă din ce scriu eu acolo. Alţi oameni n-au curiozitatea să vadă ce spune nebunul, că uneori Jokerul, nebunul curţii, spune lucrurile înţelepte, dar le spune într-un fel. Aşa că nu aş putea să spune că nu-mi convine apelativul...

    Paginademedia.ro: Ai puterea asta că răstorni în bine orice ţi se întâmplă? Are legătură cu faptul că eşti agnostic?

    Şerban Huidu: Am spus că sunt agnostic teist. Există mai multe tipuri de agnosticism. Agnosticii teişti sunt cei care acceptă că există ceva acolo, n-au nicio dovadă că există, dar cred că ele, coincenţele, nu pot fi tot timpul coincidenţe. Mi-a plăcut ideea lui Nietzsche, care e destul de pesimistă, dar foarte reală, că speranţa e cel mai mare rău. Pentru că speranţa doar prelungeşte agonia.

    În general nu se îndeplinesc. Speranţele sunt puse acolo, ca să tinzi către ele, dar nu se îndeplinesc. Ele doar prelungesc agonia. Şi de aia, de foarte multe ori, ar trebui să faci diferenţa între speranţă şi realitate. Şi mai e o poveste. Ai grijă ce-ţi doreşti, că s-ar putea îndeplini.

    Paginademedia.ro: Să revenim la media... Ştiu că tu iubeşti foarte mult radioul. Până la urmă, ai debutat în radio, dar cu toate astea ai rămas captiv, dacă pot să zic captiv, în televiziune. De ce? Au fost momente când ai vrut tu să te întorci în radio şi, totuşi, n-ai făcut-o?

    Şerban Huidu: Mi s-a pus de multe ori întrebarea asta cu radio-ul şi televiziunea. Diferenţa e majoră între radio şi TV... N-am găsit încă oameni de radio care să poată să facă lucrul ăsta. La radio e mult mai greu, pentru că trebuie să faci omul să-şi imagineze, să fie vesel şi să aibă starea asta din imaginaţie.

    La TV e mai simplu (să faci asta): te mai strâmbi o dată, mai dai dintr-o mână, mai dai nişte imagini... Mi-aduc aminte că am avut nişte poveşti memorabile în radio. Din păcate, ascult acum destul de des colegi de-ai mei şi am foarte rar momente în care râd şi sunt atins de magia aia.

    Şerban Huidu: „Îmi place şi emisiunea care face cel mai mic rating la Pro TV”

       

      Paginademedia.ro: Aşadar, asculţi radio...

      Şerban Huidu: Da.

      Paginademedia.ro: Şi ce posturi de radio asculţi?

      Şerban Huidu: Pe toate.

      Paginademedia.ro: Ce emisiuni sau realizatori îţi plac în acest moment din radio?

      Şerban Huidu: Ar fi nedrept faţă de unii...

      Paginademedia.ro: Dar te poţi exprima...

      Şerban Huidu: Cei mai corecţi din punctul de vedere al radioului până acum sunt, în continuare, Morar şi Buzdugan. Pentru că există nişte reguli care nu pot fi încălcate. Îmi mai place (Cătălin) Oprişan, de la Kiss, deşi n-aş putea să zic că îmi place per total produsul...

      Încă nu-mi place Exarhu, deşi toată lumea o să-mi sară în cap. Dar nu-mi place pentru că face exact acel tip de radio care mie mi-a displăcut profund tot timpul: lasă întotdeauna fraza neterminată, în doi peri, suspendată. A fost frumos sau nu? Asta poate că unora le place, dar mie nu-mi place. La radio trebuie să duci fraza, sentinţa, până la capăt. A fost frumos. Punct!

      La Europa FM, cred că Vlad (Petreanu, n.r.) ar trebui să aibă nişte oameni mai cu replică. El se descurcă ok, are şi foarte mulţi ani în spate, dar cred că ar trebui să aibă nişte oameni mai cu replică, care să-i poată ridica nişte mingii pe care el să le tragă.

      Paginademedia.ro: Şi acum să trecem la televiziune. La ce emisiuni te uiţi?

      Şerban Huidu: Ca să pot să fac emisiunea, trebuie să văd foarte mult footage (filmări, n.r.). N-am spus o prostie, aşa se numeşte. Şi dacă mă uit îmi dau seama care evoluează, care nu evoluează, care stagnează, care are potenţial. Îmi plac în continuare băieţii de la Neaţa, chiar dacă au început să lungească pelteaua şi sunt mai mulţi oameni în platou de cât o să fie în curând telespectatori.

      Îmi place România, te iubesc!, emisiunea care, nu spune nimeni, face cel mai mic rating la Pro TV, pentru că în general opinia face rating mic. Fă un fel de realty, cheamă pe mama, pentru că oamenii au fost voyeur-işti, vor să vadă ce se întâmplă în stânga şi-n dreapta... Dar parcă totuşi aşa de rău n-a fost niciodată.

      Orice show de televiziune, orice televiziune din România, are un show din ăsta. Nu se poate... Ori cu mă-sa, ori se-njur ca la uşa cortului... Totul este să fie cât mai buni exhibiţionişti şi cât mai mulţi oameni să se uite la cuşca respectivă. Totul a început cu Big Brother (lansat în România în 2003, la Prima TV – n.r.). Dar, parcă, totuşi... e mult. E mult prea multă monotonie din punctul ăsta de vedere. Adică fiecare televiziune are câte o prostie de genul ăsta.

      Atunci, pe vremea aia, măcar era una singură, era doar Big Brother. Pe urmă sunt emisiuni cu juraţi. Orice misiune care se respectă în ziua de azi are juraţi, fie că e cu muzică, fie că e cu talente, oricine are juraţi. Dacă n-ai juraţi, n-ai făcut nimic. După care sunt emisiunile gen Magazin: de-al de Măruţă, de-al de Vorbeşte lumea, unde vin oameni mai mult sau mai puţin mobilaţi şi toţi fac ce pot ei mai bine... Uneori spun tâmpenii de râde toată lumea de ei.

      Pe lângă asta, există o mână de vedete, 20-30, care sunt învârtite de toate posturile. Pentru că noi nu suntem Hollywood, noi nu avem generator de vedete, să poţi să faci emisiuni cu ele. Ba se duc la Asia Express, ba se duc Survivor... Dacă ai să te uiţi ai să realizezi că toţi au fost şi acolo, şi acolo...

      Şerban Huidu: „Mă uit cu drag la Neatza”

       

      Paginademedia.ro: Te uiţi cu drag la care dintre emisiunile pe care le-ai enumerat până acum?

      Şerban Huidu: La niciuna... Mă uit cu drag la Neaţa, că mai sunt sclipirile celor doi, dar în rest...

      Paginademedia.ro: Dar alt show de divertisment care totuşi să-ţi placă măcar pe alocuri...

      Şerban Huidu: Mă uit din interes profesional şi la altele, la emisiunile mari, gen Românii au talent sau Vocea României, care sunt cât de cât ok. Dar şi acolo am nişte probleme, că totdeauna găsesc nişte meme în juriu.

      E ca la un film, unde, de exemplu, sunt actori care mie nu-mi plac, cum e tipa din Homeland (Claire Danes, n.r.). Toată lumea mi-a spus că e cel mai bun serial, dar eu nu pot să mă uit dacă nu-mi plac actorii. Aşa e şi cu juraţii, degeaba e emisiunea senzaţională dacă nu îmi plac ei.

      Paginademedia.ro: Numeşte câteva actriţe care îţi plac. Spune dintre cele internaţionale, ca să nu fie o problemă...

      Şerban Huidu: De la Charlize Theron, până la Scarlett Johansson... Toate

      Paginademedia.ro: Şi acum să ajungem la presa scrisă. Ce site-uri urmăreşti cu drag. Care au fost, în ultima vreme, sursele din presa scrisă unde te uiţi cu frecvenţă, fiindcă le-ai girat cu încrederea ta?

      Şerban Huidu: Să ştii că am să te dezamăgesc. Presa scrisă ţine foarte mult de Google feed. Deci ce îmi dă mie Google acolo cam asta e. Adevărul e că vede şi algoritmul la ce mă uit mai des şi probabil că furnizează. E şi Pagina de media, stai liniştită, e acolo.

      Mie îmi plac, în general, site-urile care îşi asumă o opinie, care spun lucruri, care interpretează, nu iau de-a gata, ci comentează pe lângă o ştire de la G4 până la nu ştiu, sunt mulţi. Da, ţi-am zis. În general e bine să fie comentarii şi opinii, ca la o ştire. Aşa spune, aşa. Simplu e asta, poţi să găseşti oriunde.

      Şerban Huidu: „Noi am fost destul de independenţi”

         

        Paginademedia.ro: Să vorbim şi despre Cronica Cârcotaşilor. Aţi intrat în anul 23. La toamnă începe sezonul cu numărul 48. Deci foarte curând veţi aniversa 50 de ediţii.

        Şerban Huidu: Când am început emisia asta, în 1997 la radio şi în 2000 pe TV, m-am gândit că societatea de atunci avea nevoie de o voce care să spună lucruri. Între timp au mai apărut şi alţii, e adevărat, dar sunt destul de folosiţi de o parte sau de alta. Noi am fost destul de independenţi, nu prea ne-a folosit nimeni. Am avut noroc din punctul ăsta de vedere.

        Plus că atunci când am început noi era ceva total nou. Eram la radio şi îmi aduc aminte că a sunat guvernatorul Deltei sau prefectul care era membru al CDR. Era de la UFD... Şi a zis Bă, e unul acolo, la radio, care ne termină. Pentru el era de neconceput. În Bucureşti se mai schimbaseră lucrurile. Cam asta era epoca-n care a plecat Cronica. Întotdeauna ne-am gândit (ca emisiunea) să fie, aşa, cu zâmbet pe buze, dar exact ca nebunul regelui, să spună lucruri uneori dureroase.

        Paginademedia.ro: Ai fost mereu conştient de rolul ăsta, încă de la început?

        Şerban Huidu: Da. de la început. La un moment dat, spunea Dan Diaconescu, „O să vedeţi, OTV o să fie peste tot”. Şi uite că acum OTV este peste tot. Deci OTV este televiziunea cea mai copiată în ultimul timp.

        Paginademedia.ro: Bun, dacă tot am ajuns aici, ce prevezi tu că se va întâmpla în continuare cu televiziune?

        Şerban Huidu: Eu cred că cel mai mare rău în televiziune a fost făcut în momentul în care toţi oamenii influenţi din România, de-alde mogulii, s-au gândit că lor le-ar da bine o televiziune, ca să poată să îşi răspândească ideile sau să poată să-i iasă  în faţă în anumite imagini, începând cu Voiculescu, terminând cu Sorin Ovidiu Vântu.

        Toţi şi-au făcut televiziuni. Toţi au televiziuni de ştiri. Care ştiri sunt orice, numai ştiri nu sunt. Nu poţi să asculţi aşa ceva. Este îngrozitor, ăla numai jurnalism nu e.

        Paginademedia.ro: Ştiri la ce televiziune urmăreşti?

        Şerban Huidu: La Pro TV. Cam complicat cu altele.

        Şerban Huidu: „Publicul de la TV este din ce în ce mai îmbătrânit”

           

          Paginademedia.ro: Aşa, revenim la analiza ta despre televiziune...

          Şerban Huidu: Lăsând la o parte că a polarizat piaţa foarte mult, marea masă de oameni care ar fi trebuit să facă societatea nu se uită la televizor, decât la emisiuni de talent sau la emisiuni foarte mari, dar nu se mai uită la televizor. Asta este problema: publicul este din ce în ce mai îmbătrânit, se duce, uşor-uşor.

          Dacă nu va exista o revoluţie care să pună cumva televiziunile în ordine să-i intereseze şi pe alţii... Toţi, inclusiv Pro TV, exploatează acest filon naţionalist, religios, pentru că aceştia sunt oamenii care se uită la televizor.

          Cei care cred că era bine în comunism, dar nu era. Ei doar îşi aduc aminte cu plăcere despre acea perioadă, pentru că îşi aduc aminte cu plăcere de tinereţea lor. În comunism nu avea cum să fie bine. Eu am prins doar 14 ani, da era groasă.

          Am văzut că sunt pe TikTok şi pe instagram tot felul de copii care habar nu au ce a fost în epoca aceea, o bătaie de joc faţă de om. Faptul că acum apar tot felul de plângători ai lui Ceauşescu este un scuipat în faţa oamenilor care au ieşit în decembrie. Erau mii de oameni din toată România. Credeţi că au ieşit de bine decât de bine le era? Nu! Le era rău!

          Paginademedia.ro: Revenim la Cronica Cârcotaşilor. Cât ai putea spune că va mai fi pe TV? Peste un an se împlinesc 50 de sezoane... Vor fi mai multe?

          Şerban Huidu: Probabil că vor fi chiar mai multe. Eu o fac. Din păcate, sunt din ce în ce mai puţin cei care se uită la TV la genul ăsta de emisiuni...

          Paginademedia.ro: Ai simţit scăderea audienţelor?

          Şerban Huidu: Da., dar nu asta e ideea. Nu o să fiu niciodată altceva decât ceea ce am fost, iar subiectele sunt foarte, foarte multe. Adică am foarte multe subiecte. Am zis că mă opresc când nu mai sunt subiecte. Mulţi sunt cei care se uită online; pagina cronici este destul de puternică.

          Paginademedia.ro: De ce nu urcaţi emisiunea şi în YouTube?

          Şerban Huidu: Cu YouTube e o problemă, pentru că noi difuzăm şi imagini de la alte televiziuni, care sunt amprentate, şi YouTube-ul le dă jos. După care spune dă-i tu în judecată, pentru că legal avem dreptul să facem asta, pentru că noi difuzăm o altă operă, e remontată, comentată.

          Ca să dau un exemplu, avem o scenetă, se numeşte Master Şăf, care n-are nicio legătură cu Master Chef, dar care este monetizată, de aproape opt ani, de Endemol Olanda... Dă Şerbane în judecată în Endemol Olanda.

          Pentru noi asta a fost o problemă foarte mare. În YouTube, în scurt timp vor fi numai emisiuni culinare...

          Şerban Huidu: „Dacă mai pot, de ce să mă retrag?”

             

            Paginademedia.ro: Dar cine ar vrea să urmărească emisiunea online are unde să o urmărească?

            Şerban Huidu: Nu, sunt doar bucăţi.

            Paginademedia.ro: Şi ai vrea să rezolvi problema asta?

            Şerban Huidu: Nu se poate rezolva problema asta, din păcate pentru noi.

            Paginademedia.ro: Aşadar, ce gânduri ai pentru Cronică?

            Şerban Huidu: Eu n-am plecat niciodată din Cronică, doar n-am mai prezentat-o uneori. Emisiunea asta o fac de 20 şi de ani...

            Paginademedia.ro: Dar au fost momente când ai fi vrut să ieşi la pensie?

            Şerban Huidu: Dacă încă mai pot, de ce să mă retrag? Ştii că există o o poveste economico-tragicomică. Se spune că de la 20 la 30 de ani trebuie să faci tot ceea ce poţi, de la 30 la 40 să profiţi de ce ai învăţat, de la 40 la 50 să excelenţi, de la 50 la 60 să  îi înveţi pe alţii şi după 60 pauză. Anul ăsta fac 47. Mai am ceva ani...

            Paginademedia.ro: Ai fost totuşi vreodată sfătuit că ar fi timpul să te retragi?

            Şerban Huidu: Tot timpul. De 20 de ani mi se tot cântă prohodul, dar încă n-am crăpat.

            Paginademedia.ro: Şi atunci ar putea fi o ambiţie de-a ta, să nu te retragi?

            Şerban Huidu: Încă îmi place... Ştii sloganul Cronicii? De-a dracu şi de-ambiţios.

            Paginademedia.ro: Cine sunt cei care te-au sfătuit să pleci: cei din familie sau colegii şi prietenii?

            Şerban Huidu: Nu m-a sfătuit nimeni să plec, dar toţi îmi cântă prohodul.

            Paginademedia.ro: Adică ştii tu că se vorbeşte despre asta?

            Şerban Huidu: Bineînţeles... Şi dacă te uiţi la ştirile din ultimii ani o să vezi de câte ori „am fost dat afară”, „n-am mai putut”, „n-am mai făcut”...

            Şerban Huidu: „La Prima TV am crescut şi probabil că aici voi opri activitatea”

               

              Paginademedia.ro: Înţeleg că sunt ceva probleme financiare la Prima TV. Care este relaţia ta cu acest post, în aceste condiţii?

              Şerban Huidu: Am vor vorbit mai devreme despre oameni care au fost pe la mai toate televiziunile, cei mai mulţi sunt vedete pentru un sezon undeva, după aia pleacă în altă parte. Cronica Cârcotaşilor, tipul ăsta de emisiune, este strict legat de postul Prima TV.

              Eu aici am crescut (la Prima TV, n.r.) şi probabil că aici o să şi opresc activitatea. Este greu să desprinzi un timbru de scrisoare. Niciodată în aceşti foarte mulţi ani nu poţi spune că totul a fost roz. A fost şi mai rău, şi foarte rău, şi bine, şi foarte bine.

              Paginademedia.ro: Şi acum cum este?

              Şerban Huidu: Exact ca într-o familie. Este foarte complicat de vorbit. Dacă ţi se pare că nu e bine sau că nu mai poţi, poţi să opreşti. Dar eu încă sunt la Prima TV, în ciuda tuturor zvonurilor existente.

              Paginademedia.ro: Au fost, totuşi, momente în care ai vrut să pleci?

              Şerban Huidu: Da, mai ai momente, dar, până la urmă, de 23 de ani, sunt acolo. Aşa că oricât de ciudat ar părea sau oricât de interesant ar părea, faptul că sunt la Prima TV şi lucrez de atâta timp acolo e foarte puţin relevant despre ce se întâmplă în interiorul unei familii. Important este ce se vede de afară. Sunt 23 de ani în care eu am lucrat acolo şi nu numai eu.

              Paginademedia.ro: Au fost oferte să plecaţi?

              Şerban Huidu: Da, au fost foarte multe oferte, dar n-am plecat nici atunci şi nu o să plecăm nici acum.

              Paginademedie.ro: Cine a ofertat cel mai mult?

              Şerban Huidu: Cred că cea mai generoasă ofertă a fost de la Antenă, când era Sorin Enache acolo, fostul director executiv de la Pro TV. Şi a fost o sumă... consistentă, cu şase zerouri. De ordinul milioanelor, nu erau spre zece, dar erau. Era o ofertă pentru trei sezoane.

              Paginademedia.ro: Şi cum ai rezistat acestei oferte?

              Şerban Huidu: Cum am rezistat şi atunci şi cum rezistăm şi acum. Atunci tatăl lui Găinuşă tocmai fusese porcăit în Jurnal Naţional, nu mai ştiu ce i-au zis. El e un om foarte, foarte simpatic, militar de carieră, care nu merita.

              Şi îmi aduc aminte de faţa lui Mişu de-atunci. A zis „Ăştia, care şi-au bătut joc de tata, să-şi pună pofta în cui”. Aş fi vrut să fiu o mică muscă, să-i văd când le-am spus Nu, pentru că le-am spus la telefon.

              Paginademedia.ro: Ce crezi că te-a ţinut pe linia de plutire în momentele cele mai doficile ale vieţii?

              Şerban Huidu: Mie cel mai rău mi-a fost după primul accident, cel de la schi, în 2010, când nu puteam să lucrez. Recuperarea a durat câteva luni. Am avut atunci o perioadă în care nu puteam să lucrez.

              Paginademedia.ro: Ce film românesc din cele lansate recent ţi-a plăcut foarte mult?

              Şerban Huidu: E o iluzie... Ai văzut filmul Taximetrişti, ăsta românesc?

              Paginademedia.ro: Nu.

              Şerban Huidu: Uită-te la el, să-ţi mai treacă povestea asta cu despărţirile şi cu afectarea legată de despărţiri. E un film despre care lumea spune că e plin de înjurături, dar cei doi taximetrişti sunt doar un pretext.

              Filmul este mult mai bun şi mult mai profund decât atât. Şi mi-a plăcut foarte mult. Şi cel mai mult mi-a plăcut de domnişoara Răileanu (Victoria, interpreta unuia dintre personajele principale, n.r.)... Că tot mă întrebai ce actriţe îmi plac. Ea a avut cel mai dificil rol, din punctul meu de vedere.

              Paginademedia.ro: Mai spune-mi, te rog, şi alte filme româneşti care ţi-au plăcut foarte mult.

              Şerban Huidu: Vorbeam de Iulian Postelnicu. Mi-a plăcut filmul Oameni de treabă foarte mult, şi nu neapărat din partea filmului, ci tocmai din partea lui. A jucat senzaţional acolo. Şi mi-au plăcut foarte mult şi serialul Umbre, Eu când vreau să fluier fluier.

              Îmi place foarte mult de Nae Caranfil. Mi-a plăcut şi unul dintre cele mai bune filme ale lui, Filantropica... Şi Asfalt Tango.

              Paginademedia.ro: Cronica Cârcotaşilor, care bănuiesc că va fi tot cu tine la prezentare, cum ne-ai lăsat să înţelegem, va reveni din toamnă?

              Şerban Huidu: O să vedeţi.

              Paginademedia.ro: Nu vrei să ne spui nimic din ce urmează? E o strategie de marketing?

              Şerban Huidu: Nu e. Suntem prea bătrâni să ne mai ascundem în astfel de strategii?

              Paginademedia.ro: În încheiere, este ceva ce ai vrea să spui celor care ne urmăresc, ceva ce vrei tu să lămureşti despre tine, cu lumea?

              Şerban Huidu: Nu vreau să lămuresc nimic. Vreau să le mulţumesc pentru că încă arată interes pentru noi.

              Paginademedia.ro: Apropo despre aceşti telespectatori fideli. Le răspunzi celor care vă scriu, pe site sau pe reţelele sociale?

              Şerban Huidu: Da.

              Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
              viewscnt

              sus