Skip to main content

PARTENERIAT. „Impactul crizei preţurilor în piaţa imobiliară“. Un eveniment Profit.ro, mâine în Bucureşti (agendă şi speakeri)

 
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

PARTENERIAT. Profit.ro şi Team Innovation Media organizează un eveniment pe teme imobiliare vineri, 20 mai, în Bucureşti.

Publicitate

„Impactul crizei preţurilor în piaţa imobiliară“ se va desfăşura la Hotel JW Marriott, începând cu ora 9.00.

Care sunt temele de discuţie?

·        Gradul de neocupare pe sectorul birourilor a crescut în 2021, pentru că sunt multe companii care au dat spaţii înapoi, folosindu-se de termenul de expirare al contractelor de închiriere.
·        Număr record de companii noi în proces de a intra în România cu birouri, care angajează aproape 5.000 de muncitori. Pe lângă Bucureşti, sunt vizate Timişoara, Iaşi şi Cluj-Napoca.
·        Yield-urile (randamentele investiţionale) s-au comprimat în 2021 pe sectorul birourilor, ceea ce s-a tradus într-o creştere a preţurilor.
·        Creşte interesul investitorilor pentru achiziţia de centre comerciale de mărime medie cu probleme de poziţionare.
·        Nume noi de retaileri internaţionali sunt aşteptate în mallurile din România. Preţul locuinţelor a început să crească spre finalul anului trecut şi începutul acestui an, în contextul scumpirii materialelor de construcţie. Evoluţia ritmului vânzărilor de locuinţe şi preţurilor la apartamente, după un nou an cu vânzări şi livrări record.
·        Investitorii devin interesaţi de achiziţia de apartamente cu scop investiţional, pentru a le închiria. Atractivitatea randamentelor oferite de acest segment imobiliar.
·        Stocurile de materiale de construcţii existente în România sunt extrem de mici, după o pandemie care a lăsat sectorul cu o inflaţie de 20%.
·        Scumpierea energiei afectează foarte mult şi preţul materialelor de construcţii, care anul trecut a avut vârfuri de creştere de peste 40%.
·        Se constată cel mai mare număr de insolvenţe şi falimente în rândul constructorilor din ultimele decenii, mai mare chiar şi decât vârful precedent atins în 2010.

Agenda şi speakerii invitaţi, în continuare

Evenimentul va fi transmis LIVE pe Profit News TV, la adresa www.profit.ro/live, si pe Pagina de Facebook Profit.ro: https://www.facebook.com/Profit.ro, unde pot fi adresate întrebări speakerilor invitaţi.

AGENDA:

09:00 – 09:30 Înregistrare participanţi & Welcome coffee

09:30 – 09:35 Moderator: Oana Osman, Redactor-Şef Profit.ro şi Alexandru Urzică, Redactor Profit.ro

09:35 – 10:45 PANEL 1 - BIROURI ŞI RETAIL
·        Ştefan Tudos, Vicepreşedinte, Genesis Property
·        Claudiu Bisnel, Founder and CEO, Brisk Group
·        Ruxandra Dragomir, Director de dezvoltare, Nhood
·        Cristi Moga, Head Of Capital Markets, Cushman & Wakefield Echinox
·        Omer Susli, Proprietar, Praktiker

10:45 – 11:00 COFFEE BREAKE

11:00 – 12:00 PANEL 2 - REZIDENŢIAL ŞI CONSTRUCŢII
·        Oriol Casellas Deig, CEO, Meta Estate Trust
·        Constantin Sebeşanu, CEO, Impact Developer & Contractor
·        Alex Skouras, Managing Partner, Alesonor
·        Daniel Buhazi, Commercial Director, Ariston România, Divizia ELCO Heating Solutions
·        Florin Poştoacă, Sales Manager, Nordis Group
·        Maria Andrei, Vicepreşedinte, SVN Romania

12:00 – 13:00 BUSINESS LUNCH

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus