Skip to main content

RECOMANDARE. Lacul lebedelor, în varianta pentru copii de peste trei ani. Marius Manole, voce în spectacolul de la Opera Comică

 
RECOMANDARE. Lacul lebedelor, în varianta pentru copii de peste trei ani. Marius Manole, voce în spectacolul de la Opera Comică

RECOMANDARE. Premieră inedită la Opera Comică pentru Copii: Lacul Lebedelor, în varianta pentru copii de cel puţin trei ani. Adaptat pentru prima dată în România unei categorii de public cu totul speciale - cea pe care o alcătuiesc copiii -, producţia poartă semnătura regizorală şi coregrafică a Andreei Soare.

Publicitate

Pe lângă scenografia spectaculoasă, realizatoarea a mai introdus un element care nu este întâlnit de obicei în spectacolele de balet: protagonistul, Prinţul Siegfried, va avea voce.

Marius Manole va fi vocea Prinţului Siegfried în Lacul Lebedelor, practic debutul actorului într-o piesă pe scena Operei Comice pentru Copii.

Lacul lebedelor are premiera sâmbătă, 21 octombrie şi va avea o reprezentaţie şi duminică, 22 octombrie, dar şi săptămânile următoare.

Bilete la Lacul Lebedelor, pe Bilete.ro

Andreea Soare, regizor:

“Atunci când unui copil îi rosteşti cuvântul balet, cu siguranţă imaginaţia acestuia va zbura către o balerină-lebădă care dansează pe  muzica lui Ceaikovski. Lacul lebedelor, un spectacol care a avut premiera acum aproape 150 de ani, a rămas până astăzi cel mai puternic simbol al baletului clasic.

Aceste lucruri m-au determinat să pun în scenă, la Opera Comică pentru Copii, prima variantă dedicată copiilor, concepută pentru a cuceri şi apropia de arta baletului pe tinerii spectatori.

Deşi durata Lacului lebedelor este una redusă, de aproximativ 75 de minute, spectacolul păstrează întregul fir al naraţiunii, întregul libret. Conceptul spectacolului este cel clasic, concentrat însă într-un singur act cu patru tablouri.”

Andreea Soare face parte din echipa Operei Comice pentru Copii de mai bine de un deceniu. De-a lungul timpului a evoluat ca balerină în aproape toate spectacolele de balet, operă, operetă şi musical ale teatrului. A fost asistent de mişcare scenică şi coregrafie pentru spectacole precum „Micuţa Dorothy”, musical de Marius Ţeicu sau „Sunetul muzicii”, musical de Richard Rodgers şi conduce compania de balet a Operei Comice pentru Copii.

În anul 2020 a creat la OCC spectacolul „Scufiţa Roşie”, iar în stagiunea trecută a semnat conceptul şi regia pentru spectacolele „Bubu şi Anotimpurile” şi „Bubu la Zoo”.

Noaptea Vrăjitoarelor

Şi în acest weekend se va desfăşura „Târgul Vrăjitoarelor”, în Grădina OCC. Vrăjitoare şi regine, piraţi şi animale fantastice, plus momente de magie şi iluzionism transformă curtea Operei Comice pentru Copii într-un loc plin de culoare şi suspans. Mai mult, participanţii sunt invitaţi să pătrundă în lumea sculpturii în dovleci, sub îndrumarea unor meşteri iscusiţi.

Copiii pot da viaţă dovlecilor, transformându-i în opere de artă cu motive inspirate din lumea vrăjitorilor şi a magiei, în cadrul atelierului omonim, disponibil pe bază de tichete achiziţionate de la Magazinul OCC.

Târgul Vrăjitoarelor culminează cu Noaptea Vrăjitoarelor, în ultimul weekend al lunii octombrie, cel mai aşteptat prilej pentru ca personajele negative din spectacolele OCC să fie în lumina reflectoarelor.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus