Skip to main content

PARTENERIAT. Duminica Bebeluşilor începe la Opera Comică pentru Copii

 
PARTENERIAT. Duminica Bebeluşilor începe la Opera Comică pentru Copii

Opera Comică pentru Copii dă startul unei serii noi de activităţi destinate celei mai tinere categorii de public: copiii cu vârste până la 3 ani. Astfel, începând din 13 februarie 2022, Duminica este a Bebeluşilor! 

Publicitate

În toamna anului trecut a avut loc prima ediţie a festivalului „Bebe Fest OCC”.

În fiecare săptămână, mămicile pot participa cu bebeluşii lor la:

  • „Mommy and baby balet / zumba”, ateliere susţinute de Consuella Crăciun
  • „Jocuri muzicale pentru bebeluşi”, curs coordonat de Crăiţa Ghilerdea. 

Ambii formatori sunt, la rândul lor, părinţi de şcolari şi preşcolari şi au experienţă în lucrul cu copiii, de la cele mai fragede vârste. 

Consuella Crăciun face parte din Ansamblul de Balet al Operei Comice pentru Copii şi susţine cursuri pentru copii în cadrul Atelierelor Micul Artist. 

Crăiţa Ghilerdea este profesor de educaţie muzicală şi dirijor de cor de copii în cadrul Programului Naţional Cantus Mundi. 

Cei interesaţi încă se mai pot înscrie la oricare dintre cele trei ateliere. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul instituţiei, la adresa operacomica.ro/atelierele-micul-artist.

„Noaptea Carnavalului” continuă!

Publicul OCC a primit cu mult entuziasm „Noaptea Carnavalului” organizată în primul weekend din luna februarie, motiv pentru care, la cerere, evenimentul continuă şi în weekendurile 12-13 şi 19-20 februarie, în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 16-20.

Gândit sub forma unei călătorii muzicale, turul „Noaptea Carnavalului” înseamnă întâlniri cu personajele din spectacolele OCC, cu măşti şi costume de poveste, în decoruri interesante şi într-o atmosferă de carnaval. 

Biletele la tururile organizate la „Noaptea Carnavalului” sunt disponibile pe platforma bilete.ro. Conform dispoziţiilor legale în vigoare, Opera Comică pentru Copii continuă activitatea cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în interior sau în exterior, dacă toţi participanţii peste 12 ani sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau persoane care au făcut un test RT-PCR (nu mai vechi de 72 ore) sau un test antigen rapid (nu mai vechi de 48 ore) certificat de centrele autorizate. De asemenea, este obligatorie purtarea măştii de protecţie. Copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani sunt exceptaţi de la îndeplinirea condiţiilor de mai sus pentru participarea la activităţile menţionate.

Cel mai mare puzzle din lume e la Opera Comică pentru Copii 

Cel mai mare puzzle din lume a fost vernisat la Opera Comică pentru Copii pe 5 februarie 2022 şi poate fi admirat toată luna în Foaierul OCC (Calea Giuleşti nr. 16). Puzzle-ul are tema „Călătorie în jurul artei” şi conţine 55 de tablouri realizate între anii 1503-1938, care, în realitate, nu s-ar putea observa niciodată împreună, fiind expuse în muzee sau colecţii private din lume întreagă.

Cea care a potrivit toate cele 54 000 de piese este Roxana Pencu, cunoscută publicului OCC în calitate de coordonator al voluntarilor şi al programelor speciale ale Operei Comice pentru Copii.

Un lucru mai  puţin ştiut de spectatori despre Roxana Pencu este faptul că face puzzle-uri de peste două decenii, ca hobby, astfel încât a avut nevoie de doar 33 645 de minute pentru a potrivi piesele puzzle-ului gigant. Dimensiunea totală după asamblare este de 864 x 204 cm, astfel încât a fost nevoie de un cadru de cel puţin 18 mp pentru a fi expus corespunzător.

Ateliere de creaţie cu tematică artistică şi de carnaval

Cu ocazia vernisajului celui mai mare puzzle din lume, în Foaierul OCC au fost amenajate ateliere de creaţie unde cei mici să-şi poată demonstra creativitatea, inspiraţi poate chiar de unul dintre tablourile pe care le conţine puzzle-ul. Şi în următoarele două weekend-uri copiii au acces la ateliere de arte plastice (pictură naivă, natură statică, reproduceri, modelaj în clay, lucru manual ş.a.) cu meşteri pricepuţi şi inspiraţi. Indiferent de elementul care îi inspiră – puzzle-ul sau carnavalul – cu siguranţă copiii care vor participa la ateliere vor pleca acasă cu un obiect unicat. Accesul la ateliere se face pe bază de tichete OCC, care se achiziţionează de la Magazinul OCC, aflat în Foaier special pentru acest eveniment, sâmbăta şi duminica, în intervalul orar 10:30-20.

Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus