Skip to main content

PARTENERIAT. TEDx anunţă evenimentul „Misiunea noastră comună, educaţia”. Vine şi ministrul Ligia Deca. Lista vorbitorilor

 
PARTENERIAT. TEDx anunţă evenimentul „Misiunea noastră comună, educaţia”. Vine şi ministrul Ligia Deca. Lista vorbitorilor

PARTENERIAT. Educaţia a fost, este şi va rămâne o misiune colectivă: TEDx PiaţaUnirii ED anunţă pentru 11 noiembrie o agendă inspirată de unitate şi construcţie în educaţie.

Publicitate

Într-o lume unde educaţia devine adesea un câmp de bătălie pentru ideologii şi metodologii, TEDx PiaţaUnirii ED vine cu o abordare proaspătă: este timpul să ne unim vocile într-un glas comun şi determinat să inoveze, să readucă relevanţa şi bucuria de a învăţa în vieţile copiilor din şcoli.

Sub tema "Misiunea noastră comună, educaţia", evenimentul de anul acesta, ce va avea loc pe 11 noiembrie la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti, pune accent pe unitate şi consens în educaţie, promovând ideea că, deşi avem poziţii diferite şi uneori divergente, putem să trecem de bariere şi să lucrăm împreună pentru un viitor comun.

Firul roşu care leagă discursurile evenimentului este dorinţa de a readuce bucuria de a învăţa în vieţile copiilor noştri.

Ce invitaţi vor fi prezenţi la eveniment?

Ligia Deca, actualul Ministru al Educaţiei, va deschide seria de prezentări, împărtăşind lecţiile învăţate pe parcursul drumului său profesional pentru a îmbunătăţi sistemul educaţional.

Totodată, unul dintre cele mai aşteptate momente ale evenimentului va fi discursul lui Gabriel Dinu, psihoterapeut cu o experienţă vastă, care promite să dezvăluie în discursul său "Două decenii de terapie şi o concluzie uimitoare, în 8 minute".

Anca Nedelcu, Prodecan al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, va vorbi despre importanţa perseverenţei în educaţie, în timp ce Nastasia Alexandru, Specialist în învăţare Teach for Romania, va aborda subiectul "Misterul creaţiei şi profesorul de care avem nevoie".

Agenda continuă cu discursuri inspiraţionale şi profund informative care aduc în prim plan diverse perspective esenţiale pentru înţelegerea complexităţii domeniului educaţional: perspectiva specialiştilor, perspectiva sistemică, perspectiva ecosistemului, dar şi perspectiva practicienilor.

TEDx PiaţaUnirii ED va găzdui şi sesiuni unde vocile copiilor, părinţilor, comunităţii şi şcolilor vor fi aduse în prim-plan. Aceste sesiuni vor oferi o platformă atât de necesară pentru a îi asculta pe cei direct implicaţi în procesele educaţionale, subliniind încă o dată importanţa unui dialog deschis şi a colaborării.

Deşi biletele cu loc în sală la eveniment s-au epuizat rapid, organizatorii au deschis opţiunea de a urmări prezentările online, facilitând astfel accesul unui public mai larg să se bucure de idei care merită să fie răspândite.

Prin accesul live la eveniment, participanţii vor avea şansa de a fi parte dintr-o mişcare ce urmăreşte să contamineze pozitiv educaţia din România, încurajând unitatea, înţelegerea şi progresul pe care îl putem face împreună.

Vă invităm să vizitaţi site-ul evenimentului pentru a consulta agenda completă şi pentru a vă asigura un loc la unul dintre cele mai aşteptate evenimente educaţionale ale toamnei.

Să profităm de această oportunitate de a construi punţi, de a rupe bariere şi de a lucra împreună pentru un viitor în care educaţia nu este un teren de luptă, ci un teren pentru creştere şi devenire a celei mai bune versiuni a fiecăruia!

Mai multe despre eveniment puteţi afla pe site-ul dedicat: http://www.tedxpiatauniriied.org/

Bilete online disponibile aici

Despre TEDx:

TED este o organizaţie non-profit devotată răspândirii ideilor, de obicei sub forma de discursuri scurte şi de impact (18 minute sau mai puţin). TED a început în 1984 ca o conferinţă dedicată tehnologiei, divertismentului şi designului, azi acoperind aproape toate subiectele -ştiinţă, antreprenoriat, probleme globale şi multe alte teme- în peste 100 de limbi.

Organizate independent, evenimentele TEDx ajută răspândirea ideilor în comunităţile din lumea întreagă. TEDx este un program de evenimente locale, auto-organizate, care aduc oamenii împreună pentru a împărtăşi o experienţă TED-like. Evenimentele TEDx combină vizionarea de videoclipuri TED Talks cu vorbitori live pentru a genera discuţii profunde şi conexiuni între participanţi.

Pe 11 noiembrie spunem într-un glas că misiunea noastră comună este educaţia, la unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale toamnei, TEDx PiaţaUniriiED. 

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus