Skip to main content

PARTENERIAT. Nu pierdeţi ultimele spectacole ale super-producţiei School of Rock!

 
PARTENERIAT. Nu pierdeţi ultimele spectacole ale super-producţiei School of Rock!

PARTENERIAT. Musicalul School of Rock, o superproducţie pusă în scenă în premieră în România, după licenţa internaţională, are ultimele spectacole din această stagiune în acest weekend, la Opera Comică pentru Copii.

Publicitate

Când sunt programate ultimele spectacole, dar şi alte detalii, în continuare:

Un show grandios, adresat deopotrivă (dacă nu mai ales) părinţilor, cu rock live pe scenă, cu o scenografie impresionantă şi un decor rotativ, distribuţie cu nume sonore şi muzică semnată de celebrul Andrew Loyd Webber. 

Ovidiu Anton şi Mihai Mitrea joacă rolul lui Dewey (pentru că sunt mai multe distribuţii care joacă alternativ spectacolele). Regia este semnată de Emil Pantelimon. Alexandru Ilie a coordonat partea muzicală, Cezara Blioju coregrafia, iar Teodora Jaworski partea muzicală pentru copii. 

Din rolurile copiilor (şi aici sunt distribuţii alternative):

Zack - Chitară: Eric Obae (vineri, 23 iulie, de la 18.30, sâmbătă, 24 iulie, de la ora 11.00 şi duminică, 25 iulie, de la ora 17.00) şi David Blaj, Freddy - tobe: Daniel Varga şi Andrei Borşan, Lawrence - clape:  Alexandru Crăciun, Radu Enache, Anastasia Ţântea, Katie - chitară bass: Ioana Vedeş şi Iustina Soare.

Distribuţia şi echipa completă, la finalul articolului.

GALERIE FOTO. School of Rock în imagini

Credit foto: Opera Comica pentru Copii

Spectacolul s-a bucurat de cronici foarte bune.

Tudor-Costin Sicomaş, jurnalist teatral:

„Se poate şi la noi!!! Am spus, o zic, o repet, o să o zic până mor. Se poate şi la noi!!! Se poate face musical de calitate. Şi ce calitate!!! La nivel Broadway şi West End (London). Avem actori, cântăreţi, dansatori, orchestre, banduri. Avem scenotehnică.

Avem sonorizare (da, în ultimul timp chiar văd că avem sonorizare foarte bună, cu specialişti foarte buni). Avem dorinţă, pasiune şi bucuria de a face lucruri de calitate.

De ce sunt atât de entuziasmat? Pentru că azi a fost a patra oară în decurs de o lună şi jumătate în care am văzut al patrulea musical făcut la Bucureşti, de artişti români!!! 4 musicaluri excepţionale într-o lună şi jumătate în capitala României!!! Voi realizaţi ce zic eu aici?

Şi noua producţie cu School of Rock - The Musical, de Julian Fellowes şi Andrew Lloyd-Webber, de la Opera Comică pentru Copii, încununează tot ce am văzut vara asta. E cea mai mişto producţie românească de musical de până acum. Nu laud aiurea. Nu exagerez. Şi celelalte sunt superbe. Dar asta e <crème de la crème>”.

Andrei Bulboacă, Liternet:

"Timp de trei ore, atât celor mici cât şi celor mari, le sunt livrate lecţii de viaţă, lacrimi, bucurie dar şi muzică bună, asta pentru că School of Rock nu este doar o poveste despre nişte simpli copii care la iniţiativa unui profesor se apucă să studieze muzică rock.

Este despre curajul de a face faţă situaţilor dificile atât ca adult cât şi copil, despre felul în care un om ce se crede ratat şi este marginalizat de societate reuşeşte ceea ce alţi dascăli cu experienţă nu reuşesc: să elimine normele pedagogice şi să fructifice talentul înnăscut al copiilor.

Iar rockul este lecţia cea mai bună prin care aceste lucruri se întâmplă".

Pe lângă melodiile originale din filmul „School of Rock”, compozitorul Andrew Lloyd Webber a adăugat alte 14 piese noi, toate cu puternice influențe rock.

Printre cei care se pare că au inspirat muzica se numără trupe ca Led Zeppelin, The Rolling Stones, Aerosmith, dar și trupe din zona punk.

Emil Pantelimon, regizorul School of Rock:

„School of Rock la Opera Comică pentru Copii este un spectacol lecție despre cum putem elimina filtrele și șabloanele pe care societatea ni le impune zi de zi.

Este despre educația de acasă și cea de la școală, despre spargerea unor bariere de comunicare, dar mai ales  despre vocea copilului, care nu se poate face auzită în fața adultului.

School of Rock deschide mintea oricărui spectator care alege să petreacă 150 de minute alături de o echipă artistică specială și te face să treci printr-o suită amplă de stări: bucurie, îngrijorare, emoție, frică, dragoste, împlinire, dispreț, recunoștință".

Biletele se pot cumpăra de pe platforma Bilete.ro

Decor inovativ impresionant - o scenă rotativă

Producţia Shool of Rock vine şi cu o serie de inovaţii tehnice la nivel de decor: o platformă rotativă impresionantă, cu mai multe spaţii de joc, concepută de scenograful Vladimir Turturica special pentru acest spectacol.

Astfel a apărut şi o provocare majoră pentru dirijor, care, nemaiputând ocupa locul său obişnuit în fosă, nu mai are contact direct cu artiștii de pe scenă.

Comunicarea sa cu ei se realizează prin ecrane amplasate în diferite puncte ale spaţiului de joc. Fiind înconjurat de mixere, laptop-uri și alte accesorii, Alexandru Ilie este dirijorul-DJ, o ipostază în care nu s-a mai aflat până acum.

Biletele pentru spectacolul School of Rock se pot cumpăra de pe platforma Bilete.ro, aici

Comunicatul complet al Operei Comice pentru Copii:

School of Rock, musical în premieră naţională

În perioada 9-25 iulie 2021, Opera Comică pentru Copii invită publicul la 15 reprezentaţii ale celebrului musical „School of Rock” (muzica Andrew Lloyd Weber), în regia lui Emil Pantelimon.

Producţia va avea avanpremiera vineri, 9 iulie 2021, de la ora 18:30, în Sala Mare, iar biletele sunt disponibile prin intermediul platformei bilete.ro.

Echipa realizatorilor este alcătuită din Alexandru Ilie (conducere muzicală), Vladimir Turturica (scenografie), Cezara Blioju (coregrafie), Teodora Jaworski (conducere muzicală copii), Irina Furdui (asistent regie), Sabina Chirilă (asistent coregrafie), Valentin Racoveanu (director casting),  Alina Gânj (traducere şi adaptare) şi English Kids Academy (pregătire pronunţie şi dicţie).

Mesaj puternic, artişti desăvârşiţi

Am aşa de multe să îţi spun, dacă doar m-ai asculta…  E mesajul subtil al unui musical care la Opera Comică pentru Copii, în regia lui Emil Pantelimon, devine super-producţia de care avem cu toţii nevoie, artişti şi public împreună, pentru a şti că am depăşit cu bine probabil cea mai dificilă perioadă din ultimele decenii.

După câteva luni în care am cântat, am dansat, am fredonat şi am respirat cu toţii rock, zi de zi, în toate sălile din sediul OCC – căci o producţie cu zeci de artişti în distribuţie are nevoie de spaţiu pe măsură! – suntem gata să împărtăşim şi cu voi acest titlu de referinţă din sfera musicalului, care va face cu siguranţă istorie şi în repertoriul Operei Comice pentru Copii: School of Rock!”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Pe lângă melodiile originale din filmul „School of Rock”, compozitorul Andrew Lloyd Webber a adăugat alte 14 piese noi, toate cu puternice influențe rock.

Printre cei care se pare că au inspirat muzica se numără trupe ca Led Zeppelin, The Rolling Stones, Aerosmith, dar și trupe din zona punk.

„School of Rock la Opera Comică pentru Copii este un spectacol lecție despre cum putem elimina filtrele și șabloanele pe care societatea ni le impune zi de zi.

Este despre educația de acasă și cea de la școală, despre spargerea unor bariere de comunicare, dar mai ales  despre vocea copilului, care nu se poate face auzită în fața adultului. School of Rock deschide mintea oricărui spectator care alege să petreacă 150 de minute alături de o echipă artistică specială și te face să treci printr-o suită amplă de stări: bucurie, îngrijorare, emoție, frică, dragoste, împlinire, dispreț, recunoștință”, a declarat Emil Pantelimon, regizorul acestei super-producții.

Inovaţii scenotehnice la Opera Comică pentru Copii

Pe lângă o distribuţie impresionantă ca număr şi calitate artistică, producţia „School of Rock” marchează o serie de inovaţii de ordin tehnic în repertoriul instituţiei din Calea Giuleşti.

În afara numeroaselor elemente scenotehnice pe care le are la dispoziție Opera Comică pentru Copii, a fost realizată o platformă ce va apărea din fosa scenei și va dezvălui un alt spațiu de joc.

Platforma este o premieră la OCC, concepută de scenograful Vladimir Turturica, și va debuta în acest spectacol.

Astfel a apărut şi o provocare majoră pentru dirijor, care, nemaiputând ocupa locul său obişnuit în fosă, nu mai are contact direct cu artiștii de pe scenă.

Comunicarea sa cu ei se realizează prin ecrane amplasate în diferite puncte ale spaţiului de joc. Fiind înconjurat de mixere, laptop-uri și alte accesorii, Alexandru Ilie este dirijorul-DJ, o ipostază în care nu s-a mai aflat până acum.

Rolurile soliştilor sunt distribuite astfel: Dewey – Ovidiu Anton / Mihai Mitrea, Ned – Andrei Mihalcea / Bogdan Podlovski, Rosalie – Mădălina Constantinescu / Călina Epuran şi Patty – Teodora Calagiu / Sidonia Doica / Cristiana Ioniţă.

Alături de interpreţii adulţi evoluează pe scenă şi copiii:

Zack – David Blaj / Eric Obae,

Freddy – Andrei Borşan / Daniel Varga,

Lawrence – Alexandru Crăciun / Radu Enache / Anastasia Ţântea,

Billy – Sara Ardeleanu / Tudor Enache,

Mason – Emma Donciu / Elena Ecaterina Matei,

James – Bianca Dumitru / Natalia Ogăraru,

Summer – Adelina Baicu / Charlize Maalouf / Alexandra Mihai / Maria Clara Postelnicu,

Tomika – Natalia Constantinescu / Ana Marinescu / Maria Răducanu / Mara Săceanu,

Katie – Iustina Soare / Ioana Vedeş,

Shonelle – Adelina Baicu / Natalia Constantinescu / Charlize Maalouf / Ana Marinescu,

Marcy – Alexandra Bârliba / Raluca Tudor, Alicia – Sabrina Movilă / Sara Andreea Pupăză / Alessia Titişan,

Paige – Daria Enăchescu / Diana Oprea / Dina Stanciu / Diana Stoica,

Dakota – Diana Dancu / Raisa Gogu / Iarina Popescu / Daria Teodor,

Sophie – Alexandra Mihai / Maria Clara Postelnicu / Andreea Roşu şi Madison – Amalia Niculiţă / Maria Răducanu / Mara Săceanu.
 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus