Skip to main content

Memo de la Guerrilla şi Osmanovici de la Prima TV, tură de 100 Km pentru o cauză umanitară. Pentru cine strâng bani?

 
Andrei Gligor (ultramaratonist), George Baltă  (rugbist), Daniel Osmanovici (Prima TV), Memo Sebastian Vrînceanu (Radio Guerrilla). Sursa foto: Daniel Osmanovici
Andrei Gligor (ultramaratonist), George Baltă (rugbist), Daniel Osmanovici (Prima TV), Memo Sebastian Vrînceanu (Radio Guerrilla). Sursa foto: Daniel Osmanovici

100K Walk. Doi jurnalişti, un rugbist în scaunul rulant şi un ultramaratonist fac o plimbare de 100 de Km prin Bucureşti, în acest weekend. Câţi bani şi-au propus să strângă?

Publicitate

100K Walk este un eveniment caritabil ce se va desfăşura în acest weekend, 18-19 iunie 2022, în Bucureşti.

Aflat deja la a patra ediţie, acesta are ca scop obţinerea de fonduri pentru anumite cauze, iar ţinta este de cel puţin 20.000 de lei.

„În teorie, cei 100 de Km înseamnă 120.000 de paşi care au nevoie de un sens“, a declarat pentru Paginademedia Daniel Osmanovici, prezentator la Prima TV şi unul dintre iniţiatori.

Anul acesta, cei patru strâng bani pentru Centrul Mobil de Activare “N-avem Sânge!”, derulat de Asociaţia HEM.

Şi asta deoarece România este pe ultimele locuri la donarea de sânge în Europa.

„Cifra Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii plasează România în zona de avarie, din punct de vedere al numărului de donatori, aceştia având o pondere de sub 2%, faţă de media europeană situată în jur de 4%“, au scris iniţiatorii evenimentului pe site-ul Galantom, prin care strâng bani pentru realizarea unui centru mobil de donare de sânge.

Dar cine sunt cei patru iniţiatori ai acestei campanii de conştientizare asupra nevoii de sânge în România?

  • Daniel Osmanovici - prezentator Prima TV, alergător, tată a doi copii
  • George Baltă - rugbist, alergător, imobilizat în scaunul rulant
  • Memo Sebastian Vrînceanu - jurnalist la Radio Guerrilla, pasionat de biciclete, comentator de evenimente sportive
  • Andrei Gligor - ultramaratonist de fapte bune şi singurul român (şi printre foarte puţini din lume) care a alergat prin 7 deşerturi de pe 7 continente în curse extrem de dure

Interviu cu Daniel Osmanovici despre 100K Walk

Am stat de vorbă cu Daniel Osmanovici, co-prezentatorul matinalului Focus la prima oră şi unul dintre cei patru iniţiatori ai evenimentului caritabil. Acesta ne-a povestit ce îi motivează, dar şi... 

Paginademedia.ro: Dar de ce o plimbare de 100 de kilometri?

Daniel Osmanovici: A fost o propunere venită din neant. Memo a spus într-o zi: Ce părere aveţi? Facem 100 de Kilometri? Şi am spus Da. Ni s-a părut că este o cifră rotundă. Dar puteau fi 50 sau 500. Nu are niciun subînţeles.

Dar vreau să subliniez importanţa link-ului de la Galantom, prin care orice poate dona pentru această cauză. În România stăm foarte prost la capitolul donare de sânge. Mai mult decât atât, este o lipsă acută de informare. Sângele are un termen de expirare şi dacă nu a putut fi folosit va fi aruncat. Dar mulţi nu ştiu asta şi nici beneficiile acelor 700 ml de sânge donaţi asupra organismului. Spre exemplu eu, fiind donator, ştiu că sângele meu poate ajuta până la 3 copii.

Paginademedia.ro: Concret, cum se va desfăşura plimbarea şi care este punctul de plecare?

Daniel Osmanovici: Toţi patru facem, umăr la umăr, cei 100 de kilometri. Sâmbătă vom face în jur de 60 de kilometri, iar duminică restul de 40, pornind şi revenind la Roaba de Cultură. Încheiem plimbarea  în jurul orei 19.00, cu un concert şi o discuţie la Roaba de Cultură unde ni se pot alătura toţi cei care vor să ştie de ce facem asta.

Paginademedia.ro: Câţi bani aţi strâns în primii trei ani şi pentru ce cauze?

Daniel Osmanovici: În total, până acum am strâns în jur de 64.000 de lei - în primii doi ani pentru Autism Voice, iar anul trecut pentru Hospice Casa Speranţei.

Paginademedia.ro: Anul acesta v-aţi propus să strângeţi 20.000 de lei?

Daniel Osmanovici: Da, dar niciodată nu ne-am limitat la acele valori ţintite. Pe parcurs ni s-au alăturat şi alţi oameni, unii la rândul lor au făcut o campanie de strângeri de fonduri prin Galantom, iar la final suma a fost mult mai mare.

Paginademedia.ro: Cei 100K Walk îi faceţi doar voi patru sau aţi primit cereri şi de la alţi oameni să se alăture?

Daniel Osmanovici: Oricine poate face cu noi 100 de kilometri. În fiecare an am avut persoane care au făcut aceşti paşi, acolo unde s-au aflat ei, de la Tulcea la Constanţa sau prin alte oraşe. Singura „condiţie“ pe care am impus-o, dacă pot s-o numesc aşa, a fost ca plimbarea să se realizeze în acest interval: de sâmbătă de la ora 7.00 dimineaţa şi să se încheie cel târziu duminică, ora 20.00. Este un interval de 37 de ore, care se aseamănă cu un maraton pe care l-am făcut eu în 2017, tot umanitar, când am fost în direct vreme de 37 de ore.

CARTE DE VIZITĂ. Daniel Osmanovici prezintă matinalul de la Prima TV împreună cu Irina Gologan, ex Pro TV.

Osmanovici a intrat în televiziune în 2006 ca prezentator meteo la postul tv The Money Channel.

A mai prezentat vremea la Realitatea TV şi la Antena 1, post unde a trecut şi la pupitrul ştirilor.

A lucrat la Intact peste 10 ani, pânâ în 2018 când a devenit purtător de cuvânt la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate. Un an mai târziu însă a demisionat din CNAS.

Din 2021 este în echipa Prima TV.

Citeşte şiMatinal la Prima TV. Daniel Osmanovici, unul dintre prezentatori. Septimiu Sărăţeanu, producător


Citeşte şi: Matinalul Prima TV e în... carantină. Cine va prezenta ştirile de dimineaţă

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Merob Merob
    Si sub Pro TV. Ca si Antenuta Zero.
  • Mile Mile
    Foarte bun film aseară iulius caesar tvr

Trimite un comentariu

sus