Skip to main content

Telekom, venituri şi abonaţi în primele trei luni din 2021. Profitul a crescut, deşi veniturile au fost în scădere. Câţi abonaţi are?

 
Foto | Playtech
Foto | Playtech

Venituri mai mici, dar profit în creştere pentru Telekom. De asemenea, numărul abonaţilor TV este în scădere, dar baza totală de abonaţi a fost „salvată” de dispozitul Smart TV Stick. 

Publicitate

„Numărul de abonaţi TV a scăzut, de la an la an, la 1,1 milioane. Cu toate acestea, efectul asupra bazei de abonaţi a fost parţial atenuat de creşterea semnificativă continuă a clienţilor pentru noul produs Smart TV Stick”, după cum o spun chiar oficialii Telekom în raportul financiar pe primele trei luni ale lui 2021. 

Să le luăm pe rând: 

- Telekom numără la finalul lunii martie 2021 aproximativ  1,1 milioane de abonaţi TV (cei mai mulţi la servicii DTH, prin satelit). În aceeaşi perioadă a anului trecut, Telekom a anunţat 1,3 milioane de abonaţi. Acest lucru se întâmplă în condiţiile în care, pe tot anul 2020, Telekom anunţase aproximativ 1,2 milioane de abonaţi TV. 

- Numărul de abonamente de telefonie mobilă a ajuns la 1,66 milioane, adică o creştere de 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. 

- Se anunţă creşteri şi când vine vorba de numărul abonaţilor pe segmentul de servicii convergente fix-mobil (FMC): 924.000 de clienţi, cu 8% mai mult de la an la an. 

Venituri la început de 2021

Compania a anunţă o creştere şi în ceea ce priveşte profitul, adică EBITDA ajustată (profitul net + cheltuiala cu dobânda + cheltuiala cu impozitele + cheltuiala cu amortizarea + deprecierea): 34,5 milioane de euro, faţă de 33,8 în perioada similară anului trecut. 

Telekom explică creşterea profitului: 

„Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, compania şi-a redus costurile indirecte cu 9%, ca urmare a îmbunătăţirilor structurale din toate categoriile”, se arată în raport. 

De asemenea, veniturile totale au ajuns la 210 milioane euro, înregistrând o scădere, de la 237 de milioane faţă cât era la începutul anului precedent. 

Vânzare către Orange

În 2020, compania care deţine Telekom România (OTE S.A.) a anunţat vânzarea unor active din România către grupul Orange. Este vorba despre jumătate din fostul Romtelecom (adică partea sa).

Acum, Telekom spune că tranzacţia face obiectul aprobărilor instituţiilor cu rol de reglementare şi a altor condiţii, finalizarea acesteia fiind estimată în a doua jumătate a anului 2021.


RAPORT FINANCIAR 2020. Câţi abonaţi TV are Telekom? E al doilea operator de servicii TV, după Digi


Telekom vinde jumătate din fostul Romtelecom, către Orange. Păstrează zona de mobile


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus