Skip to main content

Centrul de Investigaţii Media. Acţionarul agenţiei WOPA, care s-a ocupat „pro bono” de rebrandingul Facultăţii de Jurnalism, a fost angajat la FJSC

 
Centrul de Investigaţii Media. Acţionarul agenţiei WOPA, care s-a ocupat „pro bono” de rebrandingul Facultăţii de Jurnalism, a fost angajat la FJSC

Conducerea Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC) a Universităţii Bucureşti l-a angajat pe acţionarul agenţiei de publicitate WOPA, Costin Buta, colegul de filiala PNL al prodecanului Dan Podaru, în luna august a anului trecut, dezvăluie jurnalistul Ovidiu Vanghele, la publicaţia Centrul de Investigaţii Media. Investigaţia arată că profesorii de la jurnalism nu ştiau nimic de "angajatul" Buta.

Publicitate

Informaţia legată de angajarea acţionarului Wota i-a fost confirmată lui Vanghele chiar de către Rectoratul Universităţii Bucureşti (UB).

Decanul FJSC, Antonio Momoc, nu a comentat situaţia. Conform unor surse din Universitatea Bucureşti, Momoc a făcut de câteva săptămâni demersuri pentru a-l demite pe Podaru, însă rectoratul l-a respins într-o primă fază. 

Însă, an seara zilei de luni, 26 iunie, rectorul Marian Preda a semnat decizia de demitere a prodecanului Podaru.

Buta a fost angajat la FJSC la doar trei săptămâni după ce facultatea a încheiat un „parteneriat exclusiv” cu agenţia lui, care se angaja să lucreze „pro bono” pentru refacerea site-ului şi rebrandingul instituţiei de învăţământ superior.

Deşi este plătit cu aproximativ 3.000 de lei lunar, Buta nu a avut niciun fel de activitate în beneficiul facultăţii, niciunul dintre profesorii FJSC consultaţi de Centrul de Investigaţii Media (CIM) neştiind că acesta figurează, de aproape un an, ca angajat în departamentul administrativ al facultăţii, mai notează sursa citată.

Deşi nu are, formal, pregătirea necesară - este absolvent de filologie, conform surselor CIM -, Buta ar fi fost angajat de o comisie formată din decanul Antonio Momoc, prodecanul Podaru şi Oscar Stănciulescu, şeful departamentului administrativ al facultăţii.

Aceleaşi surse afirmă că Buta nu a avut niciun contracandidat pentru poziţia înfiinţată „la solicitarea conducerii” FJSC.

Angajarea lui Buta s-a petrecut, conform comunicării oficiale a Universităţii, la data de 19 august 2022, în plină vacanţă, după doar zece zile de la momentul la care parteneriatul între facultate şi agenţia lui Buta, semnat chiar cu decanul FJSC Momoc în 25 iulie 2022, era înscris oficial în registrele UB.

Contactaţi de reporterul CIM, atât şefii facultăţii, cât şi Costin Buta de la WOPA au refuzat să discute despre subiect.

Investigaţia integrală, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus