Skip to main content

VIDEO. Adelin Petrişor: Am fost întrebat dacă vreau să fiu şef al TVR. A refuzat! De ce?

 
VIDEO. Adelin Petrişor: Am fost întrebat dacă vreau să fiu şef al TVR. A refuzat! De ce?

VIDEO. „Am fost la Parlament şi cineva din arcul Puterii m-a întrebat dacă aş vrea să fiu preşedintele TVR şi i-am zis că nu”, mărturiseşte Adelin Petrişor într-un interviu din noul studio Paginademedia.ro. 

Publicitate

Jurnalistul a explicat şi de ce a refuzat, iar motivul nu este greu de intuit: 

„Sunt convins că nu vor să schimbe legea şi nu am vanitatea să îmi trec în CV acest lucru. Nici nu ştiu dacă s-ar fi concretizat, dar am fost întrebat de asta”, i-a explicat jurnalistul TVR lui Petrişor Obae, editorul Paginademedia.ro. 

Reamintim că Adelin Petrişor a fost invitat la Interviul LUNII, chiar la prima ediţie. Totul a venit în contextul în care este primul jurnalist român care a mers în Siria, într-o zonă în care stau oameni bănuiţi de terorism şi familile acestora, într-o arie în care influenţa Statului Islamic încă se simte. 

Proiectul Paginademedia Interviul LUNII este susţinut de Banca Transilvania.

„Cel mai mare manager din lume nu va putea face nimic în TVR”

Adelin Petrişor, jurnalist cu foarte mulţi de experienţă în zone de conflict, a fost tranşant în ceea ce priveşte situaţia TVR, insituţie care abia de câteva zile are un nou şef cu atribuţii depline. 

„Cu legea actuală şi cu compoziţia actuală din CA, poţi să aduci cel mai mare manager din lume şi nu va putea face nimic în TVR”, afirma jurnalistul. 

Tot el expune şi câteva lucruri care ar trebui schimbate în postul Public:

- Trebuie făcută o curăţenie inclusiv în grilă şi în numărul de angajaţi. Sunt oameni care muncesc, îşi fac treaba şi îi văd zilnic, dar sunt oameni pe care nu-i cunosc.

- În redacţia de ştiri avem 15 reporteri şi editori şi producători de două ori mai mulţi. E ca şi cum în Armata Română ar fi 3.000 de generali şi doi sergenţi. Ştirile muncesc mult, dar suntem puţini oameni.

- Eu cred că nu trebuie să fii ziarist bun ca să fii un şef bun. Eu cred că cel care conduce TVR-ul trebuie să fie un manager bun.

- Pandemia a demonstat că e nevoie de oameni care să spună poveşti, să verifice statul şi să pună întrebări incomode.

VIDEO. Adelin Petrişor a refuzat şefia TVR! De ce? 

Dan Turturică, şef în TVR

De câteva zile, TVR are şi un şef plin. Interviul cu Adelin Petrişor a fost filmat înainte de numirea noii conduceri. 

Dan Turturică, fost Digi şi România Liberă, a fost numit noul preşedinte-director general al Televiziunii Publice. Astfel, TVR a ieşit dintr-un blocaj instituţional în care se afla de peste două săptămâni, după Ramonei Săseanu i-a expirat mandatul interimar.

Odată cu numirea noului şef s-au deblocat şi plăţile. Cu privire la plecarea în Siria, Adelin Petrişor chiar spune: 

„Dacă şefii mei n-ar fi apucat să îmi semneze plecarea şi întârziau două zile n-aş mai fi plecat în Siria pentru că nu mai aveam şefi. Când m-am întors nu mai aveam şefi. M-am bucurat că TVR-ul m-a sprijit, iar jurnalismul nu e ieftin. Dezbaterea e ieftină”, mai punctează omul de televiziune. 


Citeşte şi: Interviul lunii, nou proiect din noul studio Paginademedia. Adelin Petrişor: "Oamenii care poartă arme se uită urât la oamenii care poartă camere"


VIDEO. Interviul Lunii, cu Adelin Petrişor

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alonelu Alonelu
    Adela proaste 7 rating aseară ha

    Dar tot sub Fierbinti.
  • Ion Deleanu Ion Deleanu
    Nu mai comentati. Petrisor sterge comentariile care nu-i convin
  • Eva M Eva M
    Situatia e mai jalnica decat o descrie domnul Adelin. Stirile TVR au fost capacite de Madalina Radulescu, producator mediocru care a adus, prin concursuri evident foarte corecte, incontestabile, numai producatorii agreati de raposatul Alexandru Sassu. Din cei cativa reporteri doar vreo 3-4 sunt autentici, restul sunt ultra blazati sau atarnatori prin deplasarile lui Klaus ***.
  • Radu Radu
    Are dreptate Adelin. Pana nu se schimba legislatia la care se raporteaza Tvr si regulamentele interne dupa care se conduce institutia nu se va schimba nimic.
  • Mile Mile
    Adela proaste 7 rating aseară ha

Trimite un comentariu

sus