Skip to main content

Încep înscrierile online pentru Facultatea de Jurnalism. Câte locuri sunt la buget şi la taxă

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării anunţă startul înscrierilor online pentru studiile de licenţă şi de master.

Publicitate

Concursul de admitere la licenţă va avea loc în luna iulie, iar înscrierea candidaţilor va avea loc online, în perioada 5-12 iulie.

Pentru înscriere candidaţii trebuie să-şi creeze cont de e-mail pe domeniul GMAIL.COM, dacă nu au deja una de acest tip. Apoi, vor urca pe platformă, scanate sau fotografiate, toate documentele necesare admiterii (diplomele de studii, adeverinţele, chitanţe etc), inclusiv eseul motivaţional.

În total sunt 130 de locuri la buget (Învăţământ cu frecvenţă-IF). Astfel, vor fi scoase la concurs: 48 locuri la buget la specializarea Jurnalism, 47 locuri la Comunicare şi Relaţii publice şi 35 locuri la Publicitate.

La taxă sunt 195 de locuri şi sunt împărţite astfel: 73 locuri cu taxă la Comunicare şi Relaţii publice-IF, 82 de locuri cu taxă la Jurnalism-IF şi 40 de locuri cu taxă la Publicitate-IF.

Viitorii studenţi vor fi selectaţi prin eseu depus online, media de la bacalaureat, proba de BAC la limba română şi notele la limba străină studiată în liceu.

Nota de la admitere se compune anul acesta după formula:

- 40% din notă - eseul motivaţional (o pagină A4, eseu depus online în format PDF)
- 20%  - media generală obţinută la examenul de bacalaureat
- 20% - nota la proba scrisă la Limba şi literatura română de la examenul de bacalaureat
- 20% - media obţinută la prima limba străină pe parcursul anilor de studii din liceu. Candidaţii care nu obţin minim nota 5 la eseul motivaţional sunt declaraţi respinşi.

Subiectele pentru redactarea eseului pentru fiecare specializare au fost publicate pe site-ul facultăţii - AICI.

Taxele de înscriere pentru studiile universitare de licenţă sunt:

Înscrierea pentru :  - 1 specializare - 200 de lei,
                              - 2 specializări - 300 de lei,
                              - 3 specializări - 400 de lei.

Studenţii înscrişi pe locurile la taxă pentru studiile universitare de licenţă şi masterat vor plăti 3.500 de lei/an.

Start la înscrierile pentru masterele FJSC

Facultatea de Jurnalism anunţă şi startul înscrierilor pentru mastere.

Înscrierile au loc online, pe site-ul facultăţii fjsc.unibuc.ro, în perioada 5-18 iulie 2021.

În total sunt 11 programe de master cu următoarele specializări: în jurnalism, comunicare, relaţii publice şi publicitate. În total sunt 145 de locuri la buget după cum urmează:

Programe de master în domeniul ştiinţele comunicării, relaţii publice şi publicitate: Campanii de comunicare în publicitate şi relaţii publice; Comunicare şi resurse umane; Jurnalism şi comunicare politică, Modă, publicitate, consum, Advertising and Digital Communication (cu predare în limba engleză); Cercetare aplicativă în Ştiinţele comunicării.

Programe de master în jurnalism:  Jurnalism Tematic, Managementul instituţiilor mass-media, Producţie multimedia şi audio-video, Médias, développement et société (cu predare în limba franceză); Istoria ideilor, mentalităţilor şi culturii de masă (sec. XIX-XXI) (în colaborare cu Facultatea de Istorie).

Taxa de înscriere este de 200 de lei pentru înscrierea la una sau mai multe programe de master (maximum 3). Admiterea la majoritatea programelor de master FJSC are loc pe baza unui proiect de cercetare susţinut online.

Detaliile despre admitere sunt publicate pe site-ul facultăţii - AICI.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    la ce articole se publica la noi n-as fi crezut ca este si o facultate pentru asa ceva

Trimite un comentariu

sus