Skip to main content

Adrian Nartea, despre perioada în care a lipsit mult de acasă din cauza filmărilor pentru „Vlad” (Pro TV). Podcast produs în studioul Paginademedia

 
Adrian Nartea a interpretat rolul principal din serialul „Vlad” de la Pro TV / foto: arhiva personală
Adrian Nartea a interpretat rolul principal din serialul „Vlad” de la Pro TV / foto: arhiva personală

Actorul Adrian Nartea a fost invitat la podcastul „Eu şi copilul meu”, moderat de Nicoleta Mariana Orlea (Director of Fundraising & Communicationla la Autism Voice) şi produs în studioul Paginademedia.

Publicitate

Cunoscut din serialul „Vlad”, Adrian Nartea a povestit la podcastul „Eu şi copilul meu”, despre experienţa lui de tată, dar şi despre perioada în care a lipsit mult de acasă în timpul filmărilor pentru serialul de la Pro TV.

Nartea va putea fi urmărit şi în filmul „Visul”, care se va lansa în cinematografele din ţară luna viitoare, în data de 12 decembrie.

„Am lipsit foarte mult de acasă în timpul filmărilor din Vlad, pentru că aveam filmări de la 05.00-06.00 dimineaţa şi mă întorceam la 19.00-20.00 seara acasă, dar atunci era doar Mara şi Mara era în perioada de doi ani, dar de fiecare dată încercam să fiu cât se poate de prezent, şi au fost multe zile libere în Vlad, în care eram acasă.

Acum sunt perioade şi perioade. Perioade încărcate în care alerg, dar când ajung acasă nu am presiunea aia că mâine dimineaţa trebuie să plec iar. Şi zic ok, astea trei zile stau acasă cu fetele, ne trezim împreună, o duc eu pe Mara sau pe Petra la grădiniţă şi la şcoală, stau cu ele în parc, ies eu cu căţelul, iar seara stăm împreună, mâncăm împreună. Adică sunt multe momente împreună.”

Adrian Nartea este tatăl a două fete: Mara în vârstă de 8 ani şi Petra în vârstă de 2 ani jumătate. Actorul a povestit că soţia lui Alina a avut grijă de copii în timpul filmărilor şi că aceasta a renunţat o perioadă de la carieră pentru a se ocupa de copii:

„Alina m-a salvat de foarte multe ori din această dorinţă a mea de a fi prezent şi neputinţă că trebuia să fiu la Vlad la filmări. Ea a dus greul cu Mara şi cu Petra. Greul în sensul că ea, practic şi-a dat pauză la cariera ei de make-up artist şi s-a dedicat carierei de mamă (...).

Dacă Alina nu avea grijă de Mara pe perioada filmărilor mele din Vlad, spre exemplu, probabil Mara avea nişte lacune în momentul acesta sau nu eram într-un echilibru în care suntem acum. Poate eram într-un altfel de echilibru, dar erau alte lucruri de gestionat şi de rezolvat...”.

 

Întrebat de Nicoleta Orlea despre anumite articole care au apărut în presă, potrivit cărora, unul dintre motivele pentru care a avut succes cu rolul în serialul Vlad, este că a văzut moartea cu ochii:

„Eu am spus că viaţa m-a recompensat pentru că am avut momente grele şi eu cred că Vlad a venit ca un dar, pentru faptul că am trecut prin nişte momente grele. Adică viziunea e parţial adevărată, dar perspectiva este cu totul alta.

Eu nu am vânat celebritatea, ci pur şi simplu mi s-a întâmplat, că nu poţi să zici, mamă vreau să fiu vedetă că m-am operat şi că am scăpat de o tumoare, ştii vreau să fiu vedetă. Nu ai cum, nu te ajută nimeni să faci asta.

Am primit tot ceea ce mi s-a oferit şi am avut noroc să mi se ofere şi treaba asta pe care am îmbrăţişat-o într-un mod cât se poate de responsabil, pentru că asta a venit cu mare responsabilitate.

Faptul că devii imagine publică şi mi se pare că dacă eşti imagine publică, pe lângă originalitate ai o mare responsabilitate indiferent unde te duci şi ce faci, faptul că îţi asumi că nu poţi să fii prezent acasă de atâtea ori când e nevoie şi când trebuie să fii prezent acasă...”

„Mara îşi dă seama cu ce mă ocup eu”

„Am fost la „Vorbeşte lumea” (Pro TV) şi s-a uitat la mine la televizor. Când era „Vlad„ zicea: ia uite-l pe tati. În momentul în care merg cu ea pe stradă şi lumea mă opreşte să fac poze, o văd că e mândră şi lucru acesta pentru mine este miere.

Când îi văd făţuca, că mai vin la mine copii, părinţi, mai ales dacă vin din grupurile ei să mă salute şi să îşi exprime admiraţia pentru „Vlad„ şi pentru ceea ce fac, o văd pe Mara că se uită aşa...deci realizează. Petra încă nu, că e destul de micuţă.”

În discuţia cu gazda podcastului, Adrian Nartea a dezvăluit că nu a vrut să devină actor:

„Eu nu am vrut niciodată să mă fac actor. Din clasa a V-a, de când m-a dat mama la Liceul cu program sportiv, care avea şi gimnaziu, eu de atunci m-am dus pe sport. Pasiunea mea s-a transformat în handbal, după care volei. Şi am mers pe sport, în cantonamente, în tot ce înseamnă antrenamente şi mi-a intrat în sânge.”

Domnica Cârciumaru (casting director) a fost şefa lui Adrian Nartea în trecut

„Din timpul facultăţii am venit la Bucureşti, cam din anul patru de facultate pe care l-am petrecut jumi-juma. Jumate l-am petrecut la Braşov, jumate la Bucureşti, pentru că deja pendulam între faculte, cursuri şi castinguri, cursuri de actorie, iubita la Bucureşti.

Am terminat facultatea la Braşov. E singura facultate pe care am terminat-o. Eu am mai început şi altele (...).În paralel eu lucrând în Bucureşti.

Am lucrat la o agenţie de publicitate, dar înainte am lucrat cast coordinator la o agenţie de casting, iar eu am filmat nişte castinguri pentru prima, a doua şi a treia telenovelă şi pentru Băieţi buni, eu filmam castingurile alea.

Din timpul facultăţii cochetând cu modelingul la Braşov am fost chemat la Bucureşti pentru tot felul de castinguri pentru reclame, pentru că aveam faţa asta comercială...

Iubita mea din vremea aceea voia sa dea la UNATC, a dat la UNATC, a intrat la UNATC şi dacă şi ea s-a mutat la Bucureşti, şi eu cochetam cu zona asta, zic hai să vedem.

S-a ivit un post de casting asistent la Domnica Cârciumaru. M-am dus la interviu, şi de la interviu m-a luat Andreea şi m-a întrebat ce ştiu să fac. Mi-a zis că te învăţ cum să transformi VHS-uri, pe atunci transferam VHS-uri de castinguri şi le trimiteam la MediaPro. Te învăţ cum să ţii o cameră, cum să suni. Să avem filmare poimâine trebuie să suni 30 de oameni pentru figuraţie şi asta făceam. Domica Cârciumare era şefa mea.”

VIDEO. Podcastul cu Adrian Nartea, integral

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus