Skip to main content

VIDEO. Doi psihologi acuză Românii au talent: "Asemenea momente nu ar trebui să fie la televizor". Momentul, criticat în online

 
VIDEO. Doi psihologi acuză Românii au talent: "Asemenea momente nu ar trebui să fie la televizor". Momentul, criticat în online

Un moment de la ultima emisiune Românii au talent, de vineri, a trezit reacţii în online. Psihologul Codruţa Ciurlea a scris că "Astfel de momente nu ar trebui să fie la televizor". Este susţinută de o colegă de breaslă, Adriana Petrescu.

Publicitate

"Acesta este momentul pe care am considerat că trebuie să îl aduc în atenţia CNA", a scris Codruţa Ciurlea pe Facebook, alături de o captură cu scrisoarea către CNA.

"Cât de negru poate să fie cineva la suflet să expună un om special, care iese din tipare, judecăţilor de valoare?!", a continuat ea.

La ce se referă?

În emisiunea Românii au talent de vinerea trecută, Alexandru Pârgaru a venit să ofere „câteva lecţii de divinitate”. 

Concurentul, Alexandru Pârgaru, un tânăr de aproape 30 de ani, care în copilărie a fost diagnosticat cu o tumoră a sistemului osos, pentru care a şi fost operat, după cum scrie Adevărul

„Aici nu fac glume, nu fac divertisment”, a spus tânărul în debutul momentului său, în timp ce publicul se amuza ca la un moment de divertisment. Chiar şi Andra a intervenit, la un moment dat, rugând publicul să facă linişte.

Momentul a constat într-o „purificare spirituală”, în care invitat a fost juratul Mihai Bobonete. A fost un moment presărat cu discuţii filosofice şi spirituale, pe de o parte, şi cu glumiţe ale lui Mihai Bobonete, la care publicul a râs în hohote. 

După ce momentul a fost postat pe paginile de social media ale emisiunii, au curs şi comentariile. Au fost fie oameni care au adus jigniri tânărului concurent, dar şi o mare parte a publicului care au criticat producătorii emisiunii, pentru că au lăsat momentul în emisiune, dar şi pe juratul Mihai Bobonete.

"Mă alătur iniţiativei colegei mele Codruţa Ciurlea de a penaliza moral pe toţi cei care sunt responsabili pentru folosirea imaginii unui om pentru rating", a scris pe Facebook şi psihologul Adriana Stanciu Petrescu.

"Undeva trebuie să se oprească goana după bani şi să înceapă bunul simţ şi moralitatea", a continuat ea.

CNA are reguli doar în privinţa persoanelor cu dizabilităţi. Un articol din Codul Audiovizual interzice televiziunilor să pună persoanele cu dizabilităţi în situaţii ridicole sau umilitoare, chiar dacă exsită acordul acestora. 

Ce spune Legea CNA: „(7) Orice referire peiorativă la adresa persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi, precum şi punerea acestora în situaţii ridicole ori umilitoare sunt interzise în cadrul programelor audiovizuale, chiar dacă există acordul acestora.”

VIDEO. Fragmente din momentul cu Alexandru Pârgaru

Redăm în continuare câteva dintre numeroasele reacţii după momentul de la Românii au talent: 

„ ProTV - ati fost cu acest moment sub orice critica. Mi-am adus aminte un moment de la aprox 1 luna dupa ce v-ati relansat, cand pentru audienta v-ati dus peste o sotia unei persoane care tocmai murise si i-ati dat vestea live, dupa care ati inregistrat si difuzat durerea ei. Dizgratios.”

„ Urat,trist şi foarte jignitor din partea lui Bobonete de nota lipsa de educaţie, toţi suntem liberi şi diferiţi pe acest pământ...şi o persoană cu dizabilităţi merita respect nu sa radem de el...”

„ Practic nu a fost lăsat sa si facă numărul. Chiar eram curioasa pt ca era neobişnuit. Au ras tot timpul de el . Nu i au dat nici o şansa.”

„ Nu e nimic de râs. Nu poţi râde de "handicapul unui cetăţean", am văzut momentul, a fost un "moment". Pentru ce l-au selectat staff-ul emisiuni Români au talent, pentru a râde de acest cetăţean!?!?! /Atunci, ce aş putea spune :- să le fie ruşine celor de la ProTV. Deci, ceea ce contează pentru TV, e ratingul. Trist, trist, să - l selectezi şi apoi să faci "caterincă". Las Fierbinţi "e pentru caterincă..... În rest, sănătate şi multă minte celor care au mare nevoie.”

„ Romanii au talent s-a transformat in acces dire ct. Si publicul care face rating la acces direct s-a mutat aici. Sa razi de un baiat cu probleme e josnic. Chiar si pentru publicul acces direct.”

„ Extrem de uråt din partea voastrå! Ati luat in derårere ceva ce acest participant respectå prin toatå fiinţa lui. Puteaţi så aveţi un comportament adecvat trei minute sau, måcar, nu-l mai aduceaţi pe scenå.”

„ Dacă noi nu-l înţelegem nu înseamnă ca ii nebun, nu înseamnă ca trebuie batjocorit, foarte urat din partea juriului!!

Punem etichete şi judecam fără sa cunoaştem, tipic României”

„ Până la urmă,vinovaţi sunt cei care fac înscrierile la concurs,ar trebui să acorde atenţie anumitor detalii! Repet,dacă omul are probleme,nu trebuie tratat ca un clovn!”

„Realizatorii emisiunii ştiau foarte bine pe cine au lăsat să participe. L-au adus sa râdă de el... Începutul l-a făcut Oreste Teodorescu, acum vreo 15 ani...”

Postările celor două psiholoage:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Dar pe vremea "Dansez pt tine" de ce oare nu s a sesizat nimeni? Cum oare puteau dansa pt bani cei care stiau ce probleme de sanatate au rudele expuse la tv pt show. De ce era aleasa o singura pers. care beneficia de tratament, iar restul erau uitate? Nu suntem toti egali!?! Nu mi amintesc sa fi atras cineva atentia asupra formatului de circ dizgratios si inuman promovat de protv.
 • Din ce am inteles eu din emisiunea Marioarei Murarescu (Tezaur folcloric), unde a aparut de mai multe ori, acest baiat a trait in preajma unor bunicute bisericoase care l-au indoctrinat, apoi l-au tratat ca pe un geniu. Este cazul multor baieti de printre noi, care au devenit adulti care acum voteaza, stiti voi cu cine.
 • @S Nu e nimeni împotriva, se profita, atat. Daca Pargaru se ducea la iUmor si Bendeac radea ca un apucat in timp ce terapeutul isi lua hate de la Cheloo, nu se deranja nimeni. La 13 share miza e mica.
 • @AG da mă,sunt toți împotriva Pro TV-ului și a emisiunii Românii au talent!
 • Toată lumea a dat navala sa-si creasca traficul sau notorietatea pe spinarea celei mai urmărite emisiuni din Romania - domnisoarele psiholog, pagina de media si Pargaru insusi, care conform link-ului furnizat in articol este un tanar perfect sanatos, cu o inteligenta peste medie, aflat in topul celor mai cunoscuti terapeuti care folosesc medicina alternativa. Restul e divertisment.
 • imi pare rau, dar baiatul ala e ***. eu il inteleg pe bobonete, de ce a venit la spectacol, ce a fost momentul ala, daca e bolnav, sa se duca la spital, nu la un show de talente! de ce e plangere la cna? cu ce l-au jignit pe aiuritul ala?
 • ...vorbea de religie si in culise o mingiia pe una de linga el pe picior ( sau tatuajul ) !?! se pare ca cei cu preselectia au probleme de perceptie sau (si ) cunostinte de religie altfel acest tip nu ar fi ajuns pe scena
 • Cam asta se întâmplă când vin toate "cazurile sociale" și se dau drept ologi. Nu mai reușești să faci diferența dintre cei adevărați și cei care se prefac.
 • Era foarte promovat de Marioara Murarescu la Tezaur Folcloric. Tot asa, vorbea despre religie.
 • ProTV a facut foarte bine ca a aratat

  Zi de audiente postacule.
 • Băiatul a fost viral cu un interviu la Canal 33 și l-a chemat și Pro ***
 • Este clar că acest moment jenant cel puțin nu trebuia sa fie difuzat la TV.
 • ProTV a facut foarte bine ca a aratat habotnicilor religiosi ***
 • "#johanis" hahahahaha .. Baiatul a gustat glumele si le gusta in continuare. La iUmor au facut plangere?
 • In locul producatorilor nu stiu daca as fi dat acest moment, dar asta nu este treaba mea.
  Dar stiu cu siguranta ca acel baiat nu ar fi trebuit sa calce la o emisiune de divertisment, pentru ca ce promoveaza el nu este nici arta, nici entertainment si daca are un talent, nu vad cum l-ar putea juriza bobonete.
  Este ca si cum un calugar ar intra intr-un club de striptease si lumea s-ar indigna ca il insulta fatucile care danseaza dezbracate!
  Probabil ca omul se crede un misionar sau- mai degreaba- avea nevoie de expunerea data de audienta showului, asa ca si-a asumat riscul de a fi subiect de divertisment. Daca te amesteci in tarate, nu trebuie sa te miri ca te mananca porcii.

Trimite un comentariu

sus