Skip to main content

Mesaj de susţinere de la ambasada SUA pentru jurnalista Digi24 Cristina Cileacu, după valul de critici primit după o transmisiune din Israel

 
Cristina Cileacu (stânga) alături de ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec
Cristina Cileacu (stânga) alături de ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec

Ambasada Statelor Unite al Americii la Bucureşti a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un mesaj de susţinere pentru jurnalista Cristina Cileacu, după ce a fost criticată şi ironizată în urma unei transmisiuni live din Israel. 

Publicitate

Totul s-a întâmplat duminică, la prânz, în timp ce aceasta transmitea din Israel, ascunsă după o maşină, stând pe burtă, după ce pe fundal s-au auzit bombardamente.

În acelaşi timp, pe fundal puteau fi văzute două persoane care trec liniştite cu bicicleta prin aceeaşi zonă în care se afla şi jurnalista.


După ce momentul a fost publicat online, au fost acuzaţii că jurnalista ar fi înscenat momentul.

Chiar fostul premier Victor Ponta, în prezent consilierul lui Marcel Ciolacu, a luat-o pe jurnalistă peste picior. 

În replică, jurnalista a spus că nu a făcut decât să respecte regulile în astfel de situaţii. „Am prins un atac când transmiteam live şi am făcut ce se face: ne-am pus la pământ", a scris Cristina Cileacu, pe Facebook.

Chiar şi Redacţia Digi24 a prezentat o poziţie publică zilele trecute

Astăzi, şi ambasada SUA a postat un mesaj de susţinere pentru jurnaliştii români care transmit din Israel şi, în special pentru Cristina Cileacu, „pentru respectarea protocoalelor de siguranţă”. 

„Jurnaliştii români au dat dovadă de un curaj şi o determinare remarcabile în timpul relatărilor în direct din Israel. O recunoaştere specială pentru Cristina Cileacu şi Valentin Stan pentru respectarea protocoalelor de siguranţă. Protejarea jurnaliştilor este o responsabilitate colectivă, deoarece aceştia susţin jurnalismul de calitate în faţa dezinformării”, se spune în mesajul Ambasadei. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus