Skip to main content

Antena 1, lecţii de acordare a primului ajutor, la Observatorul orei 12.00

 
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Echipa Observator va prezenta lecţii de acordare a primului ajutor, în contextul morţii unei fetiţe de 14 ani, de la Cluj, după ce s-a înecat cu un jeleu la şcoală şi nu i-a aplicat nimeni manevra Heimlich de prim-ajutor.

Publicitate

Observatorul orei 12.00 va prezenta în perioada 18 mai - 20 iunie, în fiecare joi, câte o scurtă lecţie de acordare a primului ajutor predată de instructori certificaţi.

Andreea Ţopan, prezentator Observator, ora 12:00:

"Aceste cursuri sunt o nevoie în viaţa fiecăruia dintre noi. Am văzut în ultima vreme tot felul de situaţii în care, dacă oamenii din jur ar şti manevre esenţiale, o mână de ajutor din partea lor ar putea fi vitală până la sosirea ambulanţei.

Ne-am alăturat acestui interes care există în societate şi, în fiecare joi, vom avea lecţii de prim ajutor în studioul Observator."

Olivia Păunescu, prezentator Observator, ora 12:00:

"Este foarte important să ştii ce să faci într-o situaţie de urgenţă. Este diferenţa dintre viaţă şi moarte. Marea întrebare este de ce am ajuns în 2023 fără ca astfel de cursuri să fie deja obligatorii în şcoli.

Fiecare om care învaţă să fie salvator nu numai că poate salva vieţi, dar îşi poate instrui apoi propria familie, prietenii, este un lanţ al salvării fără de care, am văzut din păcate la evenimente tragice, autorităţile nu pot face faţă de multe ori."

 Valentin Butnaru, prezentator Observator, ora 12:00:

"Ne dorim să învăţăm împreună să salvăm vieţi, pentru că despre asta este vorba de fapt. Tocmai de aceea, în afară de faptul că, în platou, se va afla un instructor autorizat, ne dorim să primim întrebări şi de la telespectatori pe care apoi să le adresăm acestuia.

Tema fiecărui moment va fi anunţată cu o zi înainte şi telespectatorii vor avea timp să ne scrie pe WhatsApp sau Fii Observator!."

Cei care doresc să pună întrebări sau să propună teme de abordat, o pot face prin intermediul secţiunii Fii Observator de pe observatornew.ro şi la numărul de WhatsApp 0722.699.800.

Galerie foto:

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus