Skip to main content

G4media: Daniel Tudorache a cumpărat articole nemarcate pe site-urile Gândul. Nu le-a plătit pe toate, iar PSD Sector 1 e dat în judecată

 
Daniel Tudorache. Foto: hepta
Daniel Tudorache. Foto: hepta

Daniel Tudorache, fostul primar PSD al Sectorului 1, a vrut să-şi facă publicitate pe site-urile din trustul Gândul. Doar că banii investiţi pentru publicarea articolelor (materiale fără marcaje publicitare) nu au fost achitaţi către firma cu care a închiriat contractul, scrie G4Media.

Publicitate

Potrivit sursei menţionate, firma respectivă este Adv Web TV SRL Bucureşti şi a dat în judecată PSD Sector 1 în luna iulie, pentru că nu a achitat suma de 76.000 de euro (375.745,80 lei).

Adv Web TV SRL Bucureşti îl are drept acţionar Radu Călin Prunaru, care este partener de afaceri al celor care deţin trustul Gândul.

Context. În martie 2020, Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a semnat un contract în valoare de 200.000 de euro pentru a cumpăra „spaţiu publicitar” la câteva site-uri ale trustului Gândul.

Dosarul depus la Tribunalul Bucureşti arată că două site-uri ale trustului Gândul, respectiv gandul.ro si cancan.ro, au publicat 41 de articole proTudorache, însă nici unul nu a avut marcaj de publicitate.

Adv Web TV SRL Bucureşti a explicat că în martie 2020, pe când se numea se numea Advertising Group Division SRL, a încheiat un contract în valoare de 20.000 de euro cu Organizaţia PSD, obiectivul fiind oferirea de ”spaţiu publicitar pe site-urile de Internet pe care le avem în portofoliu (…)”. Au fost enumarate cinci site-uri: gandul.ro, cancan.ro, prosport.ro, ciao.ro şi go4it.ro.

Reprezentanţii Adv Web TV SRL Bucureşti spun că articolele cerute au fost publicate, doar că PSD nu a achitat nici o sumă. Abia după câteva runde de negocieri Adv Web TV SRL a încasat 25.000 de lei, dar mai rămân de achitat 375.745,80 lei. Primul termen al procesului va fi în octombrie 2021.

De menţionat: suma de 200.000 de euro era un maxim al contractului. PSD a accesat doar 40% din aceste fonduri - adică 400.745,80 lei.

Articole de propagandă pe site-urile trustului Gândul

Tudorache a parafat o înţelegere cu trustul de presă în contextul în care veneau alegerile locale, care erau programate iniţial pentru luna iunie, dar au fost amânate din cauza pandemiei.

Majoritatea articolelor prezentau declaraţii ale lui Daniel Tudorache referitoare la modul Primăriei Sectorului 1 de a gestiona pandemia, comenta deciziile Guvernului sau îşi critica adversarii politici.

Trei dintre articolele de pe site-urile gandul.ro şi cancan.ro care au fost facturate către PSD Sector 1.

În septembrie 2020, Daniel Tudorache a pierdut alegerile pentru Primăria Sectorului 1, iar în noiembrie s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al filialei PSD după ce a fost pus sub acuzare într-un dosar. Tudorache este suspectat de complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor.

Câteva exemple de articole de pe gandul.ro plătite de PSD (via g4media.ro)

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    asa iti trebuie daca faci afaceri cu psd Astia nu sint la prima teapa iar aceasta practica este contra deontologiei media

Trimite un comentariu

sus