Skip to main content

Reclamaţie. Asociaţia responsabilă de vânarea ursului Arthur, sesizare la CNA. Cere sancţiuni şi pentru presă

 
Foto: RFI Romania
Foto: RFI Romania

Sesizare la Consiliul Naţional al Audiovizualului şi sancţiuni pentru presă. Asta cere Asociaţiei Târnava Mare, cea care a organizat vânătoarea în urma căreia prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein l-ar fi împuşcat pe ursul Arthur.

Publicitate

Potrivit Ziare.com, Mărmureanu-Biro Leonard, preşedintele Asociaţiei, îi ia apărarea prinţului şi spune că acesta a împuşcat un urs mai mic, nu pe Arthur, „regele pădurilor” din România.

„În spaţiul public din România s-a vehiculat ipoteza împuşcării unui urs, cel mai mare din Romania şi Europa, fără argumente ştiinţifice, afirmate de un activist de mediu. Vă precizăm că funcţia de activist de mediu nu se regăseşte în Clasificarea funcţiilor din România.

Pentru dovada acesteia găsiţi în spaţiul public toate postările acestor posturi de televiziune, presei libere şi online şi a postărilor pe platforma Facebook”, este mesajul din sesizarea trimsă la CNA.

Context. Oficialii ONG-ului Agent Green acuză că Arthur, cel mai mare urs din România, ar fi fost împuşcat pentru trofeu de prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein. Acesta ar fi plătit 7.000 de euro şi ar fi primit o derogare (care se acordă în anumite condiţii, la noi vânătoarea de urşi fiind interzisă) pentru a ucide o femelă ce ar fi atacat anul trecut mai multe gospodării.

În locul ursoaicei pentru care ar fi primit derogare la vânătoare, prinţul l-ar fi ucis pe „marele urs” Arthur, după cum susţin reprezentanţii Agent Green. 

CITEŞTE ŞI: „Regele urşilor din România a fost împuşcat”. Toată presa străină vorbeşte de cazul ursului Arthur, ucis de un prinţ austriac

FOTO. Sesizarea trimisă de Asociaţia Târnava Mare către CNA (via Ziare.com)

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jk jk
    Nu stiu,a fost sau nu acest mare urs,parerile si informatiile sunt de toate felurile si din toate directiile.Insa,ce ar trebui analizat de CNA e mai mult cum s-au comportat posturile in special în emisiunile de dezbateri
  • Șerban Șerban
    Că a fost Arthur sau nu, mi-e greață de la cât am auzit de el. Sper să fie adevărat ce susține Asociația *** toate televiziunile care au găsit în știrea asta noua Alexandra Măceșanu.
  • Teius Teius
    Vor să-l scoată pe prinț din ecuație! Dar ala e „prinț”? Ăsta-i un meschin, un om mărunt care nu are nimic ce ar putea să-l înnobileze câtuși de puțin. Ce ins, în anul 2021 și având atât de multe opțiuni la dispoziție, mai simte nevoia să-și mai ia un dram de plăcere dintr-o astfel de faptă? Lașul ăsta trage cu arama de la sute de metri, înconjurat de o droaie de aghiotanți iar apoi se bucură crezându-se mare viteaz, văzând cum un animal se zbate în agonie. Este exact genul de om care nu a răsfoit în viața lui nimic, nu a vizionat nimic, nu a ascultat nimic, nu a admirat nimic și de asta e încă aici, de aici i se trage mediocritatea colosală, nu accede încă la esență, la frumos. Adesea, odiosul depășit de prezent și de lumea modernă, alege să trăiască într-o perioada barbară, rămânând etern un grobian neșlefuit cu apucături „jenibile”. Un prinț, așa cum îl numește presa, este mai mereu un spirit elevat și înălțător, trăiește în lumea marilor idei, nu are timp de astfel de gesturi banale și învechite...
  • Z Z
    Ce importanță are pe cine a împușcat? Tot niște "deranjați" rămân! Și tot nu o să li se ridice când văd femeie (vorba lui Patraru).
  • geo geo
    Este posibil ca cei de la presă - începând cu Pro TV la care am văzut subiectul pentru prima dată - să fi plecat după ”fenta” activiștilor de mediu. Care au susținut că prințul l-ar fi împușcat pe Arthur. Prințul a răspuns - destul de târziu - că el, de fapt, nu ar fi tras în Arthur. Ci în alt urs. Și că ar avea dovezi în acest sens. Oricum ăștia de la Asociaţiei Târnava Mare au belelele mai mari decât cele legate de presă !
  • didi didi
    o sa i se infunde activistului de mediu. printul liechtensteinez are inregistrare video a vanatorii si se vede clar ca e vorba de alt urs, impuscat la marginea unui sat si nu in padure.

    ia sa vedem, domnul agent green, cine a impuscat de fapt ursul ala urias, care nu e chiar asa de urias (recordul e de peste 600 de puncte si a fost stabilit de... nicolae ceausescu prin anii 80, cred) si mai ales cam ce lagatura ai cu impuscarea ursului si care e scopul campaniei din presa?
  • didi didi
    avem sef nou interimar la tvr, ramona saseanu. nu scrieti nimic despre asta?
  • B.A.M B.A.M
    E cam trasă de păr sesizarea aceasta...

Trimite un comentariu

sus