Skip to main content

Libertatea: Sistemul de live al TVR a fost spart luni seară, în timpul Telejurnalului

 
Foto: Libertatea
Foto: Libertatea

Probleme serioase la postul public de televiziune, chiar în timpul principalului Telejurnal, de luni, de la ora 20.00. O transmisie live de la Craiova s-a oprit brusc în timpul relatării, a urmat mira de reglaj, apoi pe monitoarele regiei a apărut un mesaj suspect, pe care ”regia” a reuşit, însă, să nu-l transmită telespectatorilor, scrie Libertatea.

Publicitate

Ce s-a întâmplat? Pe monitorul din regia postului public, unde era iniţial live-ul de la Craiova, de unde s-a transmis prima ştire despre cutremur, a apărut următorul mesaj, intrat în posesia ziarului Libertatea:

„Către Televiziunea Română. Aştept cu drag după telejurnal ca cineva de la tehnic să mă contacteze pentru a discuta breşele de securitate descoperite şi despre problemele pe care le-am văzut pe posturi. Văd că cineva vă tot sabotează. Vă voi lăsa adresa de mail la final de jurnal. Cu drag, un telespectator fidel”.

Oameni din TVR spun că „este pentru a doua oară când se întâmplă un astfel de eveniment, în câteva zile. Primul a avut loc în weekend”.
Mai mult, la finalul principalului jurnal al Televiziunii Române, conducerea editorială a staţiei a luat decizia ca în următoarele zile să nu se mai facă nicio transmisie folosindu-se ”ghiozdanele de live” în Telejurnal, preferându-se doar intervenţii înregistrate. 

Totodată, a fost sesizat şi Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică, care a pornit o investigaţie, mai arată sursa citată. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus