Skip to main content

Audienţele de la Oscar, scădere drastică în 2021. La jumătate faţă de anul trecut

 
Protagoniştii filmului „Nomadland”. Foto: hepta
Protagoniştii filmului „Nomadland”. Foto: hepta
Gala Premiile Oscar nu a fost aşa de urmărită ca în anii trecuţi. Audienţa a scăzut cu 58% faţă de 2020 în America, scrie Hotnews.
Publicitate
 
Ceremonia care a avut loc în Los Angeles a fost urmărită de 9,85 milioane de americani pe postul ABC, cel care a transmis gala. Audienţa a fost cu 58% mai mică decât în 2020, atunci când a avut peste 23 de milioane de telespectatori.

 
Experţii americani spun că cifrele modeste sunt din cauza pandemiei de coronavirus, care a închis cinematografrele în 2020. Multe filme au fost necunoscute pentru o parte a publicului. Un exemplu ar fi câştigătorul categoriei „cel mai bun film” - „Nomadland”, o producţie realizată cu un buget redus şi cu mai mulţi actori amatori.
 
La Gala Premiilor Oscar a fost nominalizat şi filmul românesc „Colectiv” la două categorii: Cel mai bun documentar şi Cel mai bun film străin. Nu a reuşit să câştige, dar a rămas cu nominalizările.
 

CITEŞTE ŞI: Premiile Oscar. Cine a câştigat la categoriile unde a fost nominalizat Colectiv

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Z Z
  Nu, n-am văzut filmul, dar mulți oameni gândesc la fel ca mine, pt. că Hollywood-ul a ales să se bage până la gât în politică. Nu spun că regizoarea n-ar fi talentată, poate genială, dar va fi mereu un semn de întrebare. Ăsta e riscul când te bagi în controverse politice. Nu mai știe nimeni ce criterii au contat când ai dat un premiu.
 • Stefan Stefan
  @Z a fost vreun film din 2020 care ti-a placut mai mult decat Nomadland? Macar ai vazut filmul?
 • Z Z
  Da, Ștefan, cam așa stau lucrurile. Hollywood-ul si-a asumat atitudinea politică, dar a pierdut credibilitatea artistică.
 • Stefan Stefan
  @alex Vrei sa spui ca n-ar fi meritat sa castige, si daca nu era chinezoaica, nu mai castiga?
 • Ion Ion
  Motivul principal de anul asta a fost wokeness-ul industriei filmului.
  Iar din audienta aia mica doar 20% au fost 18-49, cumparatorii principali de filme si produse. Get woke, go broke.
 • alex alex
  Stefan, pai de asta a castigat chinezoaica. Ca sa nu zica lumea ca sunt rasisti si anti-asiatici. Desi n-au scapat de acuzatii de rasisim fiindca i-au dat oscar-ul lui Anthony Hopkins in loc de Chadwick Boseman.
 • Stefan Stefan
  @Z N-are sens ce zici. Eventual daca NU castiga, ai fi putut zice ca a pierdut din cauza rasismului impotriva asiaticilor.
 • Z Z
  Oscarurile nu mai contează DELOC. A câștigat o chinezoaica despre care nu știu nimic, poate e genială, dar a câștigat datorită rasismului împotriva asiaticilor în ultimul timp în SUA.
 • Quentin Carantino Quentin Carantino
  Ce au uitat experții ăștia americani să vă spună e că audiențele Oscarurilor erau în cădere liberă cu mult înainte de pandemia lu' pește. În 2014, de exemplu, aveau de 4 ori mai mulți telespecatori decât acum. Dar asta e, de la o vreme tusea chinezească e de vină pentru tot ce se întâmplă nasol în lume.
 • SIMONA SIMONA
  Peste tot au fost audiențe mici,si la premiile Grammy au fost mici anu asta, cele mai mici din istorie
  Adevărul e ca nici mare lucru nu a fost mai ales la grammy,când o rapperita cu o cariera de nici 2 ani a primit 3 premii

Trimite un comentariu

sus