Skip to main content

AUDIT INTERN la Ringier. "Auditul este cerut de mine (Mihnea Vasiliu) şi de Cătălin Tolontan, nu de către Zurich. E un demers în numele transparenţei"

 
AUDIT INTERN la Ringier. "Auditul este cerut de mine (Mihnea Vasiliu) şi de Cătălin Tolontan, nu de către Zurich. E un demers în numele transparenţei"

O firmă independentă de avocatură va face un audit la Ringier România, cerut chiar de managementul companiei din România. Auditul vine după cazul Iulia Marin.

Publicitate

Paginademedia.ro a obţinut documentul intern prin care managementul îşi anunţă decizia către angajaţii companiei. Îl publicăm în continuare.

Documentul intern menţionează că "am solicitat un audit intern care va fi efectuat de o firmă independentă de avocatură, pentru a demonstra că suntem decişi să fim transparenţi şi responsabili."

"Auditul mandatat va fi condus de avocaţi independenţi, care au experienţă în astfel de cazuri. Ei vor avea acces deplin la toate informaţiile relevante şi la resursele necesare pentru a derula un audit aprofundat - cu respectarea protecţiei datelor cu caracter personal şi a surselor jurnalistice", se mai spune în scrisoarea către angajaţi. 

Contactat de Paginademedia.ro în legătură cu acest audit, Mihnea Vasiliu, director general Ringier România a precizat:

" Auditul este cerut de mine si de Catalin Tolontan si nu de catre Zurich si este un demers in numele transparentei totale pe care vrem sa o aratam in acest caz si in general.

Speram ca la finalizarea auditului sa punem capat proliferarii absurditatilor care se vehiculeaza in prezent in spatiul public in legatura cu moartea tragica a Iuliei Marin.

În plus, acest document independent ne va ajuta in a ne intoarce pe cai legale impotriva celor care ne-au atacat pe nedrept".

Demersul managementului Ringier România vine după ce Victor Ciutacu a spus, în faţa CNA, că există un mail primit de la un membru al Boardului Ringier International care ar dovedi că şefii de la Zurich au pornit o investigaţie.

Paginademedia.ro i-a solicitat mailul lui Victor Ciutacu. Moderatorul România TV nu a dorit să pună la dispoziţia Paginademedia.ro acel mail. "Nu vreau", a fost răspunsul scurt al lui Ciutacu.  "L-am depus la CNA, îl puteţi obţine de acolo", a mai spus realizatorul. 

Scrisoarea internă către angajaţii Ringier, obţinută de Paginademedia.ro:

Dragi colegi,

Aş vrea să vă informez că, în calitate de director general al Ringier România, am solicitat un audit intern care va fi efectuat de o firmă independentă de avocatură, pentru a demonstra că suntem decişi să fim transparenţi şi responsabili.

În calitate de companie media, am informat publicul cu privire la decesul colegei noastre Iulia Marin.

Cu toate acestea, considerăm că este oportun să avem şi o perspectivă independentă asupra acestui caz, din partea unei firme renumite de avocatură.

Cătălin Tolontan şi cu mine suntem convinşi că facem tot posibilul pentru a ne sprijini angajaţii în situaţii de criză, la cererea lor. Compania Ringier a oferit de asemenea un ajutor extins şi colegei noastre Iulia Marin, care a murit în mod tragic.

Facem acelaşi lucru pentru numeroşi angajaţi cu diverse probleme de sănătate, deoarece credem în incluziune şi în dreptul fundamental la muncă.

Auditul mandatat va fi condus de avocaţi independenţi, care au experienţă în astfel de cazuri. Ei vor avea acces deplin la toate informaţiile relevante şi la resursele necesare pentru a derula un audit aprofundat - cu respectarea protecţiei datelor cu caracter personal şi a surselor jurnalistice.

Vă rugăm să cooperaţi şi să aveţi răbdare pe parcursul acestui proces. Vă asigurăm că auditul va fi efectuat cu cel mai înalt profesionalism şi confidenţialitate. Vă vom ţine la curent cu orice noutăţi, pe măsură ce acestea vor fi disponibile.

CNA a decis: Amendă de 100.000 de lei pentru emisiunile cu Iulia Marin, de la România TV

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus