Skip to main content

B1 TV va difuza documentarul De ce plătim taxe?

 
B1 TV va difuza documentarul De ce plătim taxe?

Documentar despre taxe. Postul B1 TV difuzează documentarul "De ce plătim taxe?" Producţia este transmisă în premieră în România. De ce plătim taxe? este un documentar care prezintă o amplă analiză a sistemului de taxe, din cele mai vechi timpuri şi până în prezent.

Publicitate

De ce plătim taxe este programat în această seară (vineri, 18 noiembrie), de la ora 23.00 şi în reluare duminică, 20 noiembrie, de la 15.30.

Ce prezintă producţia?

Producţia prezintă o istorie a taxelor.  Evenimente precum Revoluţia franceză, au dus la crearea taxelor şi impozitelor pe care cetăţenii le plătesc în prezent. Statele din Europa sunt în prim plan, Marea Britanie, Franţa şi Germania fiind cele care au creat bazele actualului sistem fiscal global. TVA-ul, impozitele pe proprietate sau pe venit nu ar fi existat fără influenţa politică, economică şi socială a acestor state.

De asemenea, inegalităţile din societate (legate de salarii, impozite, servicii sociale) reprezintă  un alt subiect central al acestui film. Mişcările sociale, grevele şi revoltele cauzate de aceste inegalităţisunt prezentate pe larg, inclusiv cele mai recente proteste din Europa.

Ascensiunea mişcărilor extremiste din ultimii ani au la bază aceste discrepanţe din societate, impozitele şi taxele fiind principalele motive.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus