Skip to main content

Documentar TV despre Wagner - "Armata privată a lui Putin". Pe B1

 
Documentar TV despre Wagner - "Armata privată a lui Putin". Pe B1

Postul de televiziune B1 TV difuzează un nou documentar weekend-ul acesta. Filmul se numeşte Wagner, armata privată a lui Putin. 

Publicitate

Realizat în 2023 prezintă modul în care a apărut Grupul Wagner şi oferă detalii despre legăturile dintre Putin, Ministerul Apărării din Federaţia Rusă şi această armată privată.

Documentarul Wagner, armata privată a lui Putin poate fi urmărit duminică, de la ora 15.30.

Ce mai prezintă documentarul?

Filmul prezintă o serie de interviuri cu foşti mercenari Wagner, care oferă detalii despre modul în care operează această armată privată. Documentarul evidenţiază rolul crucial pe care Grupul Wagner în are în conflictul din Ucraina, dar şi modul în care Prigojin a dus campaniile de recrutare în cadrul penitenciarelor din Rusia.
 
"Un element esenţial al acestei reţele este Evgheni Prigojin, cel cunoscut şi sub numele de ”bucătarul lui Putin”. Ancheta jurnalistică ne oferă amănunte despre cum a ajuns acesta să fie multimiliardar şi sprijinul pe care i l-a oferit lui Putin în clădirea imperiului său.
 
Telespectatorii vor vedea imagini inedite cu Vladimir Putin şi Prigojin, alături de lideri importanţi precum George Bush Jr. sau Jacques Chirac.
 
Rivalitatea dintre Prigojin şi Shoigu este un alt subiect abordat de către acest film. Astfel vom afla că această luptă dintre cei doi este mult mai veche şi nu îşi are originea în războiul din Ucraina, ci durează de mai mulţi ani", transmit cei de la B1 TV.
 
Documentarul este difuzat în contextul în care soarta grupării Wagner pe care Evgheni Prigojin a fondat-o în 2014 rămâne în aer după exilarea liderului său, dar majoritatea analiştilor şi veteranilor cred că aceasta îşi va continua activităţile, doar că se va scinda în două, notează hotnews.ro care citează Meduza.
 
De altfel, acest lucru a fost sugerat chiar de preşedintele rus Vladimir Putin în discursul pe care l-a ţinut luni seara, la două zile după rebeliunea militară pe care unii analişti au descris-o drept cea mai mare provocare la adresa puterii sale în cei peste 20 de ani de când se află la conducerea Rusiei.
 

VIDEO. Trailer Wagner - Armata privată a lui Putin

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus