Skip to main content

Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, plângere la DIICOT împotriva jurnaliştilor Tolontan şi Toma de la Libertatea. Răspunsul ziarului

 
Foto: hepta
Foto: hepta

UPDATE. Cătălin Tolontan a declarat după ce a ieşit de la DIICOT următoarele (via Libertatea): „nu pot vorbi despre conţinutul discuţiilor sau al plângerii, dar pot spune că e o zi bună pentru publicul din România, pentru că oamenii pot vedea cum un primar, şi politician deopotrivă, ne propune o ţară în care relatările despre activitatea autorităţilor publice să fie socotite crime. Iar jurnaliştii care scriu merită pedepsiţi pentru că ar fi organizaţi între ei să facă asta, crede Daniel Băluţă.”

Publicitate

Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, i-a reclamat pe jurnaliştii Libertatea Cătălin Tolontan şi Mihai Toma pentru o serie de articole la adresa sa, scrie Libertatea. Totodată, primarul vrea ştergerea unor materiale publicate de Libertatea.

Tolontan şi Mihai Toma vor merge azi la DIICOT în calitate de martori, după ce Băluţă le-a făcut plângerea.

Băluţă a cerut la Judecătorului Sectorului 2 ştergerea articolelor despre el, dar şi ca jurnaliştii să fie pedepsiţi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. De asemenea, a cerut şi condamnarea lor penală la DIICOT.

Şi Marian Goleac, fostul şef ADP al Sectorului 4 şi un apropiat al primarului Băluţă, a dat în judecată jurnaliştii Libertatea. Goleac a fost inculpat de DNA în două dosare: unul de dare de mită şi altul de înşelăciune, în care a fost acuzat că şi-a falsificat diploma de Bacalaureat. În primul dosar, Goleac a fost condamnat la 2 ani de închisare cu suspendare. Sentinţa s-a dat pe 14 mai, iar Goleac a dat jurnaliştii Libertatea în judecată pe 17 mai.

Nu este prima plângere pe care o face Băluţă. El a mai dat în judecată grupul Ringier România (din care face parte şi Libertatea), în decembrie 2020 şi pe jurnaliştii Răvan Luţac şi Cătălin Tolontan. Plângerea a fost făcută tot pentru articole considerate „cu caracter defăimător”.

Articolele la care face legătură primarul PSD se referă la administrarea treburilor publice şi la legăturile dintre administraţiile pe care le conduce, Poliţia Locală şi Clanul Sportivilor.

Ce a scris Libertatea despre primarul Băluţă?

Într-un articol scris în iulie 2020, Libertatea a publicat o fotografie în care fiul lui Marian Goleac, un apropiat al primarului şi şef al ADP (Amenajarea Domeniului Public) Sector 4, a fost la piscină cu un lider interlop din Clanul Sportivilor.

Al doilea articol care l-a deranjat pe primarul Băluţă a fost scris tot în iulie 2020 şi îl viza pe Marian Goleac. Acesta s-a dus pe insula grecească Eghina după ce DNA l-a trimis în judecată. La acea vacanţă a lui Goleac a apărut o maşină Rosal care descărca materiale de construcţii pentru o vilă. Tot acolo au fost găsite şi coşuri de gunoi precum cele de pe trotuarele din sectorul 4.

Răspunsul dat de Libertatea:

„Nu vom lua nimic personal din ceea ce ni se întâmplă în calitate de ziarişti. E dreptul primarului Băluţă să apeleze la justiţie.  Ca şi în alte zeci de situaţii din ultimele decenii de jurnalism investigativ, în care au existat acţiuni la tribunal sau plângeri penale, avem încredere în justiţie.

Judecătorii şi procurorii îşi fac propriile cercetări, au propriile responsabilităţi şi e foarte bine că lucrurile se lămuresc. Vom continua să relatăm în interes public despre acţiunile celor aleşi sau numiţi în conducerea statului şi a comunităţilor. ”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • marius marius
    bravo baluta....ca prea se cred deontologii astia.....***

Trimite un comentariu

sus