Skip to main content

Contracte cu AUR în campanie. Dezvăluiri despre site-ul inundat cu ştiri despre AUR care voia un post TV. Ancheta Rise Project

 
George Simion, fondator AUR - Foto 60m.ro
George Simion, fondator AUR - Foto 60m.ro

„Deci partidul AUR va avea post de televiziune?” - A fost întrebarea adresată de membrul CNA Dorina Rusu către reprezentanţii unui site plin de ştiri cu partidul AUR şi George Simion, care a vrut să îşi facă un post TV. 

Publicitate

CNA le-a respins momentan cerea, dar între timp au apărut şi alte informaţii care arată apropierea site-ului de Alianţa pentru Unirea Românilor.

O anchetă Rise Project arată că firma DGI Multimedia Design, cea care a cerut licenţă de la CNA, a avut contracte şi a primit bani de la AUR în campania pentru Parlamentare. 

Este vorba despre 180.000 lei primiţi de firma condusă de Doina Grosu, o tânără despre care tot Rise scrie că e o apropiată a lui George Simion. Oficial, banii au fost folosiţi de partid pentru promovarea online din toamna trecută, scrie sursa citată. 

Investigaţia Rise Project urmăreşte primul milion decontat de AUR din bani publici. Tranzacţiile analizate s-au derulat în campania electorală pentru alegerile parlamentare. 

Mecanismul e simplu: AUR a cheltuit bani către firme controlate de apropiaţi ai partidului, pe care ulterior i-a decontat de la bugetul de stat (graţie statutului de partid parlamentar). 

Doina Grosu, prin firma pe care o conduce şi prin care a vrut să ia licenţă pentru televiziune de la CNA, sociologul Mirel Palada şi un deputat condamnat pentru fraudă cu fonduri europene se numără printre cei care au primit bani de la AUR în campania pentru legislativ. 


Vezi toată ancheta Rise Project


Reamintim că Doina Grosu a mers în faţa forului audiovizual, alături de consilierul parlamentarului AUR Claudiu Târziu, pentru a cere licenţă pentru o televiziune cu acoperire naţională. În faţa membrilor CNA, aceasta a spus că „are deschidere pentru toate partidele”: 

Nu vreau să mi se spună că eu fac un post de televiziune pentru AUR. Am deschidere pentru toate partidele”, a subliniat Doina Grosu.

Tot ea a spus: 

„Eu mi-aş dori ca toate celelalte partide să aibă deschiderea pe care a avut-o AUR faţă de postul 60m. Voi insista mai mult şi la celelalte partide deoarece vrem să oferim deschidere tuturor. Cel mai des au răspus cei de la AUR”, a mai punctat aceasta. 

Doina Grosu pentru Rise Project: „Scriem despre parlamentarii AUR, conform contractelor declarate”

Pe de altă parte, Doina Grosu a recunoscut că site-urile pe care le coordonează au contracte cu AUR. Conform Rise Project, Doina Grosu a condus la Iaşi proiectul Acţiunea 2012, organizaţia lui George Simion.  

Printre altele, potrivit declaraţiilor făcute de aceasta pentru Rise Project, aceasta a spus:

„Da, scriem pe aceste site-uri despre parlamentarii AUR, conform contractelor declarate la Parlamentul României. În acest sens, valoarea totală este de aproximativ 10.000 de euro lunar, din care aproximativ 1000 de euro reprezintă total cheltuieli distribuţie pe reţelele de socializare.

Compania deţine mai multe portaluri online cu activitate de media, dar aceasta nu e legată de promovarea politică. Partidele poltice şi parlamentarii au dreptul legal de a apărea în presă şi de a se promova în general.

Presa din România se susţine din astfel de activităţi. Sumele alocate de celelalte partide politice în această direcţie sunt de-o sută de ori mai mari. Aceste portaluri sunt asumate public, se desfăşoară emisiuni, imaginea mea se află pe aceste produse, iar firma îşi asumă public proprietatea spre deosebire de alte instituţii media”, după cum a explicat Doina Grosu pentru Rise Project. 

Copertă cu Simion şi 400.000 de euro, bani pentru lansarea postului

Proiectul de televiziune, respins de CNA săptămâna trecută, a fost susţinut la CNA de Marius Herghelegiu (consilierul lui Claudiu Târziu) şi de Doina Grosu, asociat unic în firma DGI Multimedia Design. 

Cei doi au detaliat în faţa membrilor forului audiovizual proiectul. Printre altele, televiziunea ar fi fost finanţată din „fonduri proprii”, aşa cum scria în cerea de licenţiere. În televiziune s-ar fi băgat nu mai puţin de 400.000 de euro (2,2 milioane de lei), bani din „fonduri proprii”.

Punctul de pornire pentru staţia pe care cei doi voiau să o înfiinţeze este site-ul 60m.ro, care este inundat de ştiri, interviuri şi analize cu politicieni AUR, în special cu George Simion.

Mai mult, la coperta paginii de Facebook 60m.ro este o poză cu George Simion, fondator AUR.


Citeşte şi: Membru CNA: „Partidul AUR va avea post TV?” Un site inundat de ştiri cu AUR a cerut licenţă pentru un post TV. Ce s-a decis?


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus