Skip to main content

BBC First, televiziune cu seriale britanice premium, se lansează în România. Unde se va vedea

 
BBC First, televiziune cu seriale britanice premium, se lansează în România. Unde se va vedea

O nouă televiziune cu seriale ajunge în România. Este vorba despre BBC First, post TV al BBC Studios, ce difuzează seriale britanice premium precum, Time, The Pursuit of Love, Ragdoll, This is Going to Hurt. 

Publicitate

Televiziunea BBC First a intrat deja, de astăzi, în reţeaua Digi. BBC First se va alătura canalului BBC Earth, deja disponibil pe platforma DIGI şi va fi disponibil tuturor abonaţilor, ca parte a pachetului de bază, anunţă reprezentanţii postului de televiziune. Toate serialele vor fi disponibile în limba engleză cu subtitrare în limba română.

BBC FIRST va difuza seriale britanice premium din Marea Britanie, având ca personaje principale actori celebri şi purtând semnătura unor creatori premiaţi la nivel internaţional.

Canalul se lansează cu o serie de seriale apreciate de critici, printre care comedia romantică The Pursuit of Love (din 23 noiembrie, de la ora 21:30), avându-i actori principali pe Lily James (Linda), Emily Beecham (Fanny), Dominic West şi Andrew Scott. Adaptat şi regizat de actriţa premiată, Emily Mortimer, serialul spune povestea a doua verişoare din anii 1920, Linda Radlett şi Fanny Log, care sfidează aşteptările tuturor, aruncându-se cu capul înainte în fiecare experienţă pe care viaţa şi iubirea o au de oferit.

Tot începând cu această lună, BBC First va difuza The Cleaner (lansat în 12 noiembrie, de la ora 21:30) cu Greg Davies, câştigătorul BAFTA, în rolul personajului principal (Wicky), o comedie cu adevărat captivantă, bazată pe multi-premiatul serial-hit german Der Tatortreiniger. Wicky nu este un personaj ca oricare altul. Meseria lui îl aduce în contact cu cei mai ciudaţi oameni, cei care cunoşteau victimele şi, uneori, chiar ucigaşii înşişi. Dar pentru că este un om vorbăreţ, el tinde să bârfească mai mult decât să cureţe.

Luna decembrie va aduce pe BBC FIRST, în premieră, Chelsea Detective (din 12 decembrie, de la ora 21:30), un serial contemporan ce se desfăşoară într-un cartier luxos din Londra precum şi cel de-al 24-lea sezon din Silent Witness (6 decembrie, la ora 21:30) - cel mai longeviv serial poliţist din Marea Britanie aflat în prezent la TV, cu Emilia Fox în rolul doctorului Nikki Alexander, patolog criminalist, care, împreună cu echipa sa, are misiunea de a dezvălui adevărul din spatele crimelor şi morţilor accidentale care aduc fiecare „martor tăcut” la morgă.

La începutul anului 2023, BBC First a programat producţii precum Time, o prezentare reprezentativă a vieţii din închisoare scris de Jimmy McGovern, cu Sean Bean, câştigătorul premiilor Emmy şi BAFTA şi Stephen Graham, actor nominalizat de patru ori la BAFTA. Un alt serial este Ragdoll, un thriller psihologic rafinat venint de la producătorii serialului Killing Eve.

În următoarea parte a anului BBC First va lansa în premieră: Beyond Paradise, un spin-off al mult iubitei serii Death in ParadiseSherwood, un thriller politic despre o comunitate sfâşiată de două crime şocante şi This is going to Hurt, o adaptare a memoriilor bestseller ale lui Adam Kay despre viaţa de medic tânăr avându-l pe Ben Whishaw ca vedetă principală, câştigător al Globulului de Aur, Emmy şi BAFTA.

Zbigniew Pruski, director comercial CEE la STUDIOURILE BBC, a declarat:

„Drama britanică înfloreşte fără îndoială, iar STUDIOURILE BBC excelează prin modul în care implică cele mai bune talente, de la scriitori şi producători, până la cei din spatele şi din faţa camerelor de filmat.

Nu ar putea exista un moment mai bun pentru a introduce canalul de seriale britanice premium telespectatorilor români şi sunt încântat că o facem împreună cu un partener atât de respectabil precum DIGI”.

Partenerul de comunicare BBC FIRST pe piaţa locală este Ogilvy România.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Hd Hd
    @agnes: se mai uita cineva la canale SD? Mai sint tv URI care nu sint măcar hd ready? Întreb pt cei care se uita la canale străine. Ca poate bunicii au tv URI mai vechi dar se uita la România tv
  • Agnes Agnes
    Din pacate disponibil doar in varianta HD.
  • Agnes Agnes
    Din pacate deocamdata disponibil doar in varianta HD.
  • Marius Marius
    Majoritatea le-a dat HBO. Nu ca s-ar mai uita "multi" pe 'TV liniar'...
  • Anonim Anonim
    Ar trebui menționat și Doctor Who având în vedere că este unul dintre cele mai cunoscute seriale BBC,fiind și acesta difuzat pe BBC First
  • unu unu
    exclusiv la DIGI? Ati întrebat și ceilalti cabliști?
  • CH+ CH+
    BBC First emite deja pe piața română de o lună. Doctor Who și Lweis nu au fost menționate în articol.

Trimite un comentariu

sus