Skip to main content

Bianca Purcărea, solist, co-prezentator Pro FM şi influencer: „Ca pentru orice artist, cred că pandemia a fost cea mai dificilă perioadă, pentru că ne simţeam concediaţi nu de la un job, ci de la o carieră, de la o menire”

 
Bianca Purcărea
Bianca Purcărea

INTERVIU. „Ca pentru orice artist, cred că pandemia a fost cea mai dificilă perioadă, pentru că ne simţeam concediaţi nu de la un job, ci de la o carieră, de la o menire”, povesteşte Bianca Purcărea, într-un interviu pentru Paginademedia.

Publicitate

Bianca este solista trupei Cobzality, co-prezentator la matinalul Pro FM şi influencer. De asemenea, ea a fost reporter la emisiunea Vorbeşte lumea, de la Pro TV.

Cunoscută în online pentru personajul Carolina de Barcelona, Bianca a participat la Eurovision la vârsta de 16 ani şi la X-Factor (Antena 1) când avea 18 ani. Bianca este absolventă a Şcolii Naţionele de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).

Bianca se pregăteşte de Shrek, un nou musical în care va juca alături de Horia Brenciu (Shrek), Adrian Nour (Măgăruşul) şi Julie Mayaya (Dragoniţa). Bianca o va interpreta pe Fiona, iar spectacolul va avea loc în iunie la Sala Palatului.

„Fiona e romantică şi visează la adevărata dragoste, dar e şi foarte amuzantă şi, deşi poartă un secret major, se adaptează repede la noile situaţii”, spunea ea.

Paginademedia.ro: De unde a venit pasiunea ta pentru muzică şi actorie? Te-a inspirat cineva?

Bianca Purcărea: Toată familia e muzicală. Toţi cântăm, dintotdeauna, pe toate vocile şi pe unde apucăm. Părinţii mei au sesizat că e, totuşi, mai mult decât joaca de-a cântatul şi m-au dus la cursuri de canto, iar actorie am studiat ici, colo, din proprie iniţiativă, în Buzău, la diverse cercuri dedicate elevilor pasionaţi.

Şi cred că un motor au reprezentat telenovelele, care erau nelipsite seara din casa noastră, ca, de altfel, din toate casele romaneşti la începutul anilor 2000. Cântam piesele de intro, apoi interpretam odată cu câte-o Maria Luisa sau Federica Fernanda Isabela Fonseca toate emoţiile prin care treceau ele, deşi… împuşcăturile erau preferatele mele, pentru că puteam exersa trântitul dramatic pe canapeaua cea nouă a părinţilor mei.

Paginademedia.ro: Ai fost la Eurovision, la X-Factor. Cum au fost pentru tine acele momente?

Bianca Purcărea: Intense. Am trăit experienţele acestea la o vârstă la care, atunci, alţi copii aveau alte preocupări şi, în mod evident, mă făceau să mă simt specială, dar şi responsabilă să menţin ştacheta sus.

Aveam 16 ani la Eurovision şi 18 la X-Factor şi mi-au marcat foarte frumos începuturile carierei. Au venit cu lecţii deosebit de preţioase, dar şi cu dorinţe mari.

Paginademedia.ro: Te-ai mai vedea urcând pe o scenă aşa mare?

Bianca Purcărea: Categoric! Acum sunt într-un punct al vieţii mele în care exersez visarea şi punerea de dorinţe, lucru pe care l-am pierdut puţin în ultimii ani, când am descoperit câtă relaxare psihică aduce să mergi odată cu valul, dar scenele mari mi se pare că devin metafore odată cu timpul şi odată cu evoluţia personală.

O scenă mare, pentru mine, acum, reprezintă şi faptul că am un public din ce în ce mai numeros în social media unde îmi creez personaje, unde interpretez tot felul de roluri sau unde transmit tot soiul de mesaje.

Paginademedia.ro: O interpretezi pe Sophie Sheridan în musicalul Mamma Mia. Cum este pentru tine acest personaj, te identifici cu el?

Bianca Purcărea: Sophie a fost primul meu rol jucat pe o scenă în mod oficial, şi nu oriunde, ci pe scena Sălii Palatului.

Am avut ocazia să lucrez direct cu profa de canto a lui Sting şi a lui Chris Martin de la Coldplay, prin mâinile căreia au trecut cele mai mari voci de pe West End, aşa că Sophie şi construirea ei a fost unul dintre cele mai frumoase procese artistice din viaţa mea, de aceea are un loc atât de important şi da, mă identific cu ea, pentru că e curioasă şi curajoasă şi pentru că are o umbră de copilărie care o ghidează în decizii şi în felul în care face lucrurile.

Unde mai pui că, în perioada în care montam spectacolul, unde Sophie îmbracă rochia de mireasă şi merge la altar, aveau loc şi pregătirile pentru propria mea nunta, iar asta a făcut acea perioada cu atât mai speciala şi mai… personală.

Paginademedia.ro: Când va mai fi spectacolul Mamma Mia?

Bianca Purcărea: Întotdeauna anunţăm cu câteva luni înainte, aşa că nu pot decât să vă invit pe paginile de socializare ale musicalului şi veţi afla.

Paginademedia.ro: Ce poţi să ne spui despre Fiona, noul personaj pe care îl vei interpreta în Shrek?

Bianca Purcărea: Ah, Fiona e fantastică! Fiona e o prinţesă închisă din copilărie într-un turn păzit de un dragon şi se hrăneşte numai cu poveştile şi basmele pe care le citeşte, aşa că se aşteaptă ca viaţa ei să se schimbe după ce e salvată de un prinţ călare pe-un cal alb.

Ei bine, ea e salvată de un căpcăun verde şi necizelat, venit alături de un măgar sarcastic. Fiona e romantică şi visează la adevărata dragoste, dar e şi foarte amuzantă şi, deşi poartă un secret major, se adaptează repede la noile situaţii. Este sa-vu-roa-să.

Paginademedia.ro: Când vă apărea acest musical?

Bianca Purcărea: Premiera are loc pe 8 şi 9 iunie în Bucureşti, la Sala Palatului, şi deja pot fi achiziţionate bilete. Vă invit s-o faceţi, va fi un spectacol de milioane.

Paginademedia.ro: De unde îţi vin ideile pentru clipurile tale?

Bianca Purcărea: Din viaţa de zi cu zi, din situaţiile pe care le întâlnesc. Mă inspiră discuţiile cu prietenele mele, gândurile pe care nu le pot rosti, dar pe care le pot transforma în situaţii amuzante din care fiecare e liber să tragă concluzii şi, totodată, mă inspiră chiar reacţiie pe care tocmai materialele mele le stârnesc uneori.

Paginademedia.ro: Şi de unde a apărut Carolina de Barcelona?

Bianca Purcărea: Carolina e primul personaj pe care l-am creat şi nici nu-mi amintesc de unde a venit.

Spaniola am învăţat-o din telenovele, în şcoala primară, apoi familia mea s-a mutat în Barcelona şi am fost expusă la o spaniolă diferită, ceea ce m-a făcut mai atentă la felul în care vorbesc oamenii această limbă.

Şi, pentru că în vizitele la ai mei întâlneam tineri români crescuţi acolo şi care vorbeau limba română cu un puternic accent iberic, m-a…inspirat.

Paginademedia.ro: Care a fost cel mai dificil video de realizat de până acum?

Bianca Purcărea: N-aş putea spune că mi-a ridicat vreunul probleme, pentru că genul meu de content nu constă în elemente tehnice complicate sau programe alambicate; ce fac eu e uşor de transmis sau de realizat chiar dintr-o singură dublă, în funcţie de cum îmi e ziua sau ideea.

Paginademedia.ro: Dar cele mai dificile momente din cariera ta?

Bianca Purcărea: Ca pentru orice artist, cred că pandemia a fost cea mai dificilă perioadă, pentru că ne simţeam concediaţi nu de la un job, ci de la o carieră, de la o menire.

Mi-a luat destul de mult timp să mă redresez şi cred că nu am făcut-o la nivelul la care speram atunci să o fac, dar cariera mea a luat alte turnuri probabil tocmai “din cauza” sau “datorită” acelei perioade şi acelor stări de incertitudine, turnuri care s-au dovedit a fi, de fapt, ceea ce îmi trebuie, îmi place şi-mi vine mănuşă.

Paginademedia.ro: Cum te împarţi între matinalul de la Pro FM, muzică şi activitatea ta din online?

Bianca Purcărea: Toate se leagă! Matinalul nu îmi ocupă, cel puţin deocamdată, fiecare zi a săptămânii, aşa că îmi pot structura cu uşurinţă programul în funcţie de zilele de radio, iar activitatea din online e una care merge organic, uşor şi natural.

Cât despre muzică, atât trupa mea, cât şi celelalte spectacole, deşi ocupă cel mai important loc din inima mea, nu ocupă cel mai mult în program, dar totul se eliberează când e vorba de repetiţii sau reprezentaţii.

Despre Bianca Purcărea: 

  • Este absolventă a Şcolii Naţionele de Studii Politice şi Administrative - SNSPA: Comunicare şi PR
  • Reporter şi scenarist Vorbeşte lumea Pro TV (2021-2023)
  • Coprezentator matinal Pro FM
  • Sophie in Mamma Mia (2018-prezent)
  • Fiona in Shrek
  • Solista trupei Cobzality (2012- prezent)
  • Eurovision (2010)
  • X-Factor (2011)
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus