Skip to main content

TVR vrea să facă show-ul Big Brother cu vedete

 
TVR vrea să facă show-ul Big Brother cu vedete

Comitetul Director al postului public de televiziune a dat undă verde pentru începerea negocierilor pentru organizarea reality show-ului „Big Brother”,  celebrul format de televiziune a fost difuzat pentru prima oară în România în 2003, pe Prima TV, scrie Libertatea.

Publicitate

Show-ul a mai fost organizat timp de două sezoane de Prima TV, dar cu oameni obişnuiţi: primul în 2003, cel de-al doilea în 2004.

Pe scurt, despre celebrul format difuzat de televiziuni celebre din lume: un grup de persoane trebuie să trăiască într-o casă izolată, fără să aibă la dispoziţie televizoare, internet, ziare, ceasuri. 

„Se doreşte relansarea show-ului într-o formulă complet reînnoită, ce are la bază o nouă viziune a formatului prin care se pune accentul pe valoarea umană a fiecărui concurent”, se arată în „Expunerea de motive”, citată de Libertatea. Document ajuns deja pe masa Consiliului Director al Societăţii Române de Televiziune. 

Cei care l-au semnat notează că din noul format:

„Pot decurge teme importante ale societăţii noastre. Solidaritatea feminină, integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi, discriminări rasiale, problema singurătăţii şi fenomenul însingurării, importanţa relaţiilor dintre copii şi părinţi şi traumele care pot avea loc pe parcursul copilăriei precum şi efectele acestora pe termen lung”.

Mai mult se precizează „faptul că în grila SRTv nu există un program complex de reality show cu elemente de divertisment care să corespundă misiunii asumate de SRTv că «trebuie să reprezinte principala sursă de informaţie, educaţie şi divertisment a românilor»”, dar şi că „preocuparea pentru creşterea interesului telespectatorilor pentru programele SRTv şi implicit creşterea audienţei”. 

Dacă s-ar obţine toate aprobările necesare, iar TVR-ul ar bate palma pentru realizarea acestui show de televiziune, atunci totul ar urma să debuteze pe postul naţional în luna septembrie şi să dureze până în decembrie 2023, noteaza sursa citată.

31 de gale live, toate în prime-time, cu difuzare de două ori pe săptămână, cu o durată de 200 de minute fiecare. Apoi să existe 105 episoade cu difuzare zilnică şi o durată de 22 de minute fiecare.  „Programul va fi oferit «la cheie» SRTv”, după cum se precizează în „Scrisoarea de intenţie” primită de TVR, cât şi în „Expunerea de motive”.

                                                               

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus