Skip to main content

Campania „Nu tremur la cutremur” va fi reluată pe TV. 30 de televiziuni vor primi bani pentru a o difuza

 
Campania „Nu tremur la cutremur” va fi reluată pe TV. 30 de televiziuni vor primi bani pentru a o difuza

Campania „Nu tremur la cutremur” va reveni în spaţiul public pentru o perioadă mai lungă, pentru informarea populaţiei, începând de luni, a anunţat miercuri, în şedinţa de Guvern, secretarul de stat din Ministerul de Interne şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, notează G4media.ro.

Publicitate

Campania va fi pe bani, astfel că televiziunile vor fi plătite pentru a difuza spoturile despre cutremur, clipuri care au mai fost în trecut pe TV, dar în regim de gratuitate. 

Beneficiare ale campaniei vor fi televiziuni naţionale şi locale. Arafat a mai precizat că spoturile vor fi difuzate pe un număr de 30 de posturi de televiziune. 

”Campania este sponsorizată pe baza unor contracte de sponsorizare ale IGSU cu diferite firme. Sunt TV naţionale şi locale. Din ce ştiu nu vor fi bani de la guvern. Campania va dura cel puţin câteva săptămâni”, a răspuns Arafat la întrebarea adresată de reporterul Hotnews.

Acesta a mai anunţat şi că a fost reactualizată aplicaţia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, cu mai multe informaţii pentru oameni, despre pregătirile dinainte, în timpul şi după cutremur. ”Oamenii să se informeze înainte”, a fost sfatul secretarului de stat din MAI.

”Am desfăşurat mai multe exerciţii, cel din 2018 a fost amplu, de 5 zile şi pe baza lui am modificat şi legislaţia, am simplificat modul de luare a deciziilor”, a mai precizat acesta.

 

 

 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus