Skip to main content

Popovici, difuzat marţi seară la TVR 1. Ce a spus Dan Turturică despre ratarea primelor zile din Campionatul Mondial de Nataţie

 
Popovici, difuzat marţi seară la TVR 1. Ce a spus Dan Turturică despre ratarea primelor zile din Campionatul Mondial de Nataţie

TVR 1 va difuza, în această seară, Campionatul Mondial de Nataţie, de la Budapesta. Printre probe se află şi cea a românului David Popovici, care s-a calificat cu cel mai bun timp din serii.

Publicitate

Anunţul a fost făcut cu puţin timp înainte de Dan Turturică, preşedintele-director general al Televiziunii Române, printr-o postare pe Facebook.

Competiţiile vor fi transmise începând de marţi seară, 21 iunie, de la ora 19.00.

Dan Turturică: „Nimeni nu a fost interesat să le cumpere“

Şeful TVR a ţinut să ofere mai multe explicaţii cu privire la nedifuzarea competiţiilor de înot din zilele trecute.

„Nimeni nu a fost interesat să le cumpere“, spune el tranşant, enumerând câteva motive vizibile, le spune el:  “înotul nu face audienţă”, “când a dat vreo televiziune românească înot în prime time?”, „nimeni nu a anticipat fenomenul Popovici”.

Însă televiziunea publică a recuperat acest eveniment sportiv, iar românii vor putea urmări în zilele următoare probele în care concurează David Popovici şi Robert Glinţă.

Totodată, Dan Turturică a a anunţat difuzarea pe postul public a Campionatelor Europene de Înot pentru Juniori 2022. Competiţia se desfăşoară în România, în perioada 5-10 iulie 2022.

„Este ultima competiţie pentru juniori la care participă David Popovici. Lui şi celorlalţi sportivi români li se vor alătura cei mai buni înotători juniori ai Europei, care vor concura pentru prima dată în România, la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori, competiţie găzduită la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni“, a adăugat şeful TVR.

Poziţia lui Dan Turturică, preşedintele-director general al Televiziunii Române, pe Facebook:

TVR 1 va difuza, în această seară, începând cu ora 19, mai multe probe de înot din Campionatul Mondial de Nataţie, de la Budapesta, printre care şi semifinala la 100 m liber, în care s-a calificat David Popovici, cu cel mai bun timp din serii.

De ce nu a dat TVR (sau altă televiziune) şi competiţiile din zilele trecute la care au participat David Popovici şi Robert Glinţă? Pe scurt: pentru că acum doi ani, când au fost ofertate iniţial drepturile de difuzare ale acestei competiţii, nimeni nu a fost interesat să le cumpere. Motivele sunt numeroase. Printre cele vizibile: “înotul nu face audienţă,” “când a dat vreo televiziune românească înot în prime time?”, nimeni nu a anticipat ”fenomenul Popovici” şi altelele asemenea. Din păcate, după ce ratezi oferta iniţială, e mai complicat să obţii drepturile de difuzare în buza concursului. Mai ales, pentru o instituţie publică!

Cert este că, pe ultima sută de metri, TVR reuşeşte să recupereze acest eveniment sportiv de anvergură, iar diseară şi în zilele următoare, telespectatorii televiziunii publice vor putea vedea probele în care concurează David Popovici şi Robert Glinţă, dar nu numai.

Şi încă o veste bună, despre o competiţie pe care TVR o va difuza în calitate de partener al Federatiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern:

David Popovici, dar si alţi tineri înotători români de mare valoare, vor concura la începutul lunii iulie la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori 2022, competiţie desfăşurată în premieră în România şi pe care Televiziunea Română o va transmite, în direct, în în exclusivitate, pe TVR 1, în perioada 5-10 iulie 2022.

Este ultima competiţie pentru juniori la care participă David Popovici. Lui şi celorlalţi sportivi români li se vor alătura cei mai buni înotători juniori ai Europei, care vor concura pentru prima dată în România, la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori, competiţie găzduită la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni"

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Paul Paul
    Totally agree, Andrei.
  • Andrei Andrei
    Paul, a fost o intenție de a se înființa TVR Sport pe vremea lui Alexandru Lăzescu, prin 2010. Aș fi de acord cu o asemenea inițiativă. Ar trebui să existe un post care să difuzeze, în primul rând, competițiile INTERNE ale diferitelor sporturi gen handbal, rugby, volei - pe care TVR deja le difuzează - ori sporturi care nu sunt difuzate deloc de vreo televiziune (de exemplu gimnastică, natație, canotaj, atletism, haltere - sporturi la care România are o oarecare tradiție și șanse la medalii la fiecare ediție a JO). La fel cum au italienii RAI Sport + sau ungurii M4 Sport. Costurile cu drepturile de televizare ar fi mici, iar TVR chiar și-ar face rolul de serviciu public, deoarece un asemenea post ar promova și sportul amator și cel de masă.
  • Paul Paul
    Eu cred sincer că TVR ar trebui să facă un canal de sport cu misiunea de a difuza în primul și în primul rând competițiile la care participă românii, indiferent de sport. Că de aia e televiziunea românilor, plătită de români.
    Bre, avem un român în finala de tras cu praștia? Atunci ar trebui să știu sigur că pe TVR Sport pot să îl văd în direct. Bine că avem un haos în grilele canalelor TVR și 5 teritoriale dar nu suntem în stare să avem un canal tematic la TVR.
  • Zic si eu Zic si eu
    Nu știu dacă Turturica este un Pdg bun sau rău dar măcar s-a mișcat în ceasul al 12 lea. Rămâne de văzut dacă a învățat ceva din aceasta lecție sau a fost o întâmplare.
    Asa cum spunea și Andrei mai jos, televiziunea publica trebuie sa servească interesului public și sa ofere cam tot ceea ce este de interes, mai ales când aceste evenimente nu sunt acoperite de televiziunile comerciale. Aici vorbim nu doar de mondiale sau europene ci și de evenimente culturale, sociale, politice. Credeți că Festivalul Enescu "rupe" audientele? Dar trebuiește chiar dacă ( sau tocmai pentru ca) muzica clasica nu aduce audiente.
    Altfel spus, nu ma astept sa liciteze pentru mondialul de fotbal pt ca acesta va fi cu siguranță acoperit de televiziunile comerciale, dar puteau sa dea europene sau mondiale de ritmica, natație, atletism, judo etc...
  • livia pilă livia pilă
    Nu e Chiotea un fel de factotum? Ceva de genul Shaorma cu de toate! El trebuia arătat aseara. Să ne băgăm bine in cap ideea că e șef. Ca se pricepe la toate. Demisia, Turturică!
  • Nea Caisa Nea Caisa
    Oricum si transmisia de ieri a fost o bataie de joc, l-au aratat pe chiotea in loc sa arate finala la 800m (care a fost probabil printre cele mai spectaculoase la JO si foarte spectaculoasa si acum) si, bineinteles, s-a intrerupt imediat dupa semifinala lui popovici.
  • Dan SALCEA Dan SALCEA
    Cat de penibil este dl. Turturica! Pai nu e șef la Sport inegalabilul dr. CHIOTEA? Un vizionari un fel de Carmen Harra în pantaloni. Dl. Turturica ne face sa o regretam pe Doina Gradea. Deja ne pregătim de eșecul TVR INFO. O păsărica a lui Turturica. Și a șefilor lui din PNL.
  • 2mai 2mai
    "[...] din păcate, după ce ratezi oferta iniţială, e mai complicat să obţii drepturile de difuzare în buza concursului."
    Și la câteva ore după aurul la 200, brusc nu a mai fost complicat.
    Adică ce nu s-a putut face într-un an înaintea competiției (pentru că a fost 'complicat'), s-a putut face în câteva ore, dar după ce TVR deja ratase aurul.
    Numai pentru minciuna asta ordinară Turturică ar trebui să zboare din funcție, împreună cu toate clanurile familiale de la redacția de sport.
    Dar la noi așa e, incompetența te ridică, nu te coboară.
  • Andrei Andrei
    În mai puțin de 12 luni de când a preluat mandatul, domnul Dan Turturică reușește să se afirme ca fiind cel mai slab PDG pe care l-a avut TVR. Ceea ce trebuie să recunoaștem că e o realizare, având în vedere ce personaje s-au perindat pe acea funcție.

    Principala grijă pe care o are domnul Turturică în comunicatul domniei sale e să invoce greaua moștenire. Ca de obicei, cei de dinainte sunt de vină. Cred că puțin i-a lipsit să menționeze ceva și de PSD. Referitor la argumentele pe care le prezintă, doresc să fac următoarele comentarii:

    - “înotul nu face audienţă”. Îl anunț pe domnul Turturică și pe șefii din TVR, care probabil încă nu au aflat, că TVR este un serviciu public. Scopul TVR nu este să facă audiență. Dar stați liniștiți, deoarece voi vă folosiți pe deplin de această prerogativă de a nu fi constrânși de rezultatele de audiență! Nu există riscul să faceți un rating mai mare de 3% nici din greșeală.

    - “când a dat vreo televiziune românească înot în prime time?”. TVR cam difuza, în mod tradițional, campionatele mondiale și europene de natație, gimnastică, o bună perioadă și cele de atletism șamd. Cred că domnul Turturică nu s-a mai sinchisit să se uite la TVR de la Revoluție încoace. Cel puțin mie îmi lasă impresia că e parașutat pe o funcție de care nu îi pasă și nici măcar nu se obosește să mimeze interesul față de funcție. Această părere mi-am format-o pentru prima dată în urmă cu niște luni, când domnul Turturică anunța relansarea TVR Info spunând că speră să ajungă la un acord cu operatorii de cablu, când oricine a avut o minimă tangență cu mass media a auzit de principiul must carry și că TVR beneficiază prin lege de distribuție garantată prin cablu.

    -„nimeni nu a anticipat fenomenul Popovici”. Probabil nimeni din TVR. Nici nu prea avea cine, dacă toți angajații de acolo își fac treaba cu la fel de mult interes pentru profesie precum și-o face domnul Turturică. Probabil prin redacția Sport nici nu s-a auzit de David Popovici. Cine, cum și în ce context să fi auzit? Doar nu în contextul evoluției remarcabile pe care sportivul nostru a avut-o la JO de la Tokyo, competiție pe care TVR a transmis-o cu țârâita, într-un dispreț absolut față de telespectatorii din România.

    GSP scrie că TVR a plătit, până la urmă, pentru acest Campionat Mondial de natație, între 10.000 și 15.000 de euro. Asta pentru întreaga competiție! TVR și-ar fi scos banii ăștia doar din difuzarea publicității înaintea finalei de 200 de metri. Ba, mai mult: sunt aproape convins că s-ar fi găsit o casă de pariuri care să finanțeze integral acest cost, iar publicitatea pe care ar fi încasat-o TVR ar fi fost venit suplimentar. În plus, TVR și-ar fi făcut publicitate gratis la jurnalele de sport de la televiziunile particulare, care ar fi preluat imaginile de la televiziunea publică. În aceste condiții consider că, prin nedifuzarea de la bun început a acestui campionat mondial, TVR a suferit un prejudiciu. Astfel că domnul Turturică ar trebui să își pună cenușă în cap și ar face bine să înceapă să îl intereseze ce e de fapt o televiziune publică și cu ce se mănâncă, în loc să caute scuze și să dea vina pe greaua moștenire. Totuși, niște sancțiuni administrative vor fi aplicate în acest caz?
  • circo circo
    pentru declaratia `Nimeni nu a fost interesat să le cumpere`, toata redactia sport din TVR ar trebui data afara. Cum sa fii la sport si sa nu te intereseze drepturile la Mondialul de natatie, la Mondialul de atletism, la Mondialul de gimnastica...
  • Sobeasobysobell.blogspot.com Sobeasobysobell.blogspot.com
    Ați văzut noua mea postare de pe blogul meu?
  • B.A.M B.A.M
    @abc+, se discuta despre el, dar în cadrul știrilor SPORTIVE!!!! Acum că aceste grupaje nu mai prind ca acum 10-20 de ani, NU e vina televiziunilor, ci a telespectatorilor că și-au schimbat preferințele!
  • abc+ abc+
    Acum toți vorbesc despre el, dar înainte de aseară nici nu era băgat în seamă!
    Dacă nu lua aurul, era necunoscut pentru televiziunile mari. Bine că se discută non-stop despre nonvalorile României, dar despre oamenii care MERITĂ SĂ FIE CUNOSCUȚI ȘI AJUTAȚI, nu se discută! Oamenii care schimbă România sau duc numele “România” în străinătate.
  • jk jk
    Interesant Soby.Dar pentru Pagina de Media mai de interes ar fi doar Accesul,poate si Nasul
  • jk jk
    Daca nu facea Popovici performanta de aseara nici ca l-ati mai fi preluat

Trimite un comentariu

sus