Skip to main content

INTERVIU. Carla Tănasie, de la Digi24, are un podcast. „Este mult Deep fake, iar oamenii ajung să cumpere tot felul de tratamente „minune” sau ajung să creadă că se pot vindeca cu ceai”

 
Carla Tănasie, jurnalist Digi24
Carla Tănasie, jurnalist Digi24

INTERVIU. Podcast. Carla Tănasie, jurnalista specializată pe Sănătate la Digi24, va fi gazda unui podcast.

Publicitate

Noul proiect se numeşte Doc Talk şi va disponibil pe YouTube, pe platformele de Podcast Spotify şi Apple, dar şi pe site-ul digi24.ro, în varianta video. Podcastul va fi difuzat şi la postul de televiziune Digi24, dar vor fi doar fragmente din interviu.

Doc Talk va debuta săptămâna viitoare şi vor fi invitaţi medici, pacienţi şi profesionişti din diverse domenii legate de sănătate.

„Podcastul vine în întâmpinarea unei nevoi în creştere în mediul online, unde site-urile obscure abundă şi conţinutul lor este uneori periculos pentru sănătatea celor care cred informaţiile respective, deoarece sunt false”, a povestit jurnalista pentru Paginademedia.

Carla Tănasie lucrează în presă de peste 17 ani şi a intrat în echipa Digi24 în anul 2012.

Detalii despre noul proiect, în interviul de astăzi cu jurnalista Carla Tănasie:

Paginademedia.ro Ce vom vedea la podcastul Doc Talk?
 
Carla Tănasie: La podcastul Doc Talk veţi găsi informaţii despre sănătate. Acesta vine în întâmpinarea unei nevoi în creştere în mediul online, unde site-urile obscure abundă şi conţinutul lor este uneori periculos pentru sănătatea celor care cred informaţiile respective, deoarece sunt false. Este mult Deep fake, iar oamenii ajung să cumpere tot felul de tratamente "minune" sau ajung să creadă că se pot vindeca cu ceai.
 
Prin intermediul acestui podcast săptămânal, mi-am propus să aduc în prim-plan informaţii corecte şi de încredere, iar cei care le caută în online să ştie că au unde şi că există această platformă de unde îşi pot lua informaţii 100% corecte. 
 
Voi avea invitaţi în mare parte medici, dar şi pacienţi cu poveşti inspiraţionale sau profesionişti din diverse domenii legate de sănătate. Este un proiect care sper să ajute oamenii să facă alegeri corecte pentru sănătatea lor.
 
Este nevoie ca medicii care îşi practică meseria cu bună-credinţă să aibă unde să se exprime într-un mediu prietenos cu publicul, pentru că partea de fake şi-a făcut loc şi chiar a invadat mediul online, iar vocea profesioniştilor lipseşte. 
 
 
Paginademedia.ro: Când se va lansa podcastul?
 
Carla Tănasie: Săptămâna viitoare şi vă invit să îl urmăriţi, pentru că îi voi provoca pe invitaţii mei să ne spună şi cine sunt ei, cum au ajuns medici. Îmi doresc să ii cunoaştem şi dincolo de profesia lor. 
 
Paginademedia.ro: Este un proiect personal sau este un produs Digi24?
 
Carla Tănasie: Este un proiect Digi24. Ideea iniţială a fost să fie un proiect personal, pentru că nu ştiam dacă pot să-l implementez la Digi24. Dar după o discuţie cu coordonatorii redacţiei, au spus că se poate realiza la Digi24 şi m-am bucurat.
 
Paginademedia.ro: Cine vor fi invitaţii primului episod?
 
Carla Tănasie: Va fi un singur invitat. Formatul este cu un singur invitat. Este o surpriză. Vă invit să urmăriţi prima ediţie a Doc Talk. Vă spun doar că este un doctor care revine în spaţiul public după mai mult timp. Este o voce în Sănătate care a contat şi contează foarte mult. Şi mă bucur că a acceptat invitaţia mea.
 
 
Paginademedia.ro: Va fi un invitat permanent sau de fiecare dată va fi altcineva?
 
Carla Tănasie: Nu va fi un invitat permanent. Fiecare episod va avea un alt invitat.
 
Paginademedia.ro: Unde îl vom vedea. Va fi şi pe YouTube?
 
Carla Tănasie: Va fi pe YouTube, pe platformele de Podcast Spotify şi Apple, dar şi pe site-ul digi24.ro, varianta video.

Despre Carla Tănasie:

  • A fost prezentator şi reporter la televiziunea locală Gorj TV
  • A lucrat la mai multe televiziuni locale din Târgu - Jiu şi Timişoara
  • Este corespondent la Digi 24 din 2012
  • Lucrează în presă de 17 ani

Citeşte şi: Minutul Paginademedia. Carla Tănasie, despre cel mai dificil moment: "Am crezut că nu o să mai pot să apar niciodată la TV. Am vrut să îmi dau demisia. Aşa mi se părea normal"

 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus