Skip to main content

Când presa (mai) contează. Medicul Cătălin Cîrstoiu, scos din cursa pentru Primăria Capitalei după dezvăluirile HotNews. PSD şi PNL merg cu candidaturi separate

 
Când presa (mai) contează. Medicul Cătălin Cîrstoiu, scos din cursa pentru Primăria Capitalei după dezvăluirile HotNews. PSD şi PNL merg cu candidaturi separate

Cum a dus presiunea pusă de presă la schimbarea candidatului PSD-PNL la Primăria Capitalei. După o şedinţă-maraton de peste 14 ore, liderii coaliţiei au decis să renunţe la candidatul comun, medicul Cătălin Cîrstoiu, şi să meargă pe drumuri separate în ce priveşte candidaturile pentru Primăria Capitalei, anunţă HotNews, care citează surse apropiate discuţiilor. 

Publicitate

Decizia de ultim moment vine după dezvăluirile jurnaliştilor de la HotNews şi presiunea pusă apoi de întreaga presă. 

Totul a început pe 8 aprilie, după ce HotNews a dezvăluit că Cîrstoiu este acuzat de incompatibilitate într-un raport al Corpului de Control al Guvernului din 2020, pentru că a fost manager la stat şi a profesat la clinica Anemona Med, deţinută de familia sa. Conform aceluiaşi raport, „managerii de spitale nu pot derula nicio activitate remunerată sau neremunerată în afara spitalului, ci doar în unitatea pe care o conduc, cu respectarea programului”. 

Prima reacţie după dezvăluirile HotNews a fost ca medicul Cătălin Cîrstoiu să atace cu un neadevăr. Cîrstoiu a spus în aceeaşi zi, 8 aprilie, într-o conferinţă de presă, că jurnalista care semna investigaţia l-ar fi contactat cu o zi înainte spunând că „îi pare rău ce scrie şi că nu crede ce scrie”.

Afirmaţiile au fost uşor demontate în aceeaşi zi, după ce HotNews a publicat capturi cu schimbul de mesaje dintre Cătălin Cîrstoiu şi jurnalista Mirela Neag, care îl contactase pentru un punct de vedere. În realitate, Mirela Neag îşi ceruse scuze pentru că îl deranjează duminica. 

Câteva ore mai târziu, Cîrstoiu spunea la Romania TV a interpretat greşti mesajul jurnalistei. „E o eroare pe care mi-o asum. Omorâţi-mă, asta e!”

Medicul Cîrstoiu a ajuns chiar să fugă de jurnalişti pentru a evita întrebările repetate ale jurnaliştilor despre clinica particulară deţinută de familia sa. 

HotNews a continuat investigaţia despre medicul Cătălin Cîrstoiu şi a venit cu noi dezvăluiri. Mesaje de la foşti pacienţi ai medicului, care erau redirecţionaţi de la Spitalul Universitar, la Anemona Med, clinica unde consultaţiile au costat pe unii pacienţi între 450 şi 750 de lei.

Bulgărele de zăpadă creat în jurul lui Cîrstoiu a dus la o reacţie publică din partea liderului PSD, Marcel Ciolacu. „Cred ca nu putem merge mai departe dacă nu lămureşte acuzaţiile. Să explice bucureştenilor”. 

Conferinţa lui Cîrstoiu a avut loc vineri seara, pe 19 aprilie, şi a complicat şi mai tare situaţia pentru medicul Cătălin Cîrstoiu.

Întrebat de ce le recomanda pacienţilor să meargă la Anemona Med, managerul spitalului Universitar a răspuns:

„Pacienţii se duc unde se simt în siguranţă”.

Întrebat de o jurnalistă Digi24 dacă pacienţii nu se simt în siguranţă de spitalul manageriat de el, acesta a spus că s-a referit la situaţia generală. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus