Skip to main content

Jurnalistul Cătălin Striblea întrerupe colaborarea cu GSP: „Cei care m-au invitat să scriu acolo au fost îndepărtaţi sau au ales să plece”

 
Jurnalistul Cătălin Striblea întrerupe colaborarea cu GSP: „Cei care m-au invitat să scriu acolo au fost îndepărtaţi sau au ales să plece”

Jurnalistul Cătălin Striblea, realizator de emisiuni la Europa FM, anunţă că întrerupe şi el colaborarea cu Gazeta Sporturilor, publicaţie la care a semnat mai multe texte de opinie în ultimii ani. 

Publicitate

Plecarea sa vine după ce mai multe nume din conducerea editorială au fost îndepărtate toamna trecută, printre care redactorul-şef Cătălin Ţepelin şi directorul editorial Cătălin Tolontan.

Rumoarea creată în jurul plecării lui Ţepelin şi reacţiile vehemente ale colegilor de redacţie care a acuzat presiuni din partea industriei de jocuri de noroc au fost urmate de închiderea ziarului. 

Striblea spune că motivele plecării sunt atât îndepărtarea unor jurnalişti din echipa ziarului precum şi apropierea de industria pariurilor. „Aici nu suntem pe aceeşi pagină”, a subliniat Striblea. 

„O publicaţie înseamnă însă, dincolo de siglă, şi oamenii care o alcătuiesc. Cei care m-au invitat să scriu acolo au fost îndepărtaţi sau au ales să plece. Sunt jurnalişti în care am încredere şi ale căror scrieri şi anchete le-am citit de-a lungul timpului. Am scris la Gazetă şi pentru că semnăturile lor contau pentru mine”, a anunţat Cătălin Striblea într-o postare pe Facebook. 

 „Mai mult, datele publice prezentate de cei plecaţi arată că Gazeta are o abordare a industriei pariurilor diferită de ceea ce cred eu. Aici nu suntem pe aceeaşi pagină. Cred că această industrie perturbă major spaţiul public românesc şi că trebuie reglementată mult mai puternic. Acesta este alt motiv de despărţire”, a mai adăugat Striblea. 

Şi gazetarul Cristian Tudor Popescu, care scria opinii în paginile ziarului de sport, a anunţat încă de la început de octombrie că nu va mai scrie în ziar. 

„În semn de solidaritate faţă de Cătălin Ţepelin şi cu părerea de rău a despărţirii de cititori, încetez să mai public în Gazeta Sporturilor”, a spus gazetarul. 

Cătălin Striblea, anunţul integral: 

Din 2024 nu voi mai scrie la Gazeta Sporturilor. Am anunţat astăzi redacţia despre hotărârea mea.

Am visat din adolescenţă să pot face asta şi sunt onorat că am fost găzduit în paginile sale. Secţia de opinii a Gazetei a cuprins de-a lungul anilor semnături celebre şi texte importante. Şi cred c-a şlefuit în mare măsură spaţiul public românesc. Pentru mine a  fost un spaţiu liber în care am scris despre sport şi rolul său în societate. Mulţumesc pentru găzduire.

O publicaţie înseamnă însă, dincolo de siglă, şi oamenii care o alcătuiesc. Cei care m-au invitat să scriu acolo au fost îndepărtaţi sau au ales să plece. Sunt jurnalişti în care am încredere şi ale căror scrieri şi anchete le-am citit de-a lungul timpului. Am scris la Gazetă şi pentru că semnăturile lor contau pentru mine.

Mai mult, datele publice prezentate de cei plecaţi arată că Gazeta are o abordare a industriei pariurilor diferită de ceea ce cred eu. Aici nu suntem pe aceeaşi pagină. Cred că această industrie perturbă major spaţiul public românesc şi că trebuie reglementată mult mai puternic. Acesta este alt motiv de despărţire.

În continuare, în secţia de opinii sunt oameni pe care-i respect şi pe care o să-i citesc cu mare plăcere şi încredere. Le doresc succes şi mulţumesc pentru colegialitate.

Despre sport voi scrie şi voi vorbi în continuare pe mediile cunoscute: blogul meu, Vorbitorincii şi vlogul de la Sport Extra.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus