Skip to main content

VIDEO. Plecare-şoc de la Gazeta Sporturilor. Cătălin Ţepelin, dat afară de la Gazeta. Jurnalistul a părăsit redacţia în aplauzele colegilor. Are legătură cu industria pariurilor sportive?

 
VIDEO. Plecare-şoc de la Gazeta Sporturilor. Cătălin Ţepelin, dat afară de la Gazeta. Jurnalistul a părăsit redacţia în aplauzele colegilor. Are legătură cu industria pariurilor sportive?

Plecare-şoc din redacţia Gazetei Sporturilor. Cătălin Ţepelin, redactor-şef al ziarului din 2018, a părăsit astăzi redacţia publicaţiei sportive. 

Publicitate

Anunţul a fost făcut de Cătălin Tolontan, director editorial al Ringier, cel care a condus Gazeta înaintea lui Ţepelin. Tolontan menţionează în postarea sa că Ţepelin a părăsit redacţia „după o decizie a patronilor elveţieni”. 

Redacţia a postat inclusiv un film cu plecarea în aplauze din redacţie, în aplauzele colegilor, a lui Ţepelin.

UPDATE. Concedierea intempestivă a lui Cătălin Ţepelin vine şi în contextul în care GSP a găzduit un editorial dur al lui Cătălin Tolontan (coordonator editorial) la adresa firmelor de pariuri. "Prin complicitatea clasei politice, păcănele şi pariurile au luat prizoniere segmente ale societăţii şi au dereglat instrumente de control democratic", scria Tolontan.

Tolontan cita în editorial şi un text al lui Cătălin Ţepelin din luna februarie: ”Casele de pariuri nu mai au mult timp la dispoziţie, e momentul să deschidă ochii. Societatea le blamează, uneori de-a valma, fără nuanţe, aşa cum se întâmplă când se urnesc mişcările tectonice”.

Din textul lui Tolontan: "Ţepelin a analizat raportul industriei cu societatea, explicând din interiorul lumii sportului cum ”atitudinea de industrie gigantică şi opacă” a jocurilor de noroc le va aduce pierderi majore în timp, mai ales dacă “ele nu renunţă la comportamentul în forţă, uneori impertinent şi lipsit de etică, si dacă nu susţin mişcări ample pentru educarea publicului şi protejarea celor vulnerabili la adicţie”.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, concedierea lui Ţepelin nu ar fi străină de industria jocurilor de noroc. La o simplă căutare pe site-ul GSP, casele de pariuri au o serie de advertoriale în publicaţia sportivă, iar multe bannere publicitare promovează companii de jocuri de noroc şi case de pariuri. 

CITEŞTE ŞI: Cătălin Ţepelin, despre concedierea de la GSP şi un episod din august: „Am transmis că (...) nu vrem să arătăm conducerii, înainte de publicare, articolele “sensibile” despre industria pariurilor, de exemplu. Ni s-a replicat că nu e cazul"

Cătălin Ţepelin lucra de peste 20 de ani la Gazeta Sporturilor, publicaţie la care a avut de-a lungul timpului mai multe roluri. A pornit ca reporter, şef de secţie, project manager şi digital manager. 

În anul 2018 a preluat de la Cătălin Tolontan conducerea editorială a Gazetei Sporturilor. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus