Skip to main content

Una dintre cele mai mari publicaţii din Brazilia, interviu cu Cătălin Tolontan despre filmul Colectiv: „Fiecare investigaţie mare a început dintr-o ştire mică”

 
Una dintre cele mai mari publicaţii din Brazilia, interviu cu Cătălin Tolontan despre filmul Colectiv: „Fiecare investigaţie mare a început dintr-o ştire mică”
Jurnaliştii de la publicaţia braziliană Folha de São Paulo au dedicat o pagină din ziar documentarului Colectiv, care a fost nominalizat la Premiile Oscar din acest an, scrie GSP.ro.
Publicitate
 
Cătălin Tolontan a avut o discuţie cu jurnalistul braziian João Gabriel prin videoconferinţă, chiar înainte de Gala de decernare a Premiile Oscar, care va avea loc în dimineaţa zilei de luni, 26 aprilie.

Ce i-a spus Tolontan jurnalistului brazilian? Ideile, pe scurt, în continuare:

- „Este mai uşor să rezişti presiunii din partea Guvernului şi a marilor companii farmaceutice, deoarece niciun guvern sau nicio companie nu pune mai multă presiune decât fanii fotbalului.”

 
- „Pentru mine, ca jurnalist, nu contează dacă eşti unul sportiv sau politic. În primul rând eşti un jurnalist care aduce ştiri. Iar fiecare investigaţie mare a început dintr-o ştire mică. Plus foarte multă curiozitate.”
 
- „Scopul filmului este de a urmări responsabilitatea Guvernului, iar acest lucru este sarcina tuturor jurnaliştilor”
 
- „Principala problemă în acest moment, nu doar pentru jurnalismul sportiv, nu doar pentru jurnalism în general, ci în viaţa noastră, sunt ştirile false. Dacă eşti un profesionist, în orice domeniu, şi nu eşti suficient de puternic să rezişti publicului, atunci te pierzi! Iar dacă ţi-e frică de comentariile publice, eşti pierdut.”
 

Interviul complet se poate citi pe GSP.ro.

 
Filmul „Colectiv” a fost nominalizat la Premiile Oscar la categoriile „Cel mai bun documentar” şi „Cel mai bun film străin”.
 
 
 
Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus