Skip to main content

Istoria pe TV a chefilor Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu. Cum au debutat?

 
Mona Segall este producătoarea care i-a descoperit pe cei trei chefi, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu (de la stânga la derapta) / colaj: Paginademedia.ro cu fotografii: Antena 1 & arhiva personală
Mona Segall este producătoarea care i-a descoperit pe cei trei chefi, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu (de la stânga la derapta) / colaj: Paginademedia.ro cu fotografii: Antena 1 & arhiva personală

După anunţul-şoc făcut de Antena 1, care încetează contractul cu cei trei Chefi la cuţite, Paginademedia.ro vă spune povestea colaborării dintre producătoarea Mona Segall şi Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu,

Publicitate

Chefii Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu au debutat la Pro TV, în martie 2012, unde au fost, timp de trei sezone, juraţi la MasterChef, primul cooking show de mare anvergură pentru televiziune. Cei trei au fost descoperiţi de producătoarea Mona Segall, aceeaşi care a realizat şi Chefi la cuţite pentru Antena 1, li nu numai... Paginademedia.ro vă prezintă în continuare istoricul celor trei chei la TV.

Primele trei sezoane MasterChef de la Pro TV, care au fost cu chefii Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu, au început primăvara şi s-au difuzat astfel: 20 martie - 6 iunie 2012 (sezonul I), la 5 martie - 28 mai 2013 (sezonul II) şi la 18 martie - 10 iunie 2014 (sezonul III).

Au debutat la Pro TV, în martie 2012

Explicaţie foto - Chefii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, pe vremea când erau juraţi MasterChef 

După ce au plecat de la Pro TV, MasterChef s-a mutat toamna, apoi iarna, şi a mai durat până în 2022 – s-au mai difuzat încă cinci sezoane, timp în care echipele de juraţi s-au tot schimbat. Patrizia Paglieri, Adrian Hădean şi Florin Scripcă au fost bucătarii din sezoanele 4 şi 5, Răzvan Exarhu, Samuel le Torriellec şi Liviu Popescu au fost juraţii din sezonul 6, Joseph Hadad, Silviu Chelaru şi Cosmin Tudoran au fost în sezonul 7, iar în ultimul sezon, cel cu numărul 8 Joseph Hadad a avut alţi doi colegi de jurizare: Silviu Chelaru şi Cosmin Tudoran.

În 2014, după 3 sezoane la Pro TV, s-au mutat la Antena 1

Explicaţie foto - Prima emisiunea pe care au realizat-o la Antena 1 a fost Hells Kitchen  Iadul bucătarilor, care a debutat în toamna lui 2014

Încă din primăvara lui 2014, când la Pro TV MasterChef era în plin sezon, apar primele zvonuri potrivit cărora chefii Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu se mută la postul concurent, Antena 1. Prima dată după mutare au fost protagoniştii show-ului intitulat Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor, după un format TV culinar american creat de celebrul bucătar Gordon Ramsay.

Primul sezon Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor a debutat la Antena 1 la 22 septembrie 2014, la o săptămână după ce a debutat la Pro TV primul sezon MasterChef cu noua echipă de juraţi. Nu a reuşit să facă nici jumătate din audienţele înregistrate de show-ul de la Pro TV, aşa că a fost mutat.

Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor a fost prezentat de Virgil Mănescu şi a avut parte doar de două sezoane.

În 2016 Antena 1 a găsit un alt format pentru cei trei chefi, intitulat Chefi la cuţite şi realizat tot de Mona Segall, producătoarea care i-a descoperit şi lansat la Pro TV şi care apoi i-a adus la postul concurent, unde s-a mutat.

Chefi la cuţite a avut până acum 11 sezoane. Conform formatului, fiecare dintre chefi a coordonat câte o echipă de bucătari, ceea ce înseamnă că la final câştigul era atribuit şi juraţilor.

Astfel, chef Sorin Bontea a câştigat cele mai multe sezoane, 6 la număr (1, 4, 6, 8, 10 şi 11), chef Cătălin Scărlătescu a câştigat trei (3, 7 şi 9), iar chef Florin Dumitrescu a câştigat doar de două ori (sezoanele 2 şi 5).

Chefi la cuţite a prezentat primele opt sezoane de Gina Pistol, apoi a fost înlocuită pe perioada sarcinii şi postnatale de Irina Fodor. Gina a revenit la prezentare în sezonul 10.

Au realizat 11 sezoane Chefi la cuţite la Antena 1

Explicaţie foto - Show-ul Chefi la cuţite a debutat în 2016 la Antena 1 şi a avut cu chefii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlăteswcu 11 sezoane

CITEŞTE ŞI

Anunţ-şoc la Antena 1. Toţi trei Chefii la Cuţite, Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea ies din show

Prima reacţie pe Facebook a lui Chef Florin Dumitrescu după anunţul Antenei 1 că va schimba juriul Chefi la Cuţite. Sute de mesaje de susţinere pentru Chefi

 

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus