Skip to main content

România s-a calificat, în sfârşit, la Euro 2024. Cine va transmite competiţia?

 
Foto: Facebook Echipa Naţională a României
Foto: Facebook Echipa Naţională a României

După o victorie neaşteptată, România se califică în competiţia Euro 2024, ce se va desfăşura vara viitoare în Germania. Competiţia va debuta pe 14 iunie şi se va încheia pe 14 iulie 2024. 

Publicitate

România la Euro 2024 înseamnă şi audienţe bune pentru televiziunea care difuzează partidele de fotbal, dar şi, desigur, bani mai mulţi din publicitate. 

Citeşte şi: AUDIENŢE Israel - România. Meciul care a adus calificarea i-a ţinut în faţa televizoarelor pe români pe Prima TV. Primul loc, peste America Express

Dacă preliminariile Euro 2024 au fost împărţite între Antena 1 şi Prima TV, meciurile de la Euro 2024 (ca şi pe cele din 2028) vor fi transmise de Pro TV, care a achiziţionat drepturile de ani buni deja. 

Ultima dată când România a participat la Euro a fost în 2016, când naţionala noastră a deschis campionatul, cu primul meci jucat cu ţara-gazdă, Franţa. 2016 a fost primul an când Pro TV a avut drepturile pentru campionatul european de fotbal şi nu a regretat deloc. 

Meciul România - Franţa, din deschiderea Euro 2016, a fost urmărit atunci de peste 4,5 milioane de români, în timp ce finala a fost urmărită de peste 3,2 milioane de români. Găsiţi AICI audienţele tuturor meciurilor de la Euro 2016. 

Încasările Pro TV din publicitatea de la Euro 2016 au fost pe măsura audienţelor. Din estimările făcute de Paginademedia.ro la momentul respectiv, postul de televiziune a câştigat în jur de 4,5 milioane de euro din publicitatea difuzată în timpul partidelor, dublu faţă de cât au plătit atunci pentru drepturile de difuzare. 

Şi o paranteză, dacă atunci casele de pariuri aveau interzis să difuzeze publicitate la TV în timpul zilei, între timp legislaţia audiovizuală s-a modificat, şi de câţiva ani reclamele la păcănele au voie în timpul competiţiilor sportive în direct. 

Pro TV a avut şi drepturile pentru Euro 2020, eveniment care a avut loc în 2021 (din cauza pandemiei), însă fără România în competiţie. Cifrele de audienţă nu am mai fost însă la fel de spectaculoase. Postul de televiziune abia a atins două milioane de telespectatori, la nivel naţional, cu câteva dintre meciurile difuzate. Cifrele tuturor partidelor de la Euro 2020, AICI.

Citeşte şiAUDIENŢE Israel - România. Meciul care a adus calificarea i-a ţinut în faţa televizoarelor pe români pe Prima TV. Primul loc, peste America Express

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus