Skip to main content

Undă verde de la CNA pentru un canal de filme asiatice. S-a acordat licenţa

 
Undă verde de la CNA pentru un canal de filme asiatice. S-a acordat licenţa

Un nou post de filme se pregăteşte să intre pe piaţa TV de la noi. Va avea specific asiatic, cu pelicule din ţări ca Turcia, Israel şi ţările arabe, printre altele. 

Publicitate

Se va numi CinemaAsia, iar CNA i-a acordat astăzi licenţă audiovizuală. 

Noul post face parte din grupul Clever, al lui Adrian Tomşa, prin firma Diplomatic Digital SRL. 

„Va fi un canal de filme din Asia, cu inserţii de filme europene. Numim doar câteva ţări: Turcia, Israel sau ţările arabe, printre altele. De asemenea, Irina Margareta Nistor este o colaboratoare a postului nostru”, au spus oficialii postului în faţa membrilor CNA. 

Vor fi investiţi peste 23.000 de euro în echipamente, iar aproximativ 60.000 se vor duce anual pentru cheltuielile de producţie

De notat că Tomşa mai deţine şi licenţele pentru Cinemaraton şi CinemaEst (care şi-a schimbat numele recent din ComedyEst). 

Tomşa a preluat posturile în toamna anului 2020, după cum şi Paginademedia.ro a notat la vremea respectivă


Citeşte şi: Adrian Tomşa, noul patron Prima, preia trei posturi de filme. Apare şi un nou canal de sport în portofoliul Look


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Eu Eu
    Când am văzut titlul, am crezut că e vorba și de filme japoneze, coreene, chinezești. Sunt o mulțime de pelicule vechi și noi la care nu ni se oferă accesul, cu toate că ar fi interesant să descoperim și altfel de culturi în afară de ce tot vedem în filme turcești, indiene etc. Dar asta e, atât se poate.
  • Sylvya Sylvya
    Accesul direct a fost pe 3 la Antena Stars. Publicul comercial, peste Kanal D. Nu se scrie? E totuși ceva...
  • NuAmBani nam nam NuAmBani nam nam
    atat a investit si la Prima tv, fo 90.000 de euro. Un mare investitor doar cand vine vorba de urlat si injurat angajatii. in rest doar figuri, pretentii si alte figuri. nu au programe, nu au investit in nimic, dar se dau mari ca mai deschid o statie cu un calculator cumparat la mana a 3-a si investitii in productie de 60000 euro/an. o ora de las fierbinti costa mai mult decat marea lor investitie dar asta e nivelul. Bani sa cumpere filme nu au spus ca au dar pun un filtru mai inchis si pun in reluare ce produc la Prima. Rupere o sa fie cu audientele, rupere. O sa se bata toate firmele indiene sa cumpere publicitate…
  • Cristi Cristi
    @B.A.M. În anii 2000, Prima TV se lupta la egal cu Antena 1 și Pro TV, prin formate celebre ca "Big Brother, Star Factory, Megastar, Banc Show, Copiii spun lucruri trăznite, Vrei să fii miliardar?, Schimb de mame, 112 - Poliția în acțiune, Trăsniți în N.A.T.O., Mondenii". Câteva formate au făcut primul pas pe la Prima: "Flavours - 3 bucătari", "Cireașa de pe tort" (cooking), Miss Fata de la Țară (format original românesc), S.O.S. - Salvați-mi casa (un fel de Visuri la cheie de pe Pro), Trădați în dragoste (primul reality-show cu Ernest care a deschis piața emisiunilor de gen, în 2006 - al doilea an, în 2007, Antena 1 copia formatul prin "Test de fidelitate"), Supernanny cu Irina Petrea, Te crezi mai deștept? cu Virgil Ianțu, Curat Murdar, Cash Taxi cu Gabi Jugaru, Spaima șoselelor, Bătălia sexelor, Nuntă în 48 ore, O vreau pe mama înapoi etc.

    Cea mai bună perioadă pt. Prima a fost în anii 2000 + perioada SBS până-n 2013. Cel puțin, cât timp a fost sub umbrela SBS s-a văzut de la o Poștă că e coordonat de un grup media internațional. După ce a revenit la Burci în 2014, a scăzut calitativ, dar nu atât de rău așa cum arată AZI.
  • B.A.M B.A.M
    @Cristi, la câți oameni s-au uitat la Prima TV în ultimii ani, introducerea numelui în siglă NU e ceva rău. (Dar nici wow, cum spui tu.)
    Spun aceasta pentru că cei mai în vârstă au cam uitat de Prima TV, iar tinerii nu au prins-o în epoca de glorie ca să știe de el.
    Intenția e bună, dar efectele sunt limitate!
  • Cristi Cristi
    Nu s-a schimbat nimic în noua siglă Prima, doar vor adăuga textul "PRIMATV" dedesubt, cum a mai fost din 2004.

    Cu Călinescu în prime-time, unii poate confundă vremurile și au impresia că suntem încă în perioada analogicului, să nu ghicim canalul pe care ne aflăm. Audiențele vor bubui odată cu introducerea denumirii canalului sub siglă.
  • Soby Soby
    @jk Am văzut-o acum. Este tot cea care este folosită din 2021, dar modificată.

    Am văzut la galeria de la ședința CNA de astăzi.
  • jk jk
    Nu stiu Soby,nu am fost pe faza,atat am vazut ca au cerut schimbarea
  • Soby Soby
    @jk Cum va arăta sigla nouă a lui Prima TV?
    Tot cu pernuța P care este din 2004 sau triunghi, ca la Look?
  • Adi Adi
    23.000 de euro echipamente?? Vă dați seama ce scule de ,,calitate,, si-au luat. Atât costa un aparat foto profesional.
  • jk jk
    Se pare ca Prima (iar) si-a schimbat sigla,azi au avut o cerere la CNA
  • CH+ CH+
    Pagina de media: Diplomatic Digital deține și licența Medika TV prin firma SC Medika Broadcasting SRL preluată anul trecut.
  • Dragos Dragos
    B.A.M., peoplemeter-ele nu se pot implementa decat in gospodarii, iar radioul se asculta mai mult in masini. Imagineaza-ti cum o sa stea soferul sa apese mai intai pe butonul care se leaga de numele lui si apoi sa apese un altul pentru postul deja memorat. La TV, aceste aparate au o telecomanda cu mai multe butoane, pentru fiecare membru al familiei, iar cel care vrea sa vada un anumit program, apasa butonul unde sta scris numele lui, peoplemeter-ul inregistrand numele acestuia. Asa se fac masuratorile. Oricum mi se par o prostie aceste peoplemetere. Cea mai buna metoda e tot cea a sondajelor prin telefon sau din usa in usa. S-a dovedit cea mai exacta si la alegeri (mai ales la iesirea de la urna, cand oamenii sunt intrebati ce au votat), cand marja de eroare e de plus-minus 3%.
  • anton aurel anton aurel
    e o veste foarte buna. sper ca va difuza filme si seriale din toata asia, ex china, coreea, tarile arabe, etc
  • B.A.M B.A.M
    Oricât de proastă li se pare unora această veste, ea e, de fapt, O VESTE BUNĂ pentru industria TV! Puteau deschide un post care să difuzeze orice nimic, CĂ TOT VESTE BUNĂ E pentru industria TV!!!
    De abia în momentul în care SE VOR ÎNCHIDE POSTURI TV, poate fi considerată o veste PROASTĂ pentru industria TV!!!!
    P.S.
    Așa cum, dacă s-ar face peoplemeter-e pentru stații radio ar fi, iarași, O VESTE BUNĂ!!! Decât prin sondaje penibile...

Trimite un comentariu

sus