Skip to main content

Adrian Tomșa, noul patron Prima, preia trei posturi de filme. Apare și un nou canal de sport în portofoliul Look

 
Adrian Tomșa, noul patron Prima, preia trei posturi de filme. Apare și un nou canal de sport în portofoliul Look
Foto: Pexels

CNA. Schimbare de acționariat pentru posturile Cinemaraton, CineEst și ComedyEst. Programele deținute de Diplomatic Digital SRL trec la Adrian Tomșa, noul patron al Prima TV, și societatea pe care o conduce, Clever Media Network SRL.

Trecerea de la Digital Cable Systems și Dinu Sava la Clever Media Network a fost aprobată în ședința Consiliului Național al Audiovizualului în ședința din 6 octombrie. Posturile de filme vor fi deținute de Tomșa (99,99%) și Victor Gongolea (0,01%).

Noutatea este trecerea tuturor posturilor și în formatul HD.

Publicitate

Sorin Lăpușan, reprezentatul Clever, în ședința CNA:

„Vom menține și vom păstra aceeași structură a serviciilor de programe. Din perspectiva noastră vom negocia și alte producții și vom aduce îmbunătățiri, completări la grila actuală. Încercăm să menținem standardul pe care foștii proprietari l-au realizat.”

Un nou canal de sport în portofoliul Look

Tot în ședința Consiliului de astăzi s-a aprobat și schimbarea denumirii și formatului de structură a serviciilor de programe pentru Look Plus. Formatul se va schimba din generalist în tematic-sport.

Prin urmare, Look Plus va deveni LookSport+. Noul canal va emite atât SD, cât și HD. Va fi al cincilea canal de sport din portofoliul Look, după Look Sport, Look Sport 2, Look Sport 3 și Look 4K. 

Sorin Lăpușan, reprezentantul Clever, în ședința CNA:

„Este oarecum naturală și firească solicitarea noastră, fiindcă Clever Media a dezvoltat canale tematice sportive. Am reușit să încheiem negocieri cu titulari de drepturi și se cere modificarea din canal generalist în canal tematic sportiv.

Dorim să aducem în fața publicului cele mai importante competiții sportive. Natural, apare și componenta de dezvoltare a aceste drepturi pe care le deținem și pentru care negociem în continuare.”

În acest moment Clever Media deține 9 posturi: Look Sport, Look Sport+, Look Sport 2, Look Sport 3, Look 4K, Prima TV, Cinemaraton, CineEest și ComedyEst. De asemenea, Clever mai operează și canalele de televiziune Telekom (Telekom Sport 1,2,3,4), care sunt deținute de operatorul de cablu Telekom. Important: proprietarul televiziunii este Telekom, dar angajații celor patru posturi sunt pe Clever.

Membrii CNA au votat în unanimitate ambele schimbări.  


CITEȘTE ȘI: E oficial. Telenovela Prima TV s-a încheiat: CNA a aprobat trecerea licenței la noul proprietar

CITEȘTE ȘI: Tranzacția Prima TV: Jumătate din banii dați pe postul TV au fost taxe restante la stat

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

  • @RzV, eu zic că este corect spus: nou canal de sport. Look Plus era canal generalist și acum a devenit de sport. Am urmărit o oră și ceva ședința CNA pe Youtube (am prins chiar faza cu Look-urile) și au zis clar și ei în ședință că acum sunt CINCI canale de sport, în loc de patru. Chiar dacă vedeai tu sport pe Look Plus, nu înseamnă că era de sport, ci generalist, așa cum era trecut în actele depuse la CNA.
  • Postul de sport nu inseamna inca unul in plus, inseamna doar o schimbare de nume si tematica programului pe care oricum in principal era doar sport. Si acum dupa achizitionarea Prima TV nu avea rost sa tina 2 posturi generaliste, ramane doar Prima. Iar posturile de filme cu siguranta dupa trecerea la HD si in proprietatea lor vor fi schimbari si pe acolo si vor aparea achizitii de filme mai noi. Compania Clever se anunta un concurent puternic pe piata. La capitolul sport incepe sa ii sufle in ceafa celor de la Digi, iar cu Prima TV dupa trecerea la HD si ceva productii noi cu siguranta le va fi un adversar de temut pentru Kanal D.
  • Dati audientele de aseara, chefii lideri detasati ,Antena 1 lider în prime time dar si la nivelul întregii zile pe toate targeturile
  • Degeaba transformă posturile astea in HD daca peste 99 % din filmele difuzate de Cinemaraton, CineEest și ComedyEst sunt vechi si foarte vechi.

Trimite un comentariu